Vreau sa-mi fac firma !!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu interpretezi corect. Indemnizatiile pt cei care lucreaza pot fi intelese in felul urmator. Daca nu as avea copilul as merge la serviciu, dar am copilul si trebuie sa am grija de el. In acest caz nu am cum sa merg in acelasi timp la serviciu deci nu am cum sa castig banii prin care sa traiesc. Intrebarea ce se pune la nivel social: exista variante prin care persoanele care se poyt afla in cazul de mai sus sa aiba posibilitatea de a avea grija de copil si totusi sa poata sa traiasca deci sa aiba un venit in aceasta perioada? DA prin sistemul de asigurari. Deci asigurati-va (SI) pt acest risc din timp.

Desigur in cazul in care desi ai dreptul nu doresti sa beneficiezi de el din motive personale, nu este obligatoriu.

Dividendele sunt cote parte din profitul realizat de o societate si repartizat actionarilor. Profitul nu este cert si chiar daca este obtinut nu inseamna ca este imparyit(repartizat) actionarilor deci este cert faptul ca dividendele sunt incerte si nu pot fi privite ca o sursa de venit certa. Mai mult decat atat este o forma de recompensare a investitiei de capital (actiunile) ce se incheie cu profit nu un beneficiu direct al unei munci depuse de tine(asigurat). In consecinta aceste forme de venit pt ca sunt forme de venit nu pot si nu sunt incluse in legea asigurarilor sociale.

Sper ca am fost destul de clar in explicatii.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si explicatii.
Si totusi, este undeva in legislatie ceva explicit referitor la acest lucru? Nu vreau sa fiu insistenta, dar am invatat, tot de aici de pe forum, si multumesc tutror, ca atunci cand ai argumente solide de genul "legea cutarica", nu mai are nimeni de comentat.
Asa am facut si cand a fost cazul retinerii sanatatii din indemnizatia de maternitate, am facut cerere peste cerere, bineinteles cu referire la legislatie, si nu au avut incotro, mi-au dat banii inapoi
De asta, si acum, vreau sa fiu documentata bine, in caz de ceva.
Cristina si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In completarea celor spuse de Marius, mentionez ca art.7 alin.(1) din Legea nr.19/2000 prevede ca indemnizatia CIC, ca prestatie de asigurari sociale, reprezinta venit de inlocuire pentru pierderea totala a veniturilor profesionale ca urmare a maternitatii, ca risc asigurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Se poate face un contract de comodat pentru folosinta unei masini? Dar daca masina este luata in leasing, iar proprietar este inca societatea care a acordat leasingul? Se poate incheia contract de comodat intre firma si utilizatorul masinii (viitorul proprietar al masinii)?

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by vilma

Se poate face un contract de comodat pentru folosinta unei masini? Dar daca masina este luata in leasing, iar proprietar este inca societatea care a acordat leasingul? Se poate incheia contract de comodat intre firma si utilizatorul masinii (viitorul proprietar al masinii)?

Contractul de comodat pentru un autoturism este destul de raspandit in Romania. Acest contract se defineste ca fiind un contract prin care o persoana, numita comodant, imprumuta un lucru altei persoane, numita comodatar, spre a se servi de el in mod gratuit.
Prin urmare nu este necesar ca cel ce imprumuta sa fie chiar proprietarul, ci poate fi chiar persoana beneficiara a unui contract de leasing, in conditiile in care respectivul contract nu interzice in mod expres ca bunul sa fie inchiriat.

Mergi la inceput

Liviu, multumesc mult

Mergi la inceput

Cu mentiunea ca am intalnit situatii in care contractul de comodat sa fie corect si complet intocmit, cu clauze de folosinta si suportabilitate a costurilor (motorin, benzina, reparatii) exclus asigurari si/sau amortizari si de asemenea era necesara autentificarea acestuia la notariat

Mergi la inceput

Another day in paradise. Am fost la banca Tiriac unde am capitalul social si mi s-a spus ca imi trebuie un certificat constatator de la Registrul Comertului cu istoricul firmei ca sa imi deblocheze banii din cont. Din pacate eliberarea acestui certificat scoate din buzunar alti 300.000 lei!!!!!!
Mai e vreo alta cale mai simpla?

Mergi la inceput

Un certificat constatator costa 75.000 lei nu 300.000 din cate stiu eu, dar cand trebuie...trebuie. La alte banci insa nu se cere. Iti recomand sa nu iei de buna orice informatie pt celor de la ghiseu le este in felul de a fi "trebuie hartia X si Y" si daca intrebi de ce deseori vei avea ocazia sa auzi " auzi draga, trebuie hartia X pe care am cerut-o?" . Uneori insa trebuie dar pt cazul expus de tine ce ar fi sa soliciti serviciul "relatii client" la banca pt a edifica necesitatea respectiva?
Doar o parere.

Mergi la inceput

Ai dreptate, o sa revin cu raspunsul oficial, pentru cine mai intereseaza.
Marius, multumesc frumos.

Mergi la inceput