Vreau sa-mi fac firma !!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Camelia spune:
quote:
Originally posted by vilma
actul de comodat trebuie autentificat la notar. Juristul/avocatul de la Camera de Comert (sic!) mi-a zis ca nu e necesar.
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
Eu inca n-am gasit la mine in oras un notar care sa fie de acord sa autentifice un contract de comodat avand ca obiect un imobil.Chiar sunt curioasa daca tie o sa ti-l autentifice.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
marius spune:
Nu se autentifica. E un contract simplu nu este nimic de autentificat in el. Notiunea si faptul de autentificare are alt sens. Dar la noi se lucreaza reflexiv ( autentifica-l dom'le !!! )
vilma spune:
La noi multe lucruri se fac din reflex. Ma tot gandesc daca ii trimit judecatorului dosarul in care nu sade decat un contract de proprietate asupra spatiului, nu cumva il pun sa studieze ceva legi sa vada daca e legal. Si daca face asta, nu cumva pierde niste timp? Si nu cumva se enerveaza si imi respinge cererea? Si ma intorc de la punctul 0 si cu niste bani pierduti?
...asta era despre cum sa mori cu dreptatea in mana...
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by vilma
La noi multe lucruri se fac din reflex. Ma tot gandesc daca ii trimit judecatorului dosarul in care nu sade decat un contract de proprietate asupra spatiului, nu cumva il pun sa studieze ceva legi sa vada daca e legal. Si daca face asta, nu cumva pierde niste timp? Si nu cumva se enerveaza si imi respinge cererea? Si ma intorc de la punctul 0 si cu niste bani pierduti?
...asta era despre cum sa mori cu dreptatea in mana...
.
mesaj initial Liviu's:
Daca ti-l respinge, ai posibilitatea sa il completezi. Eu nu cred ca ti-l va respinge pentru acest motiv
vilma spune:
Am depus actele cu contract de comodat neautentificat, ok. Am platit 3,3 milioane taxe. Documentatia asta trebuie multiplicata in inca un exemplar, multiplicare pe care o plateste tot eu...De altfel, am intalnit aceeasi chestie si la Finante, unde m-a pus sa-i fac copie dupa chitanta, dupa nustiuce...Pai frate, asta e bucataria ta, ai nevoie de copii dupa actele mele, fa-ti! In sfarsit, la noi la Finante e si mai mare prostie, caci formularul il iei dintr-un birou, banii ii platesti la caserie, in alta cladire, iei numar de inregistrare de la Registratura (alta intrare). Nu intelg de ce nu se poate macar numarul de inregistrare sa-l iei din acelasi birou de unde iei formularul..?!? Chestie de organizare (proasta).
Acum urmeaza sa iau certificatul de inmatriculare, cred. Apoi, avizele.
Legat de avize, exista ceva important de stiut?
Va multumesc mult pentru clarificari, dragilor.
liliana csaki spune:
Bravo Vilma, sa speram ca ai invins sistemul.
Nu stiu la ce te referi cand zici de avize. Ai avut sediul declarat fara activitate, ori activitate care nu presupune avize speciale? Ai completat niste declaratii pe propria raspundere? pt. ca atunci cand iti iese certificatul iti iese si anexa cu avizele.
Oricum, mult succes, lupta de-abia acum incepe
Pozele noastre
vilma spune:
Da, sediul e fara activitate. Ok, atunci astept sa vad luni, in afara de certificat, ce-mi mai da.
Dupa ce se tremina si aceasta aventura cu inregistrarea, o sa am nevoie din nou de ajutor in ceea ce priveste documentele pentru inregistrat activitatea. Poate gasesc undeva si despre asta.
chris spune:
Salutare
Nu am mai intrat demult pe aici, am fost ff ocupata, dar acuma am si eu o intrebare: daca vreau si eu sa-mi fac o firma, afecteaza cu ceva faptul ca sunt in CIC si am contract de asigurare? Nici o contabila nu m-a lamurit, si mi-au spus doar ca s-ar putea sa afecteze daca o sa am venituri de acolo, ca cica nu trebuie sa ai venituri din alte activitati. Pe de alta parte asta inseamna ca nu mai pot avea nici dobanda la banca, nu?, ca tot venit impozabil e.
Care e adevarul?
Va multumesc.
Cristina si Mara(1 an si 6 luni)
liviu`s spune:
Cristina, poti sa iti infiintezi firma, deoarece ca asociat/actionar nu esti incompatibila cu calitatea de beneficiar al indemnizatiei CIC. Incompatibilitatea apare doar daca desfasori o activitate remunerata in firma.
chris spune:
Deci venituri din alte activitati se refera doar la veniturile salariale, nu si la dividende...
Imi poti spune te rog unde se defineste ce inseamna venituri din alte activitati? Nu de alta, dar as vrea sa am documente la mana in caz de vreo problema. La noi se poate intampla orice...
Cristina si Mara