se retrage stolo?(3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by anca tanasica

Sa va mai spun ceva...si retineti bine va rog...pana acum legea electorala spunea ca pote fi declarat castigator din primul tul candidatul care obtinea 50%+1 din nr.total al alegatorilor inscrisi in listele electorale...acum nu(traiasca Parlamentul PSD!)...este declarat castigator candidatul care obtine 50%+1 din total voturilor valabil exprimate...asa ca votand candidati care "s-au trezit" si ei sa candideze...din diverse motive...ii faceti mai lin drumul lui Nastase la Cotroceni...ce alegeti?

deci ... 50%+1 din totalul alegatorilor inscrisi > 50%+1 din totalul voturilor valabil exprimate... deci cei care aleg sa nu voteze nu se pun la socoteala in formula a doua, cei care se duc la vot si voteaza alb (sunt valide voturile care de fapt nu aleg pe nimeni?)intra in totalul valabil exprimate ... si cu cat se voteaza mai "imprastiat" cu atat cresc sansele lui Nastase?...sau?

... care-i clenciu'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Voturile nevalidate ar conta doar daca e sa nu se indeplineasca acel 50%+1 din nr. total al alegatorilor pentru validarea alegerilor...in rest e cam asa cum ai spus tu Adela :-(

Io incerc sa privesc problema "prezidentiala" din alta perspectiva, cea a efectului. Buunn, iese un presedinte si numeste prim-ministrul dupa care are loc formarea Guvernului. Dpa aia, presedintele numeste intr-adevar Guvernul, dar asta numai dupa ce membrii guvernului sint agreati, acceptati de Paralment. Cum situatia politica actuala indica faptul ca PSD-ul va obtine iar cele mai multe locuri in Parlament (da Doamne sa nu fie asa, dar cu aliante asa va fi!), in cazul in care n-ar iesi Nastase presedinte, vor fi negocieri dure pentru impunerea sau acceptarea ministrilor, intre alianta PSD-PUR, eventual UDMR si PRM si formatiunea care il sustine pe presedinte. In cazul in care iese Basescu presedinte, el numeste prim-ministru din DA, alianta care, mai departe, se va bate cu PSD-ul pentru ceilalti membri ai cabinetului. Dar daca iese Ciuhandru, cum vedeti voi situatia cind partidului lui, PNTCD, nici macar nu are sanse de a intra in Parlament???! Batalia pentru ministri se va da tot intre PSD-PUR, pe de o parte si DA, pe de alta parte, iar cistigator va iesi tot majoritarul!!! Logic, mai multe sanse de schimbare la nivel executiv ar fi daca ar iesi Basescu prezident si nu Ciuhandru!!!
UUfffff, grea politica asta ca nu prea te lasa sa visezi!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Sibylle
Ce frumos suna ceea ce spui. Dar cum mai zicea cineva si mai toata lumea i-a sarit īn cap, e usor sa ai idei marete cānd nu mai esti īn tara si stii ca poti sa votezi cum īti dicteaza constiinta pt ca oricum nu te afecteaza. Iar familia si prietenii din tara vor īntelege findca te iubesc ca ai votat cu cineva care nu are nici o sansa de a-l da jos pe Nastase doar pt ca nu aveai chef de remuscari si ca te-ai saturat de bla-bla-bla.

Avea dreptate fata asta. Sigur ca o data plecati avem si noi o lupta de dus, īnsa sa nu ne ascundem dupa deget si sa strigam ca o ducem la fel de rau ca cei ramasi. In consecinta si perspectivele din care vedem situatia din tara se schimba, oricāt am crede ca nu e asa.

frumos. de la radicalism la extremism, nu? nu ne cunoastem asa de bine incat sa asumi ca are dreptate cineva care n-are, iarasi, nici cea mai mica idee cu cine sta de vorba, nu? vehiculati aceeasi idee, ca daca am fi ramas in tara, am fi votat cu Basescu automat, pentru ca am fi stiut "realitaturilii" patriei. dar nu plecaram asa de multa vreme ca sa ne fi desprins total, iar voi din europa chiar nu puteti fi acuzati de ignoranta la capitolul asta, ca va e si mai la indemana de parcurs distanta pana acasa. apoi, iarasi nu inteleg, si normal ca nu explica nimeni pe zona-caci e mai simplu sa razi si sa arati cu degetul in gasca "huo, visatorii"- de ce e situatia materiala criteriu in aprecierea opiniilor? v-am mai zis, daca e sa conteze cat ai in buzunar si cum ai facut banii aia, dupa filosofia voastra electorala, atunci primul caruia ar trebui sa i se puna calush la gura sa nu vorbeasca ar fi chiar onoratul Basescu. el traieste mai confortabil decat toata diaspora, el si alianta lui de corupti! spuneti-i aluia sa pasca iarba in alta parte, ca a supt destul de la tzatza patriei mume, lui si acolitilor lui! ala sa se simta prost cand promite democratie pe paine. nu stiu de ce veniti la mine sa-mi numarati semineele, atata vreme cat am fost aproape singura pe zona care a enumerat pacatele trecute ale celor pe care ii ridicati voi in slavi aici.

si cum adica nu ma afecteaza?! as mai fi discutat atata daca nu mi-ar fi pasat? bey, asta e ofensa mai mare decat aia cu semineele, pe bune. ce facem aici, incepem sa-i faultam pe cei care au alta opinie?

quote:
Eu votez SCHIMBAREA si, daca nu voi fi multumita, peste patru ani voi vota tot schimbarea, pāna cānd ca aparea candidatul ideal si pur (nu PUR) care ne va da sperante ca Romānia va fi īntr-o zi altfel. Deocamdata e cum o stim, optiuni nu avem decāt īn capul visatorilor, e frumos ce zic ei, dar īn noiembrie e imposibil.

io zic ca asta cu schimbarea e un vis incetosat. PD si PNL au fost la putere, in coalitii de la putere-poftim, iar prezenta lor inca o data la guvernare nu inseamna nici o schimbare, ci garantia unui status quo care o sa pastreze Romania in acelasi con de umbra economic, politic si, vai, mai ales moral.

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda
Io incerc sa privesc problema "prezidentiala" din alta perspectiva, cea a efectului.

despre perspectiva asta se vorbeste de doua episoade :))
nu ma ingrijoreaza asa mult ce solutii ar gasi Ciuhandu daca ar castiga, e de ajuns sa actioneze dupa modelul pe care l-a aplicat la Timisoara, logic! modelul Timisoara e un model de succes! e clar ca este asa datorita talentului de manager al primarului, corect? asa cum si-a ales oamenii in Timisoara, asa o s-o faca si la alt nivel de administratie, simplu!
daca il cautam pe Basescu la acelasi palmares, vedem ca a copiat in masuri planul lui Ciorbea ccc cu care s-a razboit din cauza aceluiasi plan la vremea respectiva, curat murdar, nu? ceea ce imi dovedeste a mia oara ca Base pune interesul lui personal si de moment inaintea interesului Capitalei, plus ca prefera scandalul politic oricarei alte actiuni sociale benefice. pana si cainii din bucuresti a trebuit sa-i ucida in direct la teve, ora de maxima audienta, cu mare tam-tam, cand avea, vorba aia, bani de la UE sa-i injecteze in liniste si cu decenta. btw, poate zice cineva unde-s fondurili alea, plus alea de la PHARE, ca io fusei ocupata in ultimii 3 ani sa visez la Romania, nu mai sunt asa infipta in realitate.

quote:
in cazul in care n-ar iesi Nastase presedinte, vor fi negocieri dure pentru impunerea sau acceptarea ministrilor, intre alianta PSD-PUR, eventual UDMR si PRM si formatiunea care il sustine pe presedinte. In cazul in care iese Basescu presedinte, el numeste prim-ministru din DA, alianta care, mai departe, se va bate cu PSD-ul pentru ceilalti membri ai cabinetului. Dar daca iese Ciuhandru, cum vedeti voi situatia cind partidului lui, PNTCD, nici macar nu are sanse de a intra in Parlament???! Batalia pentru ministri se va da tot intre PSD-PUR, pe de o parte si DA, pe de alta parte, iar cistigator va iesi tot majoritarul!!! Logic, mai multe sanse de schimbare la nivel executiv ar fi daca ar iesi Basescu prezident si nu Ciuhandru!!!

iluzii, taica, iluzii. ce mi-e tanda, ce mi-e manda. daca iese basescu, vor fi lupte "dure" la teveu pentru populatia infometata de speranta, in timp ce in culise prietenii isi vor da mana fericiti ca legea fundamentala "dezbina si stapaneste" a avut inca o data succes.
la "daca iese ciuhandu" am raspuns in prima parte.

quote:
UUfffff, grea politica asta ca nu prea te lasa sa visezi!!!

aham, lilanda, ca bine le zici. tocmai d'aia io zic sa mai vorbim peste un an si sa vedem cine a vazut cele mai multe filme despre "schimbarea romaneasca ccc cu basescu la putere", deal?

--------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by conchita

nu ma ingrijoreaza asa mult ce solutii ar gasi Ciuhandu daca ar castiga, e de ajuns sa actioneze dupa modelul pe care l-a aplicat la Timisoara, logic! modelul Timisoara e un model de succes! e clar ca este asa datorita talentului de manager al primarului, corect? asa cum si-a ales oamenii in Timisoara, asa o s-o faca si la alt nivel de administratie, simplu!

Nu-i chiar asa de simplu tinind cont de prerogativele pe care le are un presedinte! Ca presedinte, el nu va manageria nimic si nici nu-si va putea impune echipa fara suport politic...pe care, din pacate, Ciuhandru nu-l are!!

pozulici

Mergi la inceput

si io ma mai intrebam... echipa-echipa... da cu cine? o avea cu cine sa-si faca Ciuhandu echipa (adica sa-si aleaga oamenii pe acelasi principiu ca in Timisoara)... vorbi pesimista din mine

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

quote:
Originally posted by conchita

Nu-i chiar asa de simplu tinind cont de prerogativele pe care le are un presedinte! Ca presedinte, el nu va manageria nimic si nici nu-si va putea impune echipa fara suport politic...pe care, din pacate, Ciuhandru nu-l are!!

pozulici

uite, ca sa vezi ca nu te-am pacalit cand ti-am zis ca deja s-a vorbit despre asta, sau, cel putin, eu mi-am exprimat opinia si nu vad ce as mai putea adauga: propuneam solutia suportului popular, dar ati venit voi si-ati zis ca vorbesc ca din star trek :)) da, suportul popular poate lua locul cu succes suportului partinic, s-au mai vazut situatii, vezi chiar momentul revolutiei cand aparu criminalul de iliescu din pamant, din iarba verde si toata lumea a mers dupa el ca mielu la taiere, fara sa-l cunoasca.

Parlamentul isi taie craca de sub picioare daca boicoteaza presedintia cand propune cabinetul guvernamental. daca nu ma insel, presedintele poate dizolva parlamentul dupa 3 incercari...sau? uite ca am uitat. ideea ramane, ca parlamentul este obligat sa accepte intr-un final lista ministrilor, dupa negocieri. or, daca vine ciuhandu cu o lista de independenti (visul meu, cum au facut bulgarii, tineri scoliti pe-afara, cu trecut nepatat etc), i-a f...t din prima si pe psd-isti, si pe pd-isti cu pnl-isti, plus ca vadim e scos de pe linie automat si pe vecie.
dar se poate sa ai dreptate si sa visez io aiurea la un curaj popular iesit din comun pentru a repune tara asta in drepturi, cum a fost la revolutie.

--------------

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela99

si io ma mai intrebam... echipa-echipa... da cu cine? o avea cu cine sa-si faca Ciuhandu echipa (adica sa-si aleaga oamenii pe acelasi principiu ca in Timisoara)... vorbi pesimista din mine

eu cred cu toata forta ca Romania are un potential absolut uimitor de oameni, talente, capabilitati, tot ce vrei tu. din pacate, potentialul asta este ingropat sub mormane de zgomote si mizerie, si de undeva trebuie inceputa odata si-odata curatenia! jur ca nu ma sprijin de semineu acu cand vorbesc, ci de trecutul meu in slujba acestui vis; tocmai de accea nu are nimeni dreptul sa-mi spuna sa tac sau ca nu-mi pasa. refuz sa cred ca singura noastra solutie de viitor este carpaceala si ca nu ne putem scutura de sub blestemul zdrentelor aruncat peste noi de clica asta corupta si criminala a feseneului, din care s-au desprins ca viermii pedeuri si pedeseuri si pemeuri si peremeuri...toti dintr-aceasi tagma comunisto-securista absolut distrugatoare.
da, un ciuhandu sau un x-ulescu ar avea de unde alege! pesimismul asta e tipic pentru lipsa increderii in sine manifestata de persoanele abuzate. da, s-a facut tot posibilul sa se distruga increderea in sine a poporului roman, corect. asa, si ce sa facem acum? punem mainile pe piept si ne predam iarasi abuzatorilor?

plus ca, daca un cal de curse are la pariuri 1 contra 1 milion, asta nu inseamna ca e un cal fara sanse din start, ci ca are de acumulat 999 sute de mii de voturi.

--------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

D'apoi luminati-ma si pe mine,cine-i Ciuhandu?

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

nici io nu ma indoiesc de potentialul uimitor existent fie el chiar si sub mizerie, da' ma intreb (din nou) vrea sa se ridice, sa se scuture de praf, sa riste ... sa... sa... cand nici insusi Cihandu nu da semne de ridicare totala, cand spune dupa cum inteleg io "candidez doar de fitz, pentru binele partidului, io nu vreau sa fiu presedinte" (ramasite de comportament de persoana abuzata?) ... io daca as face parte din potentialu' ala uimitor nu stiu zau daca l-as urma sau as vrea sa colaborez cu el

Mergi la inceput