Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Frumoasa tema: Io mi-s Ana si am fumat timp de 17 ani ca turcoaica. M-am lasat de cateva ori de fumat- cat am fost insarcinata & alaptat, plus cateva incercari de cate 1-2-3 saptamani, si de fiecare data m-am apucat.
De data asta sunt mai mult de 4 ani de cand m-am lasat de fumat si inca mai simt nevoia, practic in orice secunda m-as putea apuca de fumat- dac-ar fi numai dupa placere. Sper insa sa rezist cat mai mult.
De ce m-am lasat? mai mult de dragul sotzului meu care e nefumator. Stiu ce urat miroase un fumator care pupa un nefumator. Si am preferat pupicii sotzului

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

"Daca dragoste nu e, nimic nu e".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

de cind am postat mesajul asta pe forum (oct. 2003) a mai trecut ceva timp si io tot nefumatoare sunt !

La mine sarcinile n-au fost o solutzie sa ma las de fumat ... mai ales ca doctorul mi-a zis ca pot fuma 5 tigari/ zi. E adevarat ca fumam tigari menthol light, dar fumam cu mult mai mult decit imi recomandase el (!). Am fost fumatoare 15 ani, dar de-aia rea , fumam 1 pach/ zi shi mai mult uneori. Cu cit fumam mai mult cu atit as fi fumat shi mai mult (fumatorii cred ca intzeleg ce spun), mai ales daca la birou nu aveam voie shi fiecare tigara imi statea in git, nu ma saturam niciodata (stateam in birou cu o nefumatoare, plus ca atunci cind eram insarcinata n-aveam nici un chef sa aud morala in jurul meu de la colege asha ca fumam pe-ascuns sau cu colegii barbatzi). Dar la serviciu mai era cum mai era, dar acasa ... sotzul n-a fumat in viatza lui, n-a avut nici macar curiozitatea, shi imi contabiliza fiecare fum: "iar fumezi?!, cite tigari ai fumat azi?"
Dar sa revin la intrebarea ta - deci la mine sarcinile n-au fost o solutzie sa ma las de fumat, nici alaptatul (n-am alaptat, partzial shi din cauza asta), nici nu doream sa ma las de fumat, deshi nici nu mai fumam de placere, era ceva care facea parte din fiintza mea, din felul meu de-a fi. Pur shi simplu, acum 6 luni, intr-o dimineatza, m-am trezit shi m-am gindit ca fumatul asta e o stupizenie shi ca n-are nici un sens (mare descoperire, ha?!). Am inceput, cum spunea o fata mai sus, prin a bea cafeaua de dimineatza fara o tigara - doua sau mai multe alaturi, au trecut orele, a trecut prima zi, prima saptamina ... shi de-atunci n-am mai fumat, dar nici nu m-am mai gindit niciodata la asta shi nici n-am avut vreo pofta . Pur shi simplu. Sunt sigura ca daca as incerca o tzigarica la cafea - m-as reapuca, eu sunt omul exceselor - "totul sau nimic!", nu ma multzumesc cu 1/2 de masura. Chestia e ca nu mi-a mai venit sa fumez - ca shi cum n-ar exista tigari pe lume sau n-as fi fumat in viatza mea niciodata.
Nu tzi-am dat, practic, o solutzie - dar in cazul meu cred ca "a venit un moment" sa ma las de fumat, nu sap prea tare sa-mi explic cum, ma bucur c-a venit shi nu mai vreau sa fumez niciodata!
Nu sunt acum din aia cu morala "nu e bine sa fumezi, lasa-te etc.", nu ma deranjeaza cei care fumeaza in jur, dar ma bucur ca eu nu mai fumez, shi sper sa m-ajute D-zeu sa nu mai fumez niciodata, shi pt. mine shi pt. familia mea.
Eu nu te sfatuiesc sa te lashi de fumat (tocmai pt. ca am fost fumatoare ii intzeleg f. bine shi pe fumatori, chiar daca acum sunt de partea cealalta a baricadei), dar daca te hotarashti - eu itzi urez succes shi sa reusheshti, daca intr-adevar itzi doreshti asta!
P.S. Eu nu m-am ingrashat absolut deloc cind m-am lasat de tzigari, cred ca asta e pur shi simplu o motivatzie pt. femei ca sa nu renuntze la tutun.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by mmihaela

Fie vorba intre noi, dupa vreo 2-3 luni am renuntat si la cafea, eu care beam 2-3 cani pe zi, si de multe ori mi se parea ca 'traiesc' cu cafea.

--------------------------------------------------------------------------------

Shi eu la fel, Mihaela! Acum "trag" shi cite o zi de 1 cana de cafea iar in altele nu beau deloc!

quote:
Originally posted by ciuciumica

Vreau sa ma las... Iar pe de alta parte... nu prea vreau.
Poate stiti voi vreo metoda sigura care sa ma convinga , dar si simpla (adica fara chinuri) de a scapa de acest viciu?

Ciuciumica shi totzi cei care vretzi sa va lasatzi de fumat,

metoda cea mai sigura shi cea mai simpla e sa va decidetzi voi in sinea voastra daca vretzi s-o facetzi sau nu (independent de ce e bine, ce e rau, ce e sanatos sau nu, ce zic cei din jur). Daca voi inshiva nu suntetzi hotaratzi cu-adevarat, de-abia atunci va vetzi chinui in nesfarshite "incercari" de a renuntza. Mai bine recunoashtezti fatza de voi ca vretzi sa fumatzi - shi fumatzi! Eu sunt adepta principiului ca, mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul totzi ajungem la acelashi final. Nu cred ca se moare din fumat, in orice caz nu mai mult decit din altele! Toata lumea are vicii - daca n-am avea vicii, n-am fi oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

FELICITARI tuturor pers care au reusit sa se lase de fumat ..bravo bravo bravo
eu nu fumez ,dar stiu ca este f greu sa te lasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Anda - s-o crezi tu ... cand eram fumatoare slabeam una doua ... ca aveam tigarea si cafeaua toata ziua si gata ... pentru mine era suficient ... daca nu mor de foame nu slabesc ... am incercat toate curele si nu am trisat ...

Apropo ... nu am baut cafea 1 an de zile ... nu-i vedeam rostul ... iar de constipat ce sa va mai zic ????? ieseam odata pe saptamana cu ceaiuri ... ca la pastile nu am vrut sa apelez ca sa nu devin dependenta ca o colega ... acum dupa 5 ani as putea ca m-am normalizat ...

In pub-uri nu am fost mult timp ... pentru mine statul la o masa cu un suc in fata mi se parea o prostie ...

Acum ma gonesc fetele din birou ... va pup pe maine ...

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu m-am apucat de fumat pe la 18 ani din curiozitate, am gasit un pachet de tigari in casa primit de mama la scoala si l-am luat si am fumat una pe zi cu ametelile si tusea de rigoare. Cam pe la 19 ani m-am apucat serios, aveam un prieten si a plecat in armata si in gara am realizat ca abia asteptam sa plece trenul cu el sa ma duc sa-mi cumpar un pachet de tigari (el tot incerca sa ma faca sa ma las de fumat).

N-am incercat niciodata sa ma las de fumat ca-mi placea. Am venit aici si a inceput sa-mi fie incomod, prea putini fumatori in jurul meu (desi nimeni nu mi-a zis absolut nimic) si prea putine locuri de fumat. Am avut o tentativa de a ma lasa acu' un an da' nu m-a tinut vrednicia decat o saptamana si in martie anul asta am zis un "Doamne ajuta!" si m-am lasat definitiv. Am cumparat niste medicamente de pe net (auzisem eu de la un tip fumator inrait ca s-a lasat cu ele) si am incercat si eu. Si a mers, imi calmau cat de cat durerile din piept, cum am zis primele doua saptamani au fost cumplite. Dupa aia a inceput sa fie din ce in ce mai usor, nu mai simteam nevoia da' ma mai gandeam la tigari in special cand eram nervoasa. In momentul actual nu ma gandesc deloc nici macar la nervi, n-am pofte cand vad pe altul ca fumeaza, nu ma tenteaza. De aia uneori ma mir cat de usor m-am lasat in comparatie cu cat mi-era de frica sa ma las.

Am si visat ca fumez de cateva ori, dar visele alea erau cosmaruri, in vis ma simteam vinovata ca fumez si cand ma trezeam respiram usurata ca a fost doar vis.
M-am ingrasat vreo 5 kile, mi-au aparut tot felul de nazbatii pe fata cum zicea cineva mai sus. Am incercat sa fumez dar nu mai pot, doua fumuri pufaite (nici macar trase in piept) si am aruncat-o.

Cred ca fiecare trebuie sa-si gaseasca un trigger, o motivatie reala si sa fie convins de ea. Eu ma stiu pe mine, nu imi poate nimeni impune sa fac ceva ce nu vreau, de aia nu m-am apucat de fumat cu toata gasca si tot eu singura m-am convins ca trebuie sa ma las de fumat.
Familia trebuie sa fie sprijin, sotamiu fumeaza trabucuri cateodata si dupa cateva zile cand ma lasasem de fumat m-a intrebat daca il las sa-si aprinda un trabuc, am acceptat ca mi se parea inofensiv dar am crezut ca ma sui pe pereti de nervii de la pofte, m-a intors inapoi in momentul de unde plecasem. Acum nu ma mai deranjeaza trabucurile lui.
E un obicei tampit si zic merci ca am scapat de el.
Meritam cu toatele felicitari si s-o tinem tot asa

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

si eu m-am lasat de 2 ani,m-am ingrasat dar e mult mai bine si ma simt mai sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sigrid26 spune:

Felicitari fetelor, sunteti demne de toata admiratia mea
Eu sunt o fumatoare inaraita si sper cat mai curand sa gasesc si forta si motivatia necesara sa ma las de fumat.Inca o data sunteti niste invingatoare si vreau cat mai curand sa intru si eu in acest club.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Felicitari celor care au reusit sa se lase de fumat! Bafta multa celor care vreti sa va lasati de fumat!

Ma primiti si pe mine in club? Am fumat aproximativ 10 ani, iar in ultima vreme ajunsesem la aproape 2 pachete pe zi. Ca si in alte cazuri, mediul a fost unul din factorii care m-au incurajat in viciu. In Romania, atat sora mea cat si aproape toti prietenii/prietenele fumau enorm. In conditiile date eu nu simteam deloc ca as exagera cu tigara.
Am venit in Canada, unde era un chin sa gasesc un loc in locurile publice unde sa pot aprinde o tigara. Mai rau, nici sotul meu nu fumeaza si nu a fumat niciodata si ma simteam prost sa afum in casa, asa ca ieseam pe balcon ca sa pufai. Sa mai spun si ca aici un pachet de tigari costa in jur de $7 (Canadieni) !!!
M-am lasat de tigari acum 2 ani si o luna. Nu pot spune ca m-am lasat chiar brusc, insa am redus mult de tot (dintr-o data) numarul de tigari pentru ca m-am trezit intr-o zi ca mi-e greata de la ele. Dupa ce trageam din tigara parca aveam nisip in gura. Puterea obisnuintei m-a facut sa continui sa mai aprind cateva tigari pe zi. In urmatoarele cateva zile am aflat ca sunt insarcinata! Deci, in cazul meu, meritul ca m-am lasat este al Dianei. Al meu este (numai) ca nu m-am reapucat dupa ce am nascut.

Laura
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

daca stau in casa 2 saptamani, nu fumez (e copilul).
Problema e alta: daca ies la o terasa, un local sau in vizita la prietenii fumatori, nu ma pot abtine (efectiv fumez un pachet). Imi este imposibil sa inhalez fum de la altii fara sa simt puternic dorinta de a fuma. Sotului ii face rau fumul, dupa ce s-a lasat de 4 ani (2 pac./zi) dar eu??? de ce "vreau"?

http://www.babiesonline.com/babies/e/energy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Draga energy trebuie sa fii "nesimtzita"si de acum sa evitzi cat potzi compania fumatorilor! Stiu ce vorbesc! E greu , e dureros dar se poate! Sau daca sunteti impreuna sa nu te simtzi prost cand tu spui: Nu vreau sa stau in fum...si ei iti spun : iotete energy, sudoritza, se trezii sa comenteze, dupa ce a supt ca un birjar din tzigara acum face gura!
NU! TREBUIE SA FII TARE!PT. TINE, PT COPILASII TAI! PENTRU VIATZA VOASTRA!(gandeste-te cu banii de tzigari de-o luna cate "pofte" femeiesti iti potzi satisface...un parfum fain, un sutien mortal,..., etc.)
Alina.

quote:
Originally posted by energy

daca stau in casa 2 saptamani, nu fumez (e copilul).
Problema e alta: daca ies la o terasa, un local sau in vizita la prietenii fumatori, nu ma pot abtine (efectiv fumez un pachet). Imi este imposibil sa inhalez fum de la altii fara sa simt puternic dorinta de a fuma. Sotului ii face rau fumul, dupa ce s-a lasat de 4 ani (2 pac./zi) dar eu??? de ce "vreau"?

http://www.babiesonline.com/babies/e/energy/

Mergi la inceput