Socrii va ajuta?
Raspunsuri - Pagina 4
blanca000 spune:
Socrii mei s-au mutat la campina asa ca am scapat de strs, nu ma ajuta material ca nu isi permit dar din oricare alt punct de verede sunt super saritori. Parintii mei sunt cei ce ne ajuta mai mult caci sunt foarte aproape de noi (si material si financiar si tot). Nu e vorba ca imi dau banii in mana ci ca ma ajuta sa cumpar una alta (aragaz, divers mobilier). Le multumesc din suflet si stiu ca o fac cu placere atata vreme cat si permit sa faca astfel..
http://community.webshots.com/user/blanca_000
DianaP spune:
Socrii mei sunt in provincie si de cate ori i-am rugat sa vina pe la noi macar in vizita nu s-au obosit sa vina. Avand in vedere ca am o fetita de 1an si 2luni (prima lor nepoata pe care pretind ca o iubesc la nebunie) si altul pe drum(sunt insarcinata in 27 sapt tot cu o fetita), nici nu-mi imaginam ca ar putea sa treaca mai mult de trei luni fara sa vina sa o vada. Daca mergem noi acolo este f. bine daca nu, nu se ingramadesc sa vina in vizita. Pe cand mama mea este inebunita pur si simplu dupa fetita si nu poate sta mai mult de 2 luni fara sa ne vada. Au fost dati (la inceputul celei de-a doua sarcini) cand imi era f rau si am fost nevoita sa merg acasa o perioada sa ma mai ajute mama cu fetita si nici atunci nu s-au deranjat sa vina sa ne vada, dar sa ne mai si ajute(socrii mei si mama mea stau in acelasi oras).Asa ca deja m-am obisnuit cu ideea si nu mai astept nici un fel de ajutor din partea lor.
Baza mea este MAMA.
Diana
&Alexa
mariaangeli_que spune:
Diana,exact asa au facut si socrii mei cu mine,dar pt. aia tot am crescut copii frumosi si sanatosi,ai mei socrii au vazut mezinul cand avea 8 luni si erau la 20 km...
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by laurajr
In ceea ce priveste ajutorul dat de parinti eu am o teorie pe care am verificat-o si pe la prietenele mele : intr-o familie cei mai de ajutor sunt parintii fetei, parintii baiatului dupa ce acesta s-a insurat pur si simplu il radiaza din memorie, considera ca nu mai are nevoie de nimic.Eu m-am impacat cu ideea ca nu ne ajuta dar ma deranjeaza cumplit ca procedeaza taman invers cu sora sotului meu !
Korect! Verificat si din experienta mea. Noi suntem 2 fete si parintii ne trateaza egal, nu fac nici o diferenta, dar in familiile fata-baiat vad ca nu se intampla la fel(sa tin minte pe cand voi fi si eu soacra!). Eu nu astept ajutor de la socrii, dar ma doare ca stau la o aruncatura de bat de noi si nu vin sa-si vada nepotul, sunt prea ocupati cu nepotii de la cumnata. Si nu sunt conflicte intre noi si usa noastra le e tot timpul deschisa, deci ori nu ii intereseaza, ori atat pot oferi din punct de vedere afectiv!
Findus spune:
Oho, aici as putea canta o simfonie intreaga.Nu numai ca nu au vrut sa ne ajute dar am si plecat din cauza lor ca sa zic asa din tara.Ne cereau suma fixa pe luna ca participare la cheltuielile casei (stateam in casa lor) desi stiau foarte bine ca nu cistigam mult.Insa eu nu i-am intrebat niciodata daca le cereau si la ceilalti doi (mai au un baiat) pentru faptul ca le tineau fetita de lunea pana vinerea. Dar de, aia era nepoata iar eu doar nora nedorita .Numai ca prin mine il pedepseau si pe fiul lor insa asta nu au priceput.
Asa ca am inteles noi ca acolo nu vom face treaba , ne-am luat lumea in cap si acu suntem la 1000 km de ei si nu am nevoie de ajutorul lor.
Respect pentru toti parintii (socrii) care pot si vor sa-si ajute copii.
Iar cei, cele care ii aveti ginditi-va ca ar fi putut fi si altfel.
amuleta spune:
Ai mei m-au ajutat de cite ori au putut, chiar daca uneori a trebuit sa ia avionul si sa strabata aproape 1000 de km.
BDana spune:
Pe noi ne ajuta atat parintii mei cat si ai lui, cu tot ce pot ei. Socrii mei au mai multe posibilitati materiale si pot sa spun ca ne-au ajutat destul de mult. dar, cum spunea cineva pe aici, astea nu sunt decat compromisuri, care te obliga apoi sa te porti intr-un anumit fel, sa suporti zambind toate sfaturile cu care de cele mai multe ori nu esti de acord-dar, de nu poti sa spui nimic, ptr. ca oamenii te ajuta si iti vor binele. Mi-as dori de 100 de ori mai mult sa nu avem nevoie de aceste ajutoare ale lor dar, din pacate, cel putin deocamdata lucrurile nu stau asa.
si mai este o chestie: noi suntem amandoi singuri la parinti si ambele perechi de parinti simt nevoia sa se faca utili, sa isi gasesca un rost pe lume, prin noi...sarcina greu de dus uneori, credeti-ma.
korinna spune:
Pe noi ne ajuta si mama mea..dar si socrii.atata cat pot ei.Nu le pot reprosa nimik.Sunt niste oameni de milioane..avand in vedere disensiunile de la inceput!
Corina mamika de 2 baietzi
http://community.webshots.com/user/korinnay
kopilash spune:
SALUTARE!!!
ma inscriu si eu in razboiul asta!!!ca nici ai mei socrii nu ma plac.eu nu sunt suficient de buna pentru baiatul lor...nu il voi face fericit toata viata...sunt prea slaba...si sigur nu sunt buna de nimik.
de exprimari de genul :maimuta de bucuresti(ei sunt din provincie)si copil crescut sub fusta mamei(recunosc sunt ceva cam rasfatata dar nu sar calul)nu ma scot..asa ca...nu al ce sa le cer
am mare noroc cu viitorul meu sot care nu sta sa-i asculte si care imi tine partea.
si mai am un avantaj:nu sunt din bucuresti..si ii vad odata pe an..ceea ce ma multumeste.insa sunt foarte nemultumita de faptul ca pe fata suntem cei mai buni prieteni iar pe la spate....
d c sunt lasi??/dc nu au curaj sa vina sa-mi zica infata ceea ce cred??
insa am obosit de razbouil acesta asa ca ...ii ignor cat pot.
kopilash
ingridnen spune:
Ma inscriu si eu, nici soacra-mea nu ne ajuta cu nimic. Dpdv material nu am nici o pretentie, stiu ca traieste din pensie. Dar nici in alt fel nu ne ajuta. Cand era copilul bolnav si eu nauca si nedormita, putea si ea sa ne faca o mancare - macar pentru fi-su, nu pentru mine!! Si nici in vizita nu vine, zice ca i se face rau pe drum - e drept, e cardiaca, astmatica - dar la fetele ei se duce, si ele stau mai departe de mine !
Mama mea in schimb, ne ajuta si pe mine si pe sora mea cum poate - isi ia de la gura, ca sa zic asa, ca sa cumpere una alta pentru noi si pentru nepoti, desi nu i-am cerut niciodata nimic.
Asa ca subscriu ca mamele de fete sant "altfel" !!
Ingrid