Unde gasesc: masina pentru facut paine?
Raspunsuri - Pagina 6
irinel61 spune:
Vad ca folositi ambele tipuri de drojdie. o puneti asa cum este ea sau o dizolvati? ca am vazut intr-un prospect de masina ca drojdia se pune prima ca sa nu se umezeasca de la apa apoi faina si pe urma apa ???
Are cineva Alaska ? cum merge? am vazut-o la metro cu 2166000
Mersi
magicEye spune:
In retetele din carticica mea apa se pune prima si la urma de tot drojdia (care se aseaza frumos pe faina) ca sa nu intre in contact cu apa pentru ca se declanseaza reactia de crestere, care in cazul in care se programeaza masina pentru a face paine dimineata, nu este de dorit sa se intample. Cand se face painea la momentul respectiv, nu mai conteaza daca apa atinge drojdia sau nu, oricum se amesteca toate.
MRL spune:
irinel61,
Eu folosesc faina tip 650 Baneasa.
La inceput am folosit drojdia uscata dar acum folosesc drojdia proapata cu care obtin rezultate mult mai bune. Cand foloseam drojdia uscata o puneam inainte de a pune apa (faina, sare, zahar, ulei sau unt, lapte praf, drojdia si apa). Acum cand folosesc drojdia proapata, eu o dizolv in apa care o pun in masina.
In momentul in care painea este gata scot cuva din masina, o pun pe un fund, bat putin cuva pe ambele parti dupa care scutur cuva iar painea iese singurica. S-a intamplat sa mai imi ramana paleta in paine dar se poate scoate destul de usor iar in paine ramane o mica "gaurica".
adita, eu am incerat si am pus o cana de zahar la cozonac (si mie imi place dulce) si nu a mai crescut deloc.
LilianaM
nic23 spune:
Eu am una cu doua cuve, deci poti sa faci o piine alba si una neagra simultan. Se numeste Bifinett si am cumparat-o in Germania, de la Aldi cu 25 de euro. Mie imi place cu seminte de dovleac sau ciabatta. Prietenul meu o programeaza si uneori dimineata in week-end avem paine proaspata, cu coaja mai moale sau mai tare.
Daca ai pe cineva care vine din Germania...Tot de acolo cumperi la preturi f. mici diferite feluri de faina cu seminte sau fara.
Pofta buna, orideunde ai cumpara. 
mariana75 spune:
Fetelor, de ce painea facuta la masina mea se cam faramiteaza?
Pun oare ceva gresit sau in exces?
Reteta folosita de mine este:
500 gr faina
300 ml apa
10 gr drojdie
un varf cutit sare
1 lingura ulei (de se ungea "malaxorul"
Va multumesc mult.
Pupici, pa pa.
adita spune:
Eu stiu de la soacra mea ca atunci cand painea se faramiteaza inseamna ca are prea multa drojdie. eu pun un cubulet mic de drojdie (25gr)la 750 gr faina, si nu e sfaramicioasa, asa ca nu stiu ce sa mai zic
irinel61 spune:
Buna, de sambata sunt si eu "fericitul"posesor a unei masini de paine model Alaska; dar nu-mi dau seama de ce painea si cozonacul ies cu o coaja fff groasa : are aproape 5 mm la partea de jos si 2-3 mm lateralele si partea superioara; am folosit retetele de la celalalt subiect despre masina de paine;
Lexi si Caroline daca sunteti pe "faza" ajutati-ma si pe mine; Caroline la reteta ta de cozonac , la mine nu apare cantitatea de smantana , cate coupe sunt?
Mersi mult
gabibarta spune:
Este la Metro!
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002http://community.webshots.com/user/gabibarta