Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT
Raspunsuri - Pagina 5
Maruta spune:
Bravo fetelor ... trebuie sa va felicit NEFUMATOARELOR ... dar le felicit si pe cele care vor sa se lase de fumat !!!
Totul incepe cu "Vreau sa ma las de fumat ...." o prietena radea de mine si spunea "Pai de ce nu slabesti daca esti o persoana asa de hotarata ?" .... iar eu m-am gandit putin si i-am spus "Pai de fumat m-am lasat, n-am mai pus niciodata tigara in gura ....dar cum nu mai pot pune niciodata mancarea in gura ???? Nu o sa mor de INANITIE ?????" pentru ca la mine pofta vine mancand ... asa faceam si cu tigarile ... dimineata cand toata lumea fuma o tigara si bea o gura de cafea ... EU beam 1 cana MARE de cafea si fumam vreo 6-7 tigari !!! Nu mi se facea foame pana pe la ora 13 si pana atunci sudam tigarile cu o placere nebuna ... ce buna e tigarea de dimineata ... dar ce buna e tigarea dupa ce faci dragoste ??????? eh ???? amintiri ... vise ....
Nu tot ce ne place, ne face si bine !!! De aceea trebuie sa ne gandim mai ales noi femeile, pentru ca vom avea bb sau avem bb, ca cel mai bun lucru pentru copilul nostru e sa ne lasam de fumat ... daca noi mamele lor nu ne gandim la asta ... ce putem sa le cerem celorlalti ???
Si acum sa va dau exemplul cel mai bun ca fumatul pasiv face rau:
Am fost in primavara sa fac radiografii la plamani ... EU mandra tare ca de 5 ani nu am mai pus tigare in gura ... cand colo il aud pe doctor:
"Ati fumat ?"
"Da, dar m-am lasat de 5 ani"
"Da, vad ... dar colegii Dvs nu s-au lasat!...si asta se vede"
Va dati seama ca din acel moment nu a mai fumat nimeni in birou ... am facut un scandal ... pai eu m-am chinuit atat sa ma las de fumat ... in primele luni cand m-am lasat de fumat am crezut ca mor!!! si nu glumesc eram ca o drogata ... toata ziua eram cu bomboane si seminte in gura (stiu ca e urat ... dar trebuia sa fac ceva) ... aveam "tigari" de hartie in mana si trageam aer adanc in piept ... deci fumam o gura de aer ... ca sa nu va mai spun ca eram atat de irascibila ... imi sarea tandarea imediat ... dar eu l-am luat pe NU in brate si nu i-am mai dat drumul ... norocul meu !!!
Si acum am pe birou o tigare de hartie si mai trag cate un "fum" din cand in cand ... ahhh ce buna e o gura de aer ...
Rad cand imi aduc aminte ca mergeam iarna la munte si era atat de frig ca nu puteai tine mainile afara, dar in coltul gurii era mereu o TIGARE vesnic aprinsa ... pufaila imi ziceau prietenii ... cine merge la munte pe trasee stie cum e sa fumezi o tigare la o asa altitudine ...deci daca eu m-am lasat puteti si voi !!!!
Cine spune azi ca incearca sa se lase de fumat ????????
Ala io, ala io ...... mamaaaa cati sunteti 
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
silvana75 spune:
Sunt Silvana si sunt FUMATOARE. Am avut 2 tentative de a renunta, una de 3 luni si una de 4 zile. In fiecare zi imi propun sa renunt, dar in fiecare zi imi spun lasa de maine. Fumez aproape un pachet pe zi de 12 ani.
Ideea de a renunta a reaparut acum 11 zile cand tatal meu a fost internat in spital cu o semipareza. El fiind fumator inrait de 33 de ani a renuntat brusc. Nu mai fumeaza de 10 zile.
Stiu ca se poate, dar ai nevoie de multa, multa vointa, ceea ce mie imi lipseste cu desavarsire. Poate intrand in clubul vostru, imi transmiteti si mie putin din vointa voastra.
Va pup si felicitari celor care au reusit sa renunte la fumat
Silvana
Karina spune:
Si eu am fost fumatoare inraita. Incercam sa ramin insarcinata, dar fumam in continuare, ziceam ca atunci cind ramin insarcinata ma las. Deh, pretexte. In 1998 am facut o inseminare artificiala si daca tot am dat atunci atitia bani, am zis ca numai fumez. Si deja sint 6 ani de atunci. N-am ramas insarcinata atunci ci abia peste 4 ani, dar din punctul asta de vedere a fost bine, ca s-a mai curatat organismul. Si sotul meu a fost fumator, dar el se lasase cu 12 ani inainte, cind s-a operat de amigdale. Asa ca acum sintem o familie de nefumatori si sper sa raminem asa pt. totdeauna.
Singura mea nelamurire referitor la fumatori se refera la faptul ca daca au facut o data efortul si s-au lasat, de ce se reapuca de fumat. Vorbesc de cei care s-au lasat de citiva ani, nu de-o luna doua.
Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
sirod spune:
Buna, sint Doris si sint fumatoare!De 7 ani!
De cind Maruta a deschis subiectul bag nasul aici pentru ca vreau sa ma las de fumat!Mai ales ca nu am fumat in liceu, facultate - unde erau atitea ispite...uneori mi-e un dor cumplit de mine nefumatoare, cind ieseam la terase, chefuri, canaste pina in zori si nu fumam intr-un cerc de fumatori!
Va felicit pe toti care v-ati lasat de fumat, va tin pumnii in continuare sa nu mai fiti 'ispititi'!
DORIS
Maruta spune:
Silvana, Doris - va tinem pumnii !
Karina - din pacate unii dintre noi nu uita niciodata "cat de placut e sa fumezi" ... pentru ca noi ne-am lasat datorita pericolului la care te expui FUMAND ... nu pentru ca nu ne placea sa fumam ... din pacate ...
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
ionela-roxana spune:
Am promis ca le voi sustine pe cele care vor sa se lase de fumat , asa ca iatama!
Hai Silvana!Hai Silvana!(ti-am spus eu ca-ti fac galerie!
)
Hai Doris!Hai Doris!(tie nu ti-am spus dar stii acum
)
Haideti fetelor ce naiba!Cum puteti suporta mirosul de tigari?Este atat de urat!Lasati-le naibii de tigari!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
papadie spune:
hallo sunt Oana si m-am lasat de fumat pe 8 ianuarie 2001, ora 08:10
haleluia!
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by ionela-roxana
Am promis ca le voi sustine pe cele care vor sa se lase de fumat , asa ca iatama!
Hai Silvana!Hai Silvana!(ti-am spus eu ca-ti fac galerie!)
Hai Doris!Hai Doris!(tie nu ti-am spus dar stii acum)
Haideti fetelor ce naiba!Cum puteti suporta mirosul de tigari?Este atat de urat!Lasati-le naibii de tigari!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Măi, fetelor, eu cred că renunțarea la acest viciu se face în cea mai mare intimitate cu tine însuți și că dacă nu-l faci TU SINGUR, fără spectatori, nu durează.
Dacă ești supus presiunilor, chiar ele și pozitive, ale celor din jur, totul nu este decît o amăgire. De fapt, nu vrei cu adevărat să te lași, deși ți-ar plăcea să nu mai fumezi și crezi că dacă o anunți vei reuși, fără să-ți dai seama că de multe ori, cu timpul, susținerile celor din jur nu vor face decît să te apese în loc să te ajute să-ți arate cît ești de slab și să te demotiveze și mai tare
Cred că dacă încă mai ai nevoie de încurajări din exterior de fapt nu ești pregătit la renunțarea definitivă (psihică) și totul se întîmplă sub presiune, iar mai devreme sau mai tîrziu cedezi. Nu e un lucru rău, dar cu timpul te demotivează pentru asaltul final, de aceea cred că e bine să nu ne lăsăm prea des de fumat ci o dată și bine !
Eu așa văd lucrurile cînd am decis că mă las, m-am lăsat și gata n-am spus nimănui, nu mi-am dat termene limită am făcut-o pur și simplu și nu mi-a venit să cred cît de ușor a fost totul
Inutil cred sa va spun ca mă mai lăsasem de cîteva ori înainte, soțul era chibiț, mă încuraja de pe margine , număram zilele de cînd nu mai fumam, mi le treceam în calendar ca pe niște adevărate victorii, eram recompensată cu cadouri pentru fiecare săptămîna fără țigări dar cît mi-aș fi dorit să pot trage măcar un fum !
și a venit o zi cînd am considerat că sunt suficient de tare ca s-o fac ("doar o tigara, la cafea, da' eu de fapt nu mai fumez") am făcut-o și mi-am dat seama că totul n-a fost decît un
!