Unde gasesc: masina pentru facut paine?
Raspunsuri - Pagina 4
ingridnen spune:
Fetelor,
unul din motivele pentru care mi-am luat masina de paine este ca eu tin regim ("Dieta South Beach", am slabit 7 kg in 5 saptamani) si as avea voie sa mananc cate o felie de paine, dar sa NU contina faina alba! Vreau sa spun ca in cartea cu dieta se spune ca o felie de paine alba echivaleaza cu 1 lingura de zahar - ca si indice glicemic. Am o colega care cumpara faina de la Magazinul naturist (am vazut si eu) si tot de acolo cumpara seminte (de in, de floarea soarelui) si face o paine la masina pe cinste !!
va tin la curent !
Ingrid
Andra_ spune:
Buna fetele,
si eu am masina de vreo 2 saptamini, Panasonic luata din Cora cu 4,3 milioane (e la fel ca aia de 8 mil, isi luase un prieten cu vreo luna inainte
), e super piinea facuta cu ea, iti trebuie musai cind o iei fie cintar, fie o cana gradata ptr masurat faina. Se poate programa peste noapte si dimineata te trezesti cu piinea gata, miroase toata casa... super. Deocamdata n-am facut decit piina simpla alba, inca nu am gasit faina neagra, peste tot doar alba au, daca stiti vreo sursa, please!
Piinea se face in vreo 2 ore minim (varianta rapida), in mod normal in 4-5 ore, deci e mai usor s-o programezi sa ti-o faca la ora cind ajungi acasa sau dimineata cind te trezesti.
merita in primul rind ptr ca stii din ce-i facuta (apa, sare, drojdie, faina, zahar, unt - reteta de baza).
Marianta - vezi de unde o cumperi, sa nu te pacalesti. Bafta!
pup,
Andra
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
adita spune:
Parca la Naturalia vazusem faina din mai multe tipuri de cereale, da n-am ideee cat era de convenabila ca pret. mai am prieteni care cumpara tarate sau ce le mai trebuie pentru paine de la moara, in satele de langa Bucuresti. cred ca si in piata la Obor s-ar putea gasi
mariana75 spune:
Fetelor, sambata am fost in vizita in Bulgaria... si mi-am cumparat masina de facut paine cu 2 milioane lei :) (Optimum)
In seara asta fac pt. prima oara painica :)
Imi dati va rog reteta care o folositi voi pt. paine alba?
Voi care ati mai facut painica... ce parere aveti: iese buna painea la program rapid... sau totusi iese buna daca o lasi mai multe ore? (prog. rapid la noi este de 1 h 40 min... paine de 900 grame).
Va multumesc mult, pupici si sanatate multa.
Androix spune:
Fetelor si pe mine ma bate gandul sa-mi iau masina de facut paine, tocmai pentru a-mi putea face pine din faina integrala si sa stiu eu ce pun in ea. Ca in comert nu se gaseste paine cu mai mult de 40% faina integrala, restul de 60%fiind faina alba. Cica pe motive ca nu creste painea. Asa sa fie?
Ma rog, pana atunci, faina integrala gasiti la plafar. Si tot felul de seminte, tarate, fel de fel de bunatati din care se poate face paine.
Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
mami220102 spune:
Daca o lasi mai multe ore ,painea dospeste si creste mai bine.
Eu folosesc programul de 3 ore 35 min.Am facut paine si pe program scurt, dar nu iese la fel de bine.
mariana75 spune:
Dragelor, am folosit reteta data de ei in manual, dar n-a iesit painea :(
Imi dati va rog reteta "minune" a voastra?
M-ar interesa pentru paine de 900 grame, dar sa-mi spuneti voi pentru ce gramaj este reteta.
Va multumesc mult de tot.
Sanatate multa, pupici.
adita spune:
Androix, asa este, cand pui tarate nu mai creste painea. reteta mea de paine alba este de 3 cani faina, una de apa, un praf de sare, un cubulet de drojdie, eventual putin ulei sau unt. daca pun 2 cani de faina si una de tarate painea creste cam jumatate din aia alba
eu o dau la programul scurt-2 ore si 20 (cel lung are 3 ore). am zis ca nu e prea mare diferenta, durata de crestere si cea de coacere sunt la fel si la un program si la celalalt (cate o ora), difera doar timpul de framantare
adita spune:
Mariana, dar cum era reteta aia de n-a iesit painea. de fapt cum n-a iesit?mie mi s-a intamplat de vreo doua ori sa n-o amestece bine fiindca am pus prea putina apa, si sa iasa un pietroi, ca n-a putut sa creasca
lilicris spune:
fetelor m-ati convins si pe mine cred ca duminica imi i-au si eu de la carrefour. Imi convine foare tare ca pot face si cozonac la ea. Oricum o sa i-au una mai ieftina nu de 8.000.000. In Carrefour costa pana in 3.000.000 lei. Dar pentru dieta ce paine poti face ???