Cereale Nestle
Raspunsuri - Pagina 3
florina spune:
iar calciu lactic sa gaseste la farmacie...probabil...nu?
Eu am parcurs un adevarat circuit de cunostinte si prieteni pt a face rost de sirop de calciu natural, pe care nu-l gaseam in nici o farmacie...
Cat despre Bebeleacul gratuit... ar trebui s-o trag de maneca pe pediatra sa mi-l dea... Eu alaptez, dar poate ca e mai bine sa facem branzica din lapte pt bebelusi decat din lapte de vaca...
Florina & bb Tudor
vilma spune:
Lucia Mirela, in cazul in care mai alaptezi, diversificarea o faci pe indelete, fara graba.. In cazul in care ii dai lapte praf bebelusului, atunci, in functie de recomandarile pediatrului (care il stie de la nastere), o sa introduci mai repede anumite alimente si intr-o ordine specifica (totul se face in functie de starea de sanatate a copilului si, nu in ultimul rand, de greutatea lui).
In orice caz, diversificarea corecta se face sub supravegherea pediatrului!!!
Multa sanatate.
light spune:
Draga Vilma, nu stiu cum sa-ti spun dar pediatrul meu e si nu e. Adica sunt 3 si nici unul, cam asa ceva. A fost copilul de cateva ori bolnav si ne-am dus la urgenta si acolo alt pediatru si uite asa am vorbit cu 3 ca tot se schimbau ca erau in concediu. In afara de asta luna viitoare plecam in alt oras asa ca atunci voi cauta un pediatru care sa fie de treaba si sa stie ce face ca astia 3 erau fiecare cu parerea lui + asistenta de copii de la medicul de familie care tot venea acasa si ne zapacea cu sfaturile ei care contraziceau ceea ce citisem prin carti. Asa ca diversificarea o fac si eu dupa carte si cu ajutorul vostru pana gasesc pediatrul potrivit.Am inceput cu suc de morcovi dimineata si supa la pranz si acum sa mai treaca ceva timp pana la o noua incercare de piure de fructe.Pana sa patesc problema cu eczema il alaptam si atat. De cand ii dau doar de la un san i-am bagat lapte praf si sper ca saptamana urmatoare sa revenim la ambii sani cu alaptatul. Cam asta e...
vilma spune:
Draga mea, ideea de baza a diversificarii este de a-l obisnui treptat pe bebe cu o consistenta sporita a mancarii si cu gusturi noi. De aceea se incepe cu sucul de legume/fructe, iar dupa o perioada (cam o luna) poti sa ii ingrosi treptat sucul pana ajungi la piure.
Acuma, ca tot ii toamna si sunt tot felul de fructe si legume proaspete, poti sa profiti din plin (de mere, morcovi- soiul carote, ca sunt mai dulci, pentru inceput).
Sa-ti mai zic un pont: in Mami-special cu retete de papica pentru 0-6 ani, ai un articol foarte bun despre principalii pasi pe care ii parcurgi in diversificarea alimentatiei bebelusului.
Iti uram succes in diversificarea alimentatiei si sanatate la maxim!!
Vilma si Anca-mancacila fara mofturi!
light spune:
Da, Vilma, pai cam asa ma gandisem si eu. Adica suc de morcovi dimineata, iar mai tarziu suc de mar amestecat cu morcov si apoi piure, iar la pranz ii dau supa iar mai tarziu ii pasez legumele din ea si apoi deja piure de legume si revin la supa mai subtire asa cum scria in revista. Nu-i bine?
vilma spune:
Teoretic, e perfect. Acum ramane sa vezi si puiul tau ca merge ok. Am vazut la alt subiect ca vreti sa bagati oul si carnea. Parerea mea este sa lasi aceste alimente dupa 6 luni, oul chiar dupa 7. De fapt ar fi cam asa: carnita in cursul lunii a 6 a, oul (galbenusul, normal) spre sfarsitul lunii a 7 a, iar la 8, chiar 9 luni ficatelul de pasare. Tot dupa 6 luni, la supita poti sa pui putin unt (inainte de a adauga carnea in supa). Tot la 6 luni se introduce si iaurtul ...
Si inca o smecherie: cand ii introduci un aliment nou, bebe o sa strambe din nas, o sa intoarca fata. Sa nu crezi ca nu-i place, pur si simplu trebuie sa ii acorzi putin timp sa se obisnuuiasca. Si inca ceva: de la 6 luni e bine sa-l pui in scaunelul de masa (chiar mai devreme daca sta in fundulet) si sa-i dai papica, ca si cum ar fi un omulet mai mare. Cumpara lingurite de plastic sau silicon colorate si dupa 7,8 luni, pune-i una in mana, lasa-l sa incerce singur. Tot dupa 6 luni, invata-l sa bea cu paiul (are inca reflexul de supt si va prinde foarte repede miscarea).
Va pupam si sa va mearga bine.
Anca si Vilma
light spune:
Si banuiesc ca nu are nimic daca ii pun si carne in supa ca sa dea gust si ii dau doar zeama.
vilma spune:
Daca are 4,5 luni, eu zic sa mai astepti. Proteinele din carne sunt mai greu de digerat pentru stomacelul lui. Nu uita, tot ce fierbi in apa de supa lasa cate ceva (vitamine si minerale, dar si proteine).
Nu te grabi, daca ia in greutate normal si nu are probleme de sanatate, asimileaza tot ce-i dai, nu il forta. Stomacul omuletului produce sucurile necesare digestiei in functie de ce-i dai de papa, dar asta nu inseamna sa grabesti niste functii ale sistemului digestiv. Lasa-i timp sa se obisnuiasca cu gustul supei de zarzavat.
palmyrah2002 spune:
La mine a mers smecheria cu mmmmmmm...ce bun este si
.
De cite ori ii dau cite ceva nou,ii spun ca este mnemne(adica bun)si arat cam asa
si dupa citeva secunde in care este nedumerit,o ia de buna si papa fericit.Cristina
PS.Eu am avut noroc de bb mincacios,care dupa ce servea masa de fruct mai papa si o portie zdravana de la lapte de la mami si dupa supica+brinza cu banana,iar o portie de lapte de la mami.