zidul israelului-progres?-protejare?
Raspunsuri - Pagina 3
AC spune:
Iar un subiect de cearta si monologuri paralele.
In care dincolo de unii care au pozitii clare si paralele, mai apar si unii care scriu ca sa adune mesaje ca altfel nu pot pricepe de ce !!??
Sibylle tu esti complet pe dinafara! Habar n-ai nici macar cine e Rabin.... si pretinnzi sa ai o opinie despre conflictul acesta???!!!
Citez
cam ridicol un argument de genul " rabin le-a dat, si lor nu le ajunge"...rabin ar trebui sa gaseasca o cale sa faca pace!
Rabin a fost cam demulticel asasinat si a fost saracul un prim ministru israelian! D-zeu sa-l odihneasca ca omul acela a avut doar naivitatea si increderea in oameni ca defecte esentiale. Aclamat de moderatii din ambele tabere este o referinta de speranta, dar si de disperare. Un om ca el nu a reusit, iar actualii nu au in nici o tabara deschiderea si charisma aceluia. Cum poti sa-ti dai cu parerea intr-un domeniu cand chiar nu stii nimicuta?
Multi vedem azi la televizor o baie de sange cu terorism pe de o parte si represiune de alta parte. In plus religia ii face pe oameni sa tina partea cu unii sau altii in mod orb.
Eu personal nu cred sa existe solutie la conflictul lor. S-a ajuns prea departe, iar zidul va mai fi o temporizare a situatie actuale.
Politic, nu doar religios pozitiile lor sunt ireconciliabile.
De ce? Cetiti putina istorie si nu mai ingurgitati tot ce canta tv-ul de o orientare sau alta. Nimic nu e simplu pe lumea asta...
E un banc romanesc cu evrei care spune asa:
Itzic se duce la rabi si-i spune de necazul lui cu Moise. Rabi ii da dreptate.
Atunci se duce si Moise si-i spune varianta lui. Rabi ii zice ca si el are dreptate.
Si atunci nevasta rabinului ii zice acestuia ca nu pot sa aiba amandoi dreptate. Si rabinul clatina din cap si-i spune ca si ea are dreptate.
Sa fiti cu totii sanatosi si sa nu ajungeti vreodata in situatia ca zi de zi sa fiti de o parte sau alta a unui zid de ura... ca betonul se demoleaza mai usor.
Ah si nu vad nici o legatura cu zidul Berlinului... din cate stiu acolo era pe dos.. ca sa-i tina pe cei din est in tarc sa nu fuga toti.. a-ti auzit de vreun vestic care l-a escaladat?
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
Catan spune:
Saphir cum doresti ,raziile de care tu pomenesti nu sint deloc anuntate ,ca doar nu o lume intreaga minte nu?Se intra cu tancurile in ei ca in niste munti ,fara de mila.Nimeni nu a deviat draga mea d ela subiect ,asa ca nu incerca sa transpui cele scrise de mine intr-o interpretare retorica.Am spus clar palestineni nici nu am numit arabi.
Femeia de care am pomenit este si ea un suflet ca si cei doi soldati de care tocmai ai vorbit tu.Sau nu are dreptul sa traiasca in pace si fara frica ca in propria casa va fi ucisa .
De masacrul de la Sabra si Chatilla ai auzit vreodata draga Saphir ?Tot e vorba de palestinieni ucisi de evrei .
Palestinienii nu sitn tot arabi?O sa ma retrag acum din discutie ca sa nu ma acuzi de deviere de la subiect ,asa cum am obiceiul 
Evreii nu vor inceta niciodata sa lupte ptr teritoriile palestiniene asa cum nici cei din urma nu vor inceta atacurile asupra evreilor.Este regretabil dar adevarat.Oameni nevinovati platesc ptr intresele lor politice .
DEsigur fiind de cealalta parte a baricadei vei fi f inversunata contra palestinienilor .Cam atit am avut de zis.De cei doi palestinieni care ia-u aruncat pe soldatii evrei nu pot sa comentez .Este oribil.
O zi buna tuturor va doresc.Sper si eu sa nu se transoforme acest subiect in scandal.
http://community.webshots.com/user/catya106
elena_oona spune:
quote:
Originally posted by iulia grosman
draga, voi care habar n-aveti.la ce comentati ceva despre care il stiti doar din fotoliul de tv.???rabin le-a dat arme si a ajutat palestinienii sa-si faca politie si mai apoi totul se intoarce asupra israelului,pe urma au cazut sa le dea si teritirii, iar ei n-au fost multumiti,of doamne.
Vreau sa pun si eu doar cateva intrebari :
1.oare de ce lupta palestinienii impotriva israelienilor??
2.Ale cui au fost aceste teritorii??(nu ale palestinienilor??)
3.De ce evreii care au venit din toata lumea,(si s-au asezat aici prin protectia Statelor Unitesi amabilitatea palestinienilor) au facut tot posibilul pe urma sa fure chiar si ultima particica de pamant a acestor oameni iar apoi tot cu ajutorul statelor unite au numit aceasta particica de pamant Israel??
Si eu cred ca cele care intradevar stiu putintica istorie vor stii sa raspunda cat de cat...........
Si draga mea de ce rabin le-a dat arme palestinienilor??
Nu sunt de acord cu acest razboi,pt ca mor zilnic persoane nevinovte,nu mor de fapt cei vinovati,pt ca asa este razboiul...Nu sunt de partea nici unei tabere, dar parerea mea israel isi baga nasul in toate.
In mare parte sunt si de acord cu ce a spus catan.Poate nu stii ca de fapt israel atenteaza de mult SI la ocuparea libanului
Deci din cate vad multe locuiti in israel ,stiti doar ca e razboi dar habar nu aveti de politica si istorie.
Nu vreau conflicte mi-am spus doar parerea.
Va multumesc!
Elena & baby angel Manuela
(DPN 24oct.2004)
AC spune:
Cu ce vi se pare voua Elena si Catan mai clara viziunea voastra decat cea a lui Saphir sau a Iuliei?
Ce naiba? Toti cei care au o legatura cat de mica in conflict nu pot fi impartiali sau pretinde ca detin adevarul ... impacarea nu poate veni, decat intelegand tragedia celuilalt si nu scotand-o in evidenta pe cea personala.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
amoodia spune:
vreau sa va intreb si eu ceva: daca cineva vine si va fura de acasa sau daca va ia casa voi ati sta zambitoare si le spuneti VA ROG LUATI TOT? tot vorbiti aici de teroristi si vai ce amariti sunt israelienii, dar cu ce drept s-au asezat ei acolo?ce drepturi aveti voi ca romani, rusi sau alte nationalitati sa locuiti acolo? din punct de vedere politic al israelului se stie foarte bine ca sunt ocupanti acolo, si tocmai de aceea vor sa aduca cati mai multi everi ca sa ia mai mult pamant, tocmai de aceea cand un evreu nou se duce acolo primeste apartament si bani.ce tara in lume ar face asa ceva pentru oamenii ei?voi cei straini i-ati intrebat vreodata pe palestinieni daca sunteti bineveniti acolo?
si despre acei soldati israelieni care vorbeai daca te citesti mai bine exact ce ai spus ca au fost prinsi de palestienieni , pai atunci te intreb UNDE ERAU ACEI SOLDATI? nu cumva pe pamantul palestienian si incercand sa ucida palestieni?si apropo de vazut la televizor, noi vedem la televizor si atentatele din isralei si pe cele din palestina si sincera sa fiu nici nu as face comparatie, caci exact cum spunea Catan, mor mult prea multi copii si oameni nevinovati cu pretextul CA URMAREAM NU STIU CE TEORIST.
si spuneai ca israelienii se anunta cand intra in Gaza ca se duc sa darame casa celui care a facut atentat in israel, atunci nu ti se pare normal ca palestienienii sa se duca sa le darame casele celor care le-au furat casele si pamantul si-i mai si omoara cu tancuri in fiecare zi?
Catan spune:
Originally posted by Catan[/i]
Elena
f frumoasa expunerea ta si adevarata.Draga Iulia ai putea sa folosesti un vocabular mai elegant ,tu ai habar despre ce vorbesti?
Dumnezeu sa va apare pe cele care sinteti in mijlocul conflictelor.(Liban,Syria,Israel).
Stai linistita ca realitatea nu poate fi atit de ascunsa .Atrocitatile de care ai pomenit Saphir sint regretabile,dar metodele folosite de armata israeliana in torturarea prizonierilor sint mai groaznice decit cele din evul mediu (cam se aseamna cu metodele inchizitiei
).Asa ca nu veni tu cu scopul scuza mijlocul .Palestinianul a pus bomba ,evreul vine si il taie bucati pe el si pe copiii si sotia lui.Asta-i doar praf in ochii lumii.
E pueril sa crezi ca statul evreu e cel mai nevinovat si ca tarile celelale atenteaza la independenta sa cind ei evreii sint care intretin acest coflict .
O zi buna va doresc .
AC -desigur ca nimeni ,nu detine adevarul absolut ,dar de aici pina a da dreptate celor spuse de Saphir este cale lunga.
Nici eu nici Elena nu am pretins ca sintem cele care detinem adevarul ci am subliniat aspectele nevazute ,mascate ale faptelor atroce impotriva palestinienilor ,care sint ocupati ,oprimati ,omoriti ca niste animale.Cam atit am avut de spus.
[/quote]
http://community.webshots.com/user/catya106
AC spune:
Amoodia.. sa trecem peste ridicolul ca noi suntem imigrante toate si numa acasa nu stam... si nu m-a terorizat nimeni, desi in mod cert somerii nu ma iubesc prea tare.
In primul rand prezenta crestina si evreiasca in Israel a existat mereu. Nu majoritara, dar a existat. In al doilea imigratia masiva a inceput pe la 1900 cand multi arabi erau inca in sistemul tribal semi-nomad. Daca ne gandim bine a fost o apoca de emigrari pe peste tot. Europeni in America si Canada. In masa irlandezii in State (mai multi decat evrei in Israel), rusii, polonezii si italienii in Franta. N-a plecat nici unul de bine. Nicaieri imigrantii dispusi la munca grea si pionierat nu erau bine primiti. Acuma sunt?
Sa luam si cazuri istorice clare din gradina romanului. Cine-or fost mai primii in Transilvania
? Bun acuma imperiul austro-ungar o adus colonisti sasi, secui,unguri exact pe coasta muntelui ca sa faca barierta lingvistica si nu numai. Ne-or exploatat? Ne-or trecut la conversie fortata? Nici nu existam frate..Unio Trium Natiorum iti zice ceva?
Da, mult mai recentele, Basarabia si Bucovina iti zic ceva? Politica lu tatuca Stalin: ducem romanii basarabeni in Siberia s-aducem rusi in Basarabia?
Da, istoria poate fi nedreapta. De fapt cand e dreapta? Poti pierde o tara, nu doar un pamant. Evreii au pierdut-o in antichitate cand au fost in mare majoritate alungati, au revenit in timp s-au luat-o .. si acolo nu era un stat arab de cucerit, era o provincie otomana si apoi un protectorat englez peste o populatie care abia incepea sa se desprinda din feudalism. Din acel protectorat s-au desprins doua state: Iordania(Transiordan-ul) si Israelul.
Cat timp a trebuit ca sa se vada arabii palestieni diferiti de cei iordanieni, si sa se organizez pentru a deveni parteneri de negociere?
Ce s-a intamplat cu Ierusalimul cel cosmopolit si sfant pentru noi toti. Primul loc si nu al treilea in inima crestinilor si evreilor! Cine a refuzat proiectul de oras international?
Iordania a avut Ierusalimul pe post de capitala alternativa, nu?
Prea multa indecizie si lipsa unei constiinte de popor aparte i-a pierdut pe arabii palestinieni. E groaznic. Poate ar fi drept sa spunem cat au avut de suferit in Ierusalim si nu numai, arabii crestini. Cati dintre ei au plecat in Liban si nimerit din lac in put.
Si totusi nu e ceva unic. Noi sau altii am pierdut si eram un stat format cu constiinta... si totusi... asta este. Doar Vadim Tudor vrea istoria noastra inapoi. Nu se poate. Lucrurile s-au schimbat ireversibil cu generatie noua care s-a nascut in mijlocul acestui conflict si trebuie sa gasesti o solutie la prezent care sa cauzeze cat mai putine dureri de ambele parti si care totusi sa-i sacrifice pe amandoi. Daca doar unul cedeaza si celalt nu... se va obtine doar un armistitiu, nu o pace.
Iar problema este tocmai asta. Nimeni nu vrea sa cedeze dusmanului nimic, iar religia face lucrurile si mai rele. De ambele parti.
Si eu nu pretind ca vreunul detine adevarul. Si da sunt legata de acest conflict si incerc sa fiu moderata si sa gandesc ca o romanca, pentru ca asta sunt.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
cataghe spune:
Iaca ma bag si eu "ca simplu cetatean"... Mie mi se pare foarte evident ca acest conflict se autointretine, este un cerc vicios: unii pun o bomba, ceilalti omoara nu stiu cati, primii vor sa se razbune si tot asa... Insa vehementa cu care se expun parerile aici spune multe despre incrancenarea ambelor tabere...
Din putina istorie pe care o stiu eu, palestinienii au dreptatea lor, ei locuind acele teritorii. Evreii insa au fost mereu vanati si prigoniti de-a lungul istorie, au fost sute de ani "poporul fara tara" si le trebuia si lor o tara. Fiind baieti destepti, ca sa supravietuiasca ei s-au implicat puternic in finantele mondiale. Asa se face ca au obtinut pana la urma aceasta tara, si au obtinut-o in teritoriile de unde plecasera acum ha-haaat!, fapt consemnat de Vechiul Testament care, pe de alta parte, face parte din cartea de capatai a crestinismului, care se intampla sa fie tocmai religia celor care guverneaza lumea - deci nu poate fi pus la indoiala. Asa ca cei care guverneaza lumea, coroborand faptul ca evreii detin finantele cu datele sustinute in Vechiul Testament in proportii variabile, le-au dat evreilor teritoriile respective, care insa erau locuite de sute de ani de arabi. Care arabi s-au trezit sub ocupatie straina si au protestat.
Asta e viziunea mea foarte simplista asupra problemei. Ca sa mi-o mai cizelez putin, poate imi spuneti voi care sunteti in tema, care este legatura intre atentatele teroriste din lume si acest razboi? Pana la urma razboiul purtat de teroristi este doar unul religios, sau este in directa legatura cu acest raboi dintre israelieni si palestinieni?
Hai ca simt ca mi-am dat in petec, recunosc ca nu sint prea tare pe problema... scuze si nu dati cu rosii! Dar poate ma lamuriti si pe mine...
This is the first day of the rest of my life!
Chuny spune:
AC, dupa cum vezi, am dat si niste linkuri, eu am citit ceva despre Israel...ca sa nu vorbesc aiurea. Iar "rabin" scris fara majuscula nu m-a dus deloc cu gāndul la Itzac Rabin. Asta ca sa nu-ti faci griji pentru mine. Somn usor!
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8