Vreau sa-mi fac firma !!!!
Raspunsuri - Pagina 3
vilma spune:
Pai sigur ca am si fost deja la Administratia Financiara, dar era coada la caserie si am plecat cu formularele privind inchiriera. Acasa am studiat mai atent, am mai cautat pe internet si nu am gasit ceva clar.
Maine incerc sa depun actele numai cu copia dupa actul de vanzare-cump., dar voi avea si un model de contract de comodat la mine. Acest contr. de comodat trebuie autentificat cumva? La notar adica?
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
marius spune:
Nu, nu trebuie. e un formular simplu uite mai jos iti pun un model mai mult decat bun. Copiaza-l si listeaza-l.
CONTRACT DE COMODAT
Art. 1. PARTILE
.........................., cu domiciliul in localitatea ............, str. ......, nr..., bl. ..., ap..., jud. ......, identificat cu B.I. seria..., nr.., eliberat de Politia ..., la data de .................., in calitate de COMODANT
.........................., cu domiciliul in localitatea ............, str. ......, nr..., bl. ..., ap..., jud. ......, identificat cu B.I. seria..., nr.., eliberat de Politia ..., la data de .................., in calitate de COMODATAR
Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Cedarea, de catre comodant, cu titlu gratuit, a dreptului de folosinta a urmatorului bun .............( se individualizeaza bunul prin indicarea caracteristicilor)
Art. 3. DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract se incheie pe o perioada de .... , incepand cu ...., data la care bunul va fi predat comodatarului.
Art. 4. DREPTURI SI OBLIGATII
a) Drepturile comodantului:
- sa ceara rezilierea contractului, in cazul in care comodatarul nu-si respecta obligatiile prevazute in prezentul contract.
b) Drepturile comodatarului
- sa i se asigure de catre comodant folosinta bunului pe toata durata contractului;
- sa ceara restituirea sumelor platite de acesta pentru conservarea bunului;
- sa retina bunul pana cand comodantul ii va remite cheltuielile de conservare a bunului;
c) Obligatiile comodatarului
- sa se ingrijeasca de bunul imprumutat intocmai ca proprietarul acestuia;
- sa foloseasca lucrul potrivit destinatiei sale;
- sa suporte, de la data preluarii bunului, cheltuielile necesare folosintei acestuia, neavand dreptul sa ceara restituirea acestora de la comodant;
- sa restituie bunul imprumutat la implinirea termenului stipulat in prezentul contract;
Art. 5. RISCURI
Comodatarul va suporta riscul deteriorarii sau pieririi bunului in urmatoarele cazuri:
- intrebuintarea acestuia contrar destinatiei sale;
- folosirea bunului dupa expirarea termenului convenit de parti prin prezentul contract;
- daca comodatarul ar fi putut salva bunul imprumutat prin inlocuirea acestuia cu un bun al sau, atunci cand exista pericolul distrugerii acestuia;
In celelalte cazuri riscul deteriorarii sau pieirii lucrului este suportat de comodant;
Art. 6. INCETAREA CONTRACTULUI
Prezentul contract isi inceteaza efectele in urmatoarele cazuri:
- prin restituirea bunului de catre comodatar inaintea termenului prevazut in contract:
- prin trecerea termenului prevazut in contract;
- prin reziliere, in cazul nerespectarii obligatiilor de catre comodatar;
- prin decesul comodatarului;
Art. 7. FORTA MAJORA
Forta majora exonereaza partile de raspundere in cazul executarii necorespunzatoare sau cu intarziere a obligatiilor asumate prin prezentul contract.
Prin forta majora se intelege un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil oi insurmontabil, aparut dupa incheierea contractului, care impiedica partile sa-oi execute obligatiile asumate.
Art. 8. SOLUTIONAREA LITIGIILOR
Orice litigiu decurgand in legatura cu acest contract, se va solutiona de catre
instantele judecatoreoti competente.
Prezentul contract s-a incheiat astazi .......in ...... exemplare
COMODANT COMODATAR
vilma spune:
Multumesc, marius. Sa vedem maine cum va fi.
Aa, si tot "distrugatorul" asta de la consultanta RC-ului ma indeamna puternic sa nu fiu platitor de TVA. Mi-a sters optiunea si m-a lasat sa ma mai gandesc...ooof, cred ca am dat peste cel mai tare consultant.
Ma gandesc sa ma duc sa mai intreb pe cineva de codurile CAEN pe care mi le-a scris....
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by vilma
Multumesc, marius. Sa vedem maine cum va fi.
Aa, si tot "distrugatorul" asta de la consultanta RC-ului ma indeamna puternic sa nu fiu platitor de TVA. Mi-a sters optiunea si m-a lasat sa ma mai gandesc...ooof, cred ca am dat peste cel mai tare consultant.
Ma gandesc sa ma duc sa mai intreb pe cineva de codurile CAEN pe care mi le-a scris....
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
Vilma, domnul consultant de la Registrul comertului iti ia si bani pentru consultanta? Parerea mea e ca mai mult te incurca.
liliana csaki spune:
Vilma, in mod normal, atunci cand declari sediul social la tine acasa e suficienta o copie a actului de proprietate. In cazul in care esti doar tu asociata in firma iar ap. e bun comun, mai trebuie si o declaratie a sotului cum ca e de acord ca sediul firmei sa functioneze in ap. Cel putin in Bucuresti nu-ti cere nimeni contract de inchiriere, obligatoriu. Si asa cum a zis si Marius, daca se cramponeaza de un contract, acesta poate fi foarte bine de comodat.
Mie insa tot mi se pare o ciudatenie.
Pozele noastre
vilma spune:
Da, am venit de la RC si iata care este explicatia pentru care e musai sa fie un contract de inchiriere/comodat: pentru ca altfel judecatorul respinge cererea. Si pentru ca ei (consultantii de la RC) considera ca persoana fizica proprietara de apartament este una, iar firma, ca persoana juridica, este alta, chiar daca are ca reprezentant aceeasi persoana fizica.
Liviu, da, si intre timp am aflat ca de fapt consultatia a fost prestata de Camera de Comert!! Care are alt statut, si de ce nu m-am dus direct la cei de la Registrul Comertului, care mi-ar fi dat indrumari mult mai corecte..?? Model de indrumare corecta: actul de comodat trebuie autentificat la notar. Juristul/avocatul de la Camera de Comert (sic!) mi-a zis ca nu e necesar.
Liliana, de acordul sotului nu mi-a zis nimeni nimic. Deocamdata.
Intre timp, de la RC mi-a spus ca mi-ar trebui si certificat de cazier judiciar, dar la obiectia mea ca nu mi-a pomenit nimeni si de acest act, mi-a spus: aaa, atunci probabil cao fi de ajuns o declaratie pe proprie raspundere...
Faza haioasa a fost cand i-am spus ca detin toate formularele, ca le-am gasit pe internet puse la dispozitie chiar pe situl Ministerului Comunicatiilor (MCTI). Da, bine, dar oricum trebuie sa le platiti si la noi!!! Este? Nu-i asa ca simtiti aerul proaspat al modificarilor legislative si boarea simplificarii actelor cum va adie prin par?
Va multumesc mult pentru sprijin si informatii, insa retineti: nu este corect ce scrie prin legi sau norme, e corect ceea ce crede cel ce semneaza si isi da girul!!!
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
marius spune:
, Vilmuta asa este la noi cum e vorba aia? Pana ajungi pe cal te maninca dulaii sau asa ceva... Hai curaj ca tot vei reusi. E important ce vei face dupa aceea...acolo iti tin pumnii.
vilma spune:
Si zici ca greul abia dupa aia incepe??
Marius, Liviu, Rozi, Liliana, va multumesc.
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
Rozi spune:
Da, Vilma, ca si daca nu face nimic firma tot trebuie sa depui declaratii... trimestrial, semestrial, bilant anual... Informeaza-te! "Legea ingnorantei nu scuza pe nimeni"
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"