'faptul divers'...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

COOL: Da, bineinteles ca sunt 3D. Atat ar mai lipsi sa fiu 2D . M-am exprimat prea repede... Iar a treia dimensiune imi place sa cred ca e inaltimea, nu grosimea . Iar timpul ca a patra dimensiune... cred ca asta deja s-a stabilit.

Apropo de suflet: daca ati citit seria lui Orson Scott Card care incepe cu Ender's Game si mai are Speaker for the Dead, Xenocide si Children of the Mind, are acolo o teorie foarte interesanta: cum ca toate sufletele (el le zice "aiua" parca, dar eu la suflet m-am gandit), animale si oameni, exista intr-un taram nedefinit, si de acolo vin pe Pamant intr-un trup atunci cand enevoie... si alea care sunt mai "puternice" ajung oameni, celelalte animale... Stiu ca e SF dar mie mi-a placut ideea . Si dupa ce mori, sufletul tau se intoarce acolo si asteapta o noua... intrupare, reincarnare...

Pentru mine sufletul este constiinta de sine, ceea ce ne face fiinte si ne da viata... Si si animalele sau plantele au suflet... Sau daca sunteti religioase, sufletul e ceea ce ne poate da numai Dumnezeu...

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Adevarul care se desprinde in ansamblu din Biblie spune ca:
omul e alcatuit din 3 elemente:
1: trupul
2: duhul sau spiritul (suflarea de viata)
3: sufletul (compus din ratiune, vointa si sentiment)

la concepere suntem duhuri, (sau spirite), cu ratiunea, vointa si sentimentul inca sub forma incipienta, ca o samanta care urmeaza sa se dezvolte pe masura ce crestem.
exista o teorie (la care eu ader), ca chiar daca copilasii mor, sau embrioni,(cei avortati) urmeaza sa-si continue procesul de maturizare (a ratinuii, vointei si sentimentului) Dincolo, in Rai. Ei sunt fara pacat, ca ingerii, dar au avut privilegiul de a deveni fiinte umane, cu trup (ceea ce ingerii nu au avut), si au o pozitie deosebita inaintea lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Re: Kehleyr

Dragutz dar trist, asta inseamna ca sufletele timide si slabe niciodata nu ajung oameni? Pe de alta parte....sufletul creste o data cu cel cui apartine. Ori e nou-noutz ori uita tot, ori i se spala creierul inainte de a-l trimite la noi...hmmm

Cristina & Sandica

floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

quote:
Originally posted by energy

Alta nedumerire tzicnita (n-am cui sa ma adresez ca se uita lumea patrat): unde este buricul animalelor (astea de casa - caini si pisici)???. N-am gasit nimic si totusi sunt in categoria mamifere si au avut cordon ombilical.

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Kehleyr,
M-am convins, cu siguranta esti 2D daca tu nu ai grosime.
Poate vroiai sa spui ca in loc de lungime sa fie inaltime :))))
Kestia cu timpul sau...lumina lasati-o asa cum a cazut, sunt cu totul altceva in cazul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

oare pe lumea ailalta, ne intalnim numai cu oamenii dragi disparutzi sau sunt si animalele pe care le-am avut?? foarte important

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Despre lumea ailalta: Dupa ce bunicii mei au disparut, dupa vre-un an am visat casa bunicilor la fel cum o stiam dar foarte alba si luminoasa si pe bunicii mei asa cum mi-i aduceam aminte dar cu fetele mai luminoase fara griji, bunicul citea asezat la masa si bunica-mea imbracata asa cum se imbraca de sarbatori cand se ducea la biserica, imi arata un cufar plin cu prosoape albe brodate si-mi spunea ca le-a facut ea. Imi aduc aminte ca m-am trezit si m-am gandit ca acolo unde sunt, sunt tot in casa lor si acum le este cu siguranta bine.

Cristina & Sandica
floricica cu pozici si pozici pe desprecopii.com La marewww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=la mare&mid=3494&c br / id=10216" target="_blank"> si My bestwww.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Sandica%2C poze no br / i&mid=3494&cid=10207" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaz. spune:

am si eu ceva de adaugat,

legat de univers si ce e dincolo de el. oamenii de stiinta si-au pus si ei problema. si explica cum ca, daca ar exista ceva dincolo de univers , in conditiile in care acesta e finit, dincolo de limitele lui ar fi deci "altceva", insa acest altceva nu poate fi decit universul el insusi, cum prin definitie, universul este tot ce exista. au si un exemplu: exista spatii curbe (non euclidiene-sper ca am zis bine ca e tradus din franceza) care sunt finite , dar care nu au limita. da, contradictie in termeni, stati ca vine urmarea. suprafata pamintului de ex, spatiu curbat cu 2 dimensiuni e cel mai simplu exemplu. daca mergi mereu spre dreapta, ajungi prin a reveni exact la locul de unde ai plecat (asta e cu suprafata finita a pamintului), dar fara a atinge niciodata capatul(pai nu spuneau ei ca suprafata pamintului nu are limite!). simplu .la fel si cu universul. cineva atinsese asta cu dimesiunile si cu perceptia ochiului nostru. noi intelegm univers ceea ce cuprindem cu ochiul, e ceva plat deci, dar mai departe? aici si "stiintificii" se cam impiedica.

fiul meu de 3 1/2 ani are si el o nedumerire, asta ca sa ating si alta intrebare. bine -bine ,inteleg ca avem noi un suflet, dar unde se gaseste el cind il posedam?

numai bine.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Sanca

Enigma la mine e cu faxul. Cum de putem faxa informatiile de pe un continent pe altul? Si de ce nu ne putem faxa pe noi? Ce mare scofala ar fi....

Am ris cu lacrimi, zau ce mare scofala ar fi sa ne faxam de pe un continent pe altul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Intre „sfarsitul universului” si „suflet”, intru si eu cu o intrebare mai banala – cer iertare pentru asta :

De ce se uita floarea soarelui tot timpul dupa soare ?

DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput