Clubul celor care S-AU LASAT de FUMAT
Raspunsuri - Pagina 2
lilanda spune:
Hi, sint Anda si am fost fumatoare pina acum 8 ani!
(Asa da introducere, ca la "nefumatorii anonimi" !!!!)
Da, am fost fumatoare dar nu asa ca fetele astea dinaintea mea care sudau pachete de tigari pe zi :-). Io fumam 10, maxim 15 tigari pe zi...de apucat m-am apucat tirziu, pe la 20 de ani, cind faceam armata in studentie. Eram la "Transmisiuni" si, in convocare urcam dealul in fiecare zi cu o centrala telefonica ruseasca, in spinare, de vreo 13 kile (cred ca era de pe vremea Razboiului de Indpendenta)..practic io caram centrala si cu alte trei colege fraiere, nefumatoare-adica...fiindca alealalte, cot la cot cu locotenenta, se opreau mai intii la o tigare, doua, trei, pina montam noi centrala sus pe deal
Si iaca asa m-am apucat de fumat si am fumat pret de 7 ani, cind intr-o dimineata, facind bla-bla-bla la radio mi s-a pus un nod in git si am simtiti ca ma sufoc...nu mai puteam respira, hirciiam! Si atunci am zis stop...stop-stop, dar cum??? Mi-am luat doua pachete de Camel super-long si duhanit din ele pina mi s-a facut rau. N-am reusit sa le termin, dar o saptamina cum vedeam o tigara sau numai simteam fum, mi se facea rau...dar rau de tot. Dupa o saptamina au inceput pohtele, dar deja era mai usor sa ma controlez din moment ce scapasem de ticul dusului tigarii la gura si a obisnuintei cafea-tigara!!! De visat insa am visat ca fumez inca vreo 4 ani dupa aia...acum sint indiferenta la tigari, insa ma deranjeaza fumul de tigara in spatii inchise.
Ce sa zic, bravo noua tuturor, ca nu-i lucru usor ce-am facut noi!!!
Eu de ingrasat, nu m-am ingrasat. Practic am aceeasi greutate cam de vreo 10 ani, cu plus si minus doua kile (dar o supraveghez, pe ea, greutatea, indeaproape...cum sare calul, cum iau masuri!!!) :-))
pozulici
Danelutza spune:
Va felicit fetelor si s-o tzinetzi tot asa.
Am fumat doar o singura data, aveam vreo 17 ani. Era seara de Anul Nou, am mincat destul de bine, am baut un picutz de vin, si de ce sa nu gust si putzin Kent. Ce ametzeli, ce rau m-am simtzit, am jurat ca in viatza mea nu voi mai fi tentata. Si m-am tzinut de cuvint, vorba vine, caci cu cei de linga mine care m-au afumat zi de zi, am fumat mai mult decit ei.
Sotzul meu vrea sa se lase de fumat, voi cum atzi facut, atzi inceput sa fumatzi mai putzin sau le-atzi aruncat de tot ?
Am meu barbatzel de la 40 de tigari/zi, acum fumeaza doar 3-4, ce spunetzi o sa reuseasca ?
slakje spune:
Fetelor si baietilor frumosi si curajosi,
Am spus ca revin,
Pentru inceput sa va MULTZUMESC din inima pentru felicitari, intr-adevar euna dintre cele mai mari realizari ale mele pana acum faptul ca am reusit sa ma las.Si stiu despre ce vorbesc.
In al doilea rand sa invitam pe topic pe totzi cei care vor sa se lase, sa dam sfaturi, sa ne povestim experientele, sa ne incurajam unii pe altii.
Acum sa va spun eu cum m-am apucat.Eu am fost o obraznicatura dintotdeauna, pe la vreo 3 ani am supt prima tzigara, cam atunci am si facut cunostintza prima data cu o lingura de lemn de la mama, apoi a doua tzigara a fost pe la vreo 13 ani in tabara la mare, ca deh....eu vroiam sa fiu cool sa-mi impresionez asistentza, apoi la 16 ani m-am apucat propriu zis de fumat.
Fumatul? Cea mai mare tampenie.Ce inutil, ce urat, ce pierdere de vreme, bani , sanatate, putere.
Cand am realizat ca o viatza am si un trup, cand am realizat ce usor fac rau celor din jurul meu si mie, cand am realizat cati se imbogatzesc pe sanatatea mea si a altora am renuntzat la fumat.
Ganditi-va la copii...eu una nu vreau sa-mi cresc copiii in fum.Nu vreau sa ii invatz fumatori.
Haideti cu totzii sa luptam si sa reusim sa renuntzam definitiv la tzigara!Am citit de mult pe forum ca unii doctori recomanda sa nu te lasi dintr-o data ca dai coltzul, etc, depresiii, povesti! Fetelor si baietzilor dragi! Sunt minciuni! NU E ADEVARAT! Singura metoda de a te lasa de fumat e DINTR-O DATA! Faptul ca ai nevoie de tzigara sa te calmezi arata ca "problema" e deja prezenta, inutil tzigara, asta nu o sa-ti rezolve nervii sau depresia si nici nu o sa te faca mai "cool"
A.
Tia spune:
si eu m-am lasat acum 4 ani si jumatate. am fumat 10 ani fara sa fiu prea lamurita de ce
desi incercasem pana atunci diverse metode de a ma lasa, tot deciza radicala a avut succes... spre stupoarea prietenilor si a familiei, intr-o zi am zis "gata!" si nici nu mi-a mai trebuit! am mai avut un gest reflex dupa vreo 4-5 zile, dar cand am simtit gustul (care era oribil, daa?) le-am aruncat imediat.
eu cred ca este un act de vointa. succes celor pe care ii bate gandul ![]()
Maruta spune:
Roxi, Monica - vedeti voi NOI chiar avem nevoie de incurajarile voastre ... caci undeva acolo sta ascunsa ispita ...
Va multumim ... deci 

pentru voi ...
... va povesteam ca ceva anume m-a determinat sa renunt la fumat ... e o poveste trista care pe mine m-a marcat profund ... totul a inceput cu ...
Am o prietena a carui mama s-a imbolnavit rau cu rinichii, atat de rau ca saptamanal merge la doctor sa faca dializa ... saraca e terminata si fizic si psihic; la doctor s-au mai gresit anumite chestii (nu ma pricep) si are o operatie pe tot bratul ... ce mai grav rau de tot ... acum ce sa spui unui copil caruia ii e dat sa-si vada un parinte cu un picior in groapa si el sa nu poata sa faca nimic ca sa-l ajute ... a reusit si a plecat in strainatate sa lucreze ca sa faca rost de bani ca sa-si ajute mama, poate s-o gasi vreun donator ... si acum imi aduc aminte 

ziua cand am aflat ca tatal prietenei mele a fost diagnosticat cu cancer la plamani facut din cauza FUMATULUI ... in doua luni a murit ... va puteti oare imagina prin ce a trebuit sa treaca acel copil ???? eu am ramas socata pur si simplu ... mie nu mi-a murit nimeni asa de apropiat ... mama ei traieste si in ziua de azi ... merge la dializa mai des ... s-a intamplat acum 6 ani ... mama ei traieste si azi, dar tatal ei care era "perfect sanatos" a murit ...
Si de aici intrebarea ???? se merita oare sa riscam atat ???? de ce ???? INCONSTIENTA ???? DA despre asta e vorba ... omul nu stie ce are pana nu pierde acel lucru ... ce credeti ca atunci cand mama imi spunea sa am grija cu rolele i-am dat ascultare ???? de unde ... am dat cu curul de pamant si am ramas aproape handicapata .... cati nu cad si nu li se intampla nimic ???? DAR DACA TI SE INTAMPLA TIE ???? ei bine asa se pune problema ! ... DACA PUTETI SA FACETI CEVA ...FACETI ... nu mai asteptati ...
.... la putin timp tatal meu se lasa brusc de fumat ... tatal meu este un fumator inrait ca si mine, de altfel il mostenesc ... va dati seama ca dupa o astfel de poveste iti trec tot felul de ganduri ... oare a facut si el cancer ????????
Eram terminata ... noroc ca nu s-a intamplat nimic ... tot ce ne-a zis a fost ca doctorul i-a spus sa se lase de fumat !!! dar pana atunci doctorul ii spusese de o mie de ori sa se lase .... nici pana in ziua de azi nu stim ce s-a intamplat ... important e ca tatal meu traieste si eu am reusit sa ma las de fumat la un an dupa el , mama ne-a urmat la 2 ani ... asa ca FAMILIA mea a devenit una NEFUMATOARE si sunt tare mandra ...
... desigur ca sotul meu e nefumator, niciodata nu mi-a interzis sa fumez (lucru important pentru o capoasa ca mine) si m-a sprijinit in tot ceea ce am facut ... dar mai in gluma mai in serios mi-a spus ca: "Daca mai pui gura pe tigara te mananc ... ca acum stiu ca poti si fara tigara ..."

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
slakje spune:
Da! Este un act de vointza! Trebuie sa vrei! Toata lumea poate, nu este greu!Toata lumea poate sa renuntze la tzigara!
E drept ca trebuie sa fii putin egoist.
Pentru inceput incearca sa te inconjuri de "nefumatori".Stiu ca suna urat dar trebuie sa ai puterea si sa evitzi grupurile vechi de fumatori.Sau ei trebuie sa accepte daca vin la tine in vizita ca NU SE FUMEAZA!
Eu am fost surprinsa sa vad cati au intzeles asta, si cate prietene au fost placut surprinse ca m-am lasat(EU!!!!) si de gelozie, de intrecere, de "sa nu ma las mai prejos", s-au lasat si ele!
Ajuta foarte mult daca ai un partener nefumator!
Alina.
slakje spune:
Asaaaa, deci continuare:
Eu mai avusesem o tentativa de a ma lasa, cand cred ca fumasem prea mult intr-o noapte la un chef, mi se facuse mie rau sau mi se dadusera matzele peste cap
, caci m-am lasat pentru vreo 3 luni, dar fiind pusa fatza in fatza cu o restantza, si avand si o colega de apartament mare fumatoare(ca si mine) m-am apucat din nou si dupa 3 luni de "sfintzenie" intr-o noapte am fumat 1 pachet.
Acum cred ca de fapt la momentul acela nu vroiam cu adevarat sa ma las, nu aveam o motivatzie suficient de puternica pentru a face asta, aveam timp berechet, bani, prieteni, amici, chefuri studentzesti, ce mai, huzuream ca un paduche, nu ma gandeam eu prea tare la viatza asta si la viitor.
Problema este ca toata lumea poate sa se lase, iti trebuie o motivatzie suficient de puternica si vointza vine de la sine!
Succese!!!! Pupici!
Inca va asteptam in "club" pe cele care ati hotarat: Gata,de azi nu mai pun gura pe tzigara asta nenorocita!
Alina.
Maruta spune:
Anda - frumoasa poveste ... in legatura cu visele ... sa sti ca nu odata m-am sculat si nu-mi dadeam seama ce s-a intamplat cu mine ? AM FUMAT ? sau AM VISAT ? dar cum sa va explic sentimentul ca am fumat era atat de real ca nu-mi venea sa cred ca am facut o asemenea prostie !!! sa fie oare din cauza ca eu ma trezeam si noaptea ca sa fumez ????
V-am povestit ca m-am chinuit 1 an de zile sa ma las ... in fiecare seara spuneam DE MAINE MA LAS DE FUMAT !!! si dupa aia fumam de rupeam ca de ... erau ultimele tigari ... desigur ca a 2-a zi spuneam eeeeeeeeeeeeee pai si maine e o zi propice ca sa ma las de fumat ... pana pe 18 02 1999 intr-o joi cand am spus gata cu joaca ... si incredibil dar am reusit ...
Va doresc sa reusiti si voi ... daca voi va lasati de fumat poate ma apuc si eu de slabit ... CINE STIE ????
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
slakje spune:
In legatura cu visele: La mine perioada critica incredibil dar a durat vreo 2 saptamani.A fost o perioada cand intr-adevar am dusa o lupta grea de tot sa nu-mi aprind tzigara.
Apoi a urmat o perioada linistita, nu-mi venea sa cred, imi aminteam seara ca : uite mai a mai trecut o zi si eu nu am fumat, bravo,....
Dupa vreo 2 , 3 luni au inceput visele: fumam frate, imi aprindeam tzigara tot intr-o veselie, erau asa reale ca ma trezeam cu gustul de tzigara in gura si ma simtzeam asa de vinovata, a naibii!
Cum spune si Marutza nu-mi venea sa cred ca a fost doar vis...
Dar visele s-au rarit in timp, acum nu mai visez asa ceva.
Am perioade cand sunt foarte foarte stresata, foarte izolata si singura(in afara de sotzu nu am pe nimeni aici in ultima vreme sa-mi vars amarul) dar sunt constienta ca nu rezolv nimic cu tzigara si nici cu distonocalmul sau diazepamul cum am citit pe alte topicuri ca iau alte fete.
Alina.
.
V-am pupat si poate revin mai tarziu sa va mai citesc!
lilanda spune:
aaa, pai Maruta, e mai usor sa slabesti decit sa te lasi de fumat...floare la ureche!!! :-)) Iti tin pumnii ![]()
Tot citind mesajele voastre constat ca cele mai multe dintre noi s-au lasat de fumat de-odata...fara amagiri si surogate de astea cu scaderea numarului de tigari pe zi!!! Poate asta o fi cheia succesului???
pozulici