Cereale Nestle
Raspunsuri - Pagina 4
light spune:
Sa stii ca si al meu e destul de mancacios, dar nu inteleg de ce se stramba de fiecare data la sucul de morcovi ca e asa buuuuun! I-am pus si de mar si tot degeaba
palmyrah2002 spune:
Pentru ca este un pic cam concentrat.
Eu de exemplu am inceput cu suc de mar si cind am ajuns la doua lingurite,am inceput sa-i adaug sucul de morcov:doua de mar,una de morcov.Poti sa-l mai diluezi cu un pic de ceiut si sa incerci asa sau daca iti primeste sucul de mar mai bine incearca si tu ca mine(2:0,5 in prima zi,2:1,a doua zi si apoi crescind cantitatea intii la mar si apoi la morcov).
PA!Cristina
palmyrah2002 spune:
Tot eu sint.
Referitor la subiectul ce cerealele,eu prea mult fainos nu i-am dat.Pina la 6 luni si jumatate ,cind i-am dat primele cereale, singurul fainos a fost 1 biscuit pe zi,iar faina de orez in lapte i-am introdus-o dupa 7 luni si jumatate cind s-a intarcat si nu a mai vrut lapte de la mami.Daca papa lapte de la tine nu cred ca trebuie sa-i dai deocamdata faina de orez.In general fainoasele se dau de pe la patru luni la bb care nu iau suficient in greutate si care sint hraniti artificial.Pa!PA!Cristina
light spune:
Eu ma gandeam sa-i dau cereale seara cu doua scopuri: mai intai ca sa ii usureze digestia pentru ca se chinuie mult cu scaunul care este destul de consistent si apoi ca sa fie atat de satul incat sa nu se mai trezeasca pentru masa de ora 3. Asadar daca ii dau cereale nu o sa incep cu cele de orez care il incheaga la stomac ci cu alt tip, de exemplu grau cu miere. Dar pana ajungem la cereale cred ca o sa facem vreo 5 luni si ceva.
palmyrah2002 spune:
Si Mihnea a avut probleme cu scaunul cind i-am schimbat alimentatia,dar apoi si-a revenit.Eu cind ii puneam morcov mai xxxxxmultaxc (aici este scrisul lui Mihnea)se constipa.Cristina
light spune:
Cand ii puneai morcov in supa sau cand i-l dadeai ca suc?Ca asistenta aia a mea atotstiutoarea zicea ca morcovul crud (sucul) e purgativ iar cel fiert incheaga.
Laura T spune:
Asa este, Lucia, morcovul crud stors e purgativ, iar cel fiert incheaga. Sa stii ca si fetita mea a avut probleme cu constipatia pana acum vreo luna (adica nu facea decat cu supozitor cu glicerina, ii puneam unul in fiecare zi), dar acum, de cand mananca si altele dacat lapte (chiar daca i-am dat suc de la doua luni, pana pe la 3 luni jumate cantitatea de suc era mica, doar 30-40ml), s-a reglat singura (face si de cate doua ori pe zi, si nu mai face tare), Asa ca eu cred ca nu vei mai avea probleme cu Liviutul din acest punct de vedere, dupa ce va manca altele...
light spune:
Pai sa stii ca din ziua in care i-am dat si lapte praf, i-am dat si suc de morcovi si a inceput sa aibe 1 scaun/zi dar vad ca iar nu a mai facut de ieri si cred ca daca nu face, cel tarziu maine punem supozitor. Bine, la noi e si efectul fierului.
Na ca tocmai scriam cu el in brate si a facut. Uraa!![]()
![]()
![]()
Laura T spune:
Lucia, si eu ii dau fier (Ferronat) de doua saptamani (asa a zis pediatra, pt. profilaxia anemiei: 20 picaturi/zi), dar nu am observat nici un efect (constipatie) de la el. In rest, apropos de subiectul initial (cereale Nestle), azi am inventat alt fel de papa pt. bebe: banana mixata cu 1 lingurita de faina de orez Nestle. Si a papat!!!
palmyrah2002 spune:
Lucia,
Nu am putut ieri dupa amiaza sa intru pe forum,asa ca nu am putut
sa-ti raspund.
Eu ii puneam morcov si in supa si in mar si incercam si eu fel si fel de variante ca sa nu se mai constipe.Fiecare bb reactioneaza diferit la alimentatie,deci ai un pic de rabdare si se va rezolva totul.Din cauza Fe si Mihnea s-a constipat si atunci nu i-am mai dat(asa mi-a spus dr.)Pa!Pa!Multa sanatate!Cristina