'faptul divers'...
Raspunsuri - Pagina 11
Carmen2004 spune:
De abia am dat si eu de subiect si va multumesc ca m-ati bine dispus
.Dar totusi la ultimele intrebari nu sa raspuns
sau va-ti lasat pagubase?In legatura cu floarea soarelui...ati stabilit ca ele se intorc spre rasaritul soarelui..dar de ce?din instinct?![]()
Don't worry,be happy

mitub spune:
aaa... pai cu curentul electric e foarte simplu: el NU STIE cand sa treaca. adica trece mereu, daca il lasam. doar ca NOI decidem cand il lasam sa treaca. adica de obicei nu avem contactul pus, echivalent ca firele nu se ating, atunci nu trece, cand aprindem lumina sau bagam degetele in priza atunci facem firele sa se atinga si gata...trece curentul ![]()
Boga
andabrro spune:
quote:
Originally posted by iren
Vin si io cu doua intrebari:
- De ce oul e rotund si cu coaja tare?
Iren dubla mamica, Bogdanelu nazdravanu
si Julia rechinutza
pentru ca gainile sa poata supravietui "nasterii" primului ou ...
cui i-ar place (gaina fiind) sa faca un ou cubic ??
coaja tare ofera protectie, vezi clocit. exista si oua doar cu pielita (serpi, sopirle) dar acele specii nu clocesc.
ina_nz spune:
Nedumerirea mea:
De ce cand imi vine sa rad ra (adica fac hahaha) shi cand imi vine sa plang.....evident plang?
De ce nu e invers?
Sau de ce nu ma scarpin pe burta de exemplu in loc sa fac haha cu maselele la vedere?
Mai am cateva la fel de existentziale dar le pastrez pt cand n-am somn (apropo shi cu somnul asta nu sunt lamurita ce shi cum) 
Ina
aida_o spune:
am gasit, mai demult, un site foarte interesant, How Stuff Works:
http://www.howstuffworks.com/
poate va ajuta cu raspunsuri la unele intrebari ![]()
aida_o spune:
eu m-am intrebat mereu de ce, desi animalele scot aceleasi sunete, la noi, catelul face ham-ham, in engleza e bow-wow, la alte popoare fac altfel etc. ca doar animalele nu vorbesc limbi straine. ![]()
m-am amuzat teribil, la subiectul cu gaina si pipi 
oanaXandy spune:
Ei, cam tarziu am dat si eu de subiectul asta dar asa cum ati zis e tare, tare interesant si "provocator"!
Cineva a intrebat de unde au aparut ceilalti oameni pe Pamant dupa Adam si Eva? Altcineva a raspuns ca in Biblie scrie ca Dumnezeu a avut alti fii si fiice! Eu nu sunt o habotnica dar nici "ateu convins" insa am citit Biblia si si mie mi s-a parut interesanta " inmultirea asta"!
Dumnezeu a avut dupa Adam si Eva alti fii si fiice insa se facea referire la faptul ca toti suntem fiii si fiicele Lui!
Din cate ma duce pe mine "biluta" am tras urmatoarea concluzie: A fost INCEST pe fata, fratilor si surorilor! NU scrie in Biblie ca apoi El a creat alti oameni, ci ei s-au inmultit! Atata tot! Cum? NU pot deduce daca prima fiica si-a "... " tatal sau primul fiu si-a "..." mama sau daca fiica si-a" " fratele sau invers!Cert e ca oricum o iei a fost INCEST!
Povestea asta parte face parte din Vechiul Testament! Sa nu uitam ca Isus a venit pe pamant ( Noul Testament) pentru a ierta pacatele inaintasilor! Deci o data cu moartea Lui totul a fost iertat, inclusiv acel Incest!
Ei si acum vine si nedumerirea mea: Noi visam! Visele par a fi reale, atat de reale incat dimineata cand ne trezim ne uitam prin camera si cautam " printul pe care l-am vazut acu cateva minute"( ca asta am visat eu aseara spre exemplu), si abia apoi ne dam seama ca am visat, totusi!
Ce se intampla in timpul visului? Oare noi calatorim cu sufletul asa cum sustine paranormalul? Sufletele noastre se intalnesc cu cele ale altor oameni, fie ei in continente diferite?!!!
Nu abandonati topicul asta ca e tare interesant!!!
aida_o spune:
o alta intrebare buna, este: de ce parul de pe cap creste luuuung, pe cind, in alte zone ale corpului, parul ramine mai scurtutz?
raspunsul, la http://science.howstuffworks.com/question100.htm
pe scurt:
Celulele care produc parul de pe brate, sunt "programate" sa se opreasca din crestere la fiecare 2 luni, deci parul de pe brate ramine scurt. Foliculii parului de pe cap, pe de alta parte, sunt "programati" sa lase parul sa creasca pentru citiva ani buni, astfel incit parul de pe cap poate creste foarte lung.
Bogdana spune:
quote:
Originally posted by papadie
[quote]Originally posted by dante01
Io nu-nteleg telefonu...adeca cum se duc, ca se duc, vorbele mele pe-o sarma??? si cum se-aud, ca le-aud, vorbele celuilat pe-o sarma?:-)
Eu altceva nu inteleg cu telefonul. Cum se face ca eu spun una la telefon si aflu in oras ca am spus altceva?
Carmen2004 spune:
Bogdana...aia o poti numi barfa
ca atunci cand ii spui unei prietene ceva si ea spune mai departe dar mai...colorat..si pana la urma se ajunge la cu totul altceva
hihihiih
Don't worry,be happy

, Bogdanelu nazdravanu
si Julia rechinutza