greva invatamant

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

aveti dreptate,dar ce putem face noi.suntem pur si simplu observatori;mai bine zis nu poti face nimic in afara de a critica a aproba sau dezaproba actiunile greviste ale unor cetateni din anumite domenii cu probleme.peste tot sunt probleme. enervantic este faptul,cum ai subliniat,ca se cere calitate iar ei se fac ca te platesc.asta este bataie de joc.
cand i-am intrebat pe unii de acolo de "sus":domnule de ce nu faceti oamenilor viata mai usoara,sa simtim ca traim si noi decent,macar..."
stiti ce a raspuns?domnule,asta-i capitalismul!!!!
-care capitalism domnule si altii sunt in capitalism si totul este O.K.nu ca la noi.
apropo am fost azi la scoala,frumoasa deschiderea dar umbrita de problemele cu care se confrunta dascalii nostrii.de fapt puteai citi atat pe chipurile profesorilor cat si a elevilor si parintilor framantarile romanului de zi cu zi.
nu inteleg cum de avea lumea bani inainte de 1989 si acum nu.s-a observat dimineata cum erau imbracati elevii,foarte modest,si abia zareai cate un buchet de flori fata de inainte cand mergeam eu la scoala unde fiecare avea cel putin 2,3 buchete de flori si cat mai eleganta lumea,imbracata frumos.
sa speram ca va fi mai bine.
tuturor,elevilor si profesorilor le urez un an scolar bun,plin de impliniri.
cu respect Liviu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Felicitari tuturor cadrelor didactice ce au participat astazi la deschiderea anului de invatamant, in ciuda grevei si a multor neajunsuri de care au parte! Jos palaria! Toata stima mea pentru ca au trecut peste tot si si-au facut meseria, demonstrand ca in primul rand sunt OAMENI, facand fericiti copilasii ce abia asteptau prima zi de scoala!

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Felicitari tuturor cadrelor didactice ce au participat astazi la deschiderea anului de invatamant, in ciuda grevei si a multor neajunsuri de care au parte! Jos palaria! Toata stima mea pentru ca au trecut peste tot si si-au facut meseria, demonstrand ca in primul rand sunt OAMENI, facand fericiti copilasii ce abia asteptau prima zi de scoala!

pozele noastre

Subscriu!!

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Eu m-am dus la facultate cu speranta ca dupa absolvire voi gasi un post in invatamant.
In anul 3 am facut practica, la liceul Sf Sava din Bucuresti. Aici - DEZASTRU!!!! Copii de bani gata, cu super telefoane, plini de fitze, fete cu multe randuri de machiaj, care nu se omorau cu invatatul pentru ca stiau ca oricum banii parintilor pot cumpara orice, o diploma, un job bun etc.
Asa ca am renuntat la predatul la liceu si am tintit mai sus. La invatamantul univeristar. Dupa un semstru am plecat fara sa ma uit ianpoi. E adevarat, imi placea la nebunie ceea ce faceam. Dar nu imi puteam plati nici chiria si intretinerea din salariul respectiv.

Si acum vad ca unii nu aproba greva celor din invatamant.
Sistemul educational este UMILITOR din punct de vedere al remuneratiei. Un profesor debutant nu ar trebui sa aiba un salariu mai mic de 8 milioane. Ca si o educatoare sau o invatatoare.
Toti colegii mei au plecat din invatamant. Am fost un an bun, note mari la licenta, burse in strainatate. Am fi fost niste dascali excelenti. Dar asta ar fi insemnat SACRIFICIU TOTAL. Noi cu ce am fi plecat in concediu, cum ne-am fi crescut copiii, cu ce ne-am fi cumparat carti pentru autoperfectionare?
Este o rusine ce se intampla. Acesti oameni au ajuns la limita disperarii. Nu au deschis anul scolar? Bine au facut! Asa vad ca s-a sesizat si opinia publica. Acum vad ca sunt mame care se scandalizeaza ca s-au intors copiii acasa cu buchetele de flori. Dar la iarna cand intretinerea va depasi salariul unui profesor tanar, se va sesiza cineva?

Colegele mele de birou si-au luat liber sa duca bobocii la scoala. S-au intors indignate ca s-au plimbat degeaba la scoala si ca cei mici sunt dezamagiti. Din umbra celor 12-15-17 milioane nu pot intelege drama celor din invatamant. Tipatul lor de disperare. Eu pot, pentru ca a trebuit sa traiesc cateva luni din acest salariu.

Daca ar fi sa dau un sfat profesorilor, le-as spune sa nu inceteze greva pana nu vor obtine ceea ce merita. Pana cand nu vor putea intra la ore fara sa aiba griji de ordin financiar. Mi se va raspunde ca suntem o tara saraca. Si atunci de unde sunt bani pentru plimbarile guvernantilor? De unde sunt bani pentru acoperirea sau esalonarea datoriilor mutantilor din economia romaneasca?
Chiar de-ar fi sa dureze cateva luni aceasta greva, nu renuntati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by libelula

Eu m-am dus la facultate cu speranta ca dupa absolvire voi gasi un post in invatamant.
In anul 3 am facut practica, la liceul Sf Sava din Bucuresti. Aici - DEZASTRU!!!! Copii de bani gata, cu super telefoane, plini de fitze, fete cu multe randuri de machiaj, care nu se omorau cu invatatul pentru ca stiau ca oricum banii parintilor pot cumpara orice, o diploma, un job bun etc.
Asa ca am renuntat la predatul la liceu si am tintit mai sus. La invatamantul univeristar. Dupa un semstru am plecat fara sa ma uit ianpoi. E adevarat, imi placea la nebunie ceea ce faceam. Dar nu imi puteam plati nici chiria si intretinerea din salariul respectiv.

Si acum vad ca unii nu aproba greva celor din invatamant.
Sistemul educational este UMILITOR din punct de vedere al remuneratiei. Un profesor debutant nu ar trebui sa aiba un salariu mai mic de 8 milioane. Ca si o educatoare sau o invatatoare.
Toti colegii mei au plecat din invatamant. Am fost un an bun, note mari la licenta, burse in strainatate. Am fi fost niste dascali excelenti. Dar asta ar fi insemnat SACRIFICIU TOTAL. Noi cu ce am fi plecat in concediu, cum ne-am fi crescut copiii, cu ce ne-am fi cumparat carti pentru autoperfectionare?
Este o rusine ce se intampla. Acesti oameni au ajuns la limita disperarii. Nu au deschis anul scolar? Bine au facut! Asa vad ca s-a sesizat si opinia publica. Acum vad ca sunt mame care se scandalizeaza ca s-au intors copiii acasa cu buchetele de flori. Dar la iarna cand intretinerea va depasi salariul unui profesor tanar, se va sesiza cineva?

Colegele mele de birou si-au luat liber sa duca bobocii la scoala. S-au intors indignate ca s-au plimbat degeaba la scoala si ca cei mici sunt dezamagiti. Din umbra celor 12-15-17 milioane nu pot intelege drama celor din invatamant. Tipatul lor de disperare. Eu pot, pentru ca a trebuit sa traiesc cateva luni din acest salariu.

Daca ar fi sa dau un sfat profesorilor, le-as spune sa nu inceteze greva pana nu vor obtine ceea ce merita. Pana cand nu vor putea intra la ore fara sa aiba griji de ordin financiar. Mi se va raspunde ca suntem o tara saraca. Si atunci de unde sunt bani pentru plimbarile guvernantilor? De unde sunt bani pentru acoperirea sau esalonarea datoriilor mutantilor din economia romaneasca?
Chiar de-ar fi sa dureze cateva luni aceasta greva, nu renuntati!

De acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Nu pot sa comentez decat atat: am crezut ca greva este de fapt orientata in vederea sensibilizarii guvernului la revendicari, nicidecum a opiniei publice care, din pacate, nu poate face nimic. Din toata povestea asta necajiti au iesit saracii copii, indiferent din ce familii fac parte.
Dar fiecare e liber sa creada cum doreste.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Tot respectul meu ,voua ,celor care ati rezistat la catedre.Eu nu am avut taria de a rezista m-am reprofilat intr-un domeniu care sa-mi permita un trai decent.Imi pare rau pt renuntarea mea dar avand in vedere ca pe saptamana se duc 3 milioane pe mancare ,lapte ,pampersi ,etc ,nu as fi putut rezista cu mizeria de salariu pe care o ofera cu atata generozitate guvernul.Sunt alaturi de voi toti ,cei care ne ajutati sa ne educam copiii si sa-i facem oameni.Meritati mai mult!

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Noul Senat al Romaniei care a fost inaugurat ieri, a costat, 600 miliarde lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Guvernul poate fi influentat de opinia publica.

Daca majoritatea populatiei ar sprijini greva din invatamant, poate s-ar face mai repede ceva pentru profesori.

Daca toti parintii ar intelege si aproba doleantele cadrelor didactice, cred ca cei de la putere ar face mai repede ceva.

Dar cand apar la televizor parinti care se vaita ca nu este normal sa amani inceperea anului scolar din cauza a catorva sindicalisti, e clar ca acestia habar nu au de mizeria din invatamant. Sau ca nu isi pot imagina gradul de disperare al educatorilor din tara asta.

Usor usor vor pleca din invatamant toate cadrele didactice pregatite bine. Si atunci ce se va alege de copiii nostri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

pozele noastre

Mai lasa-maaaa

Pe vremea cand eram profa ne ameninta directorul ca cine nu intra la ore nu va primi salar: si asa a si fost! N-am primit salariul pentru 2 saptamani!
Adica cei care sunt in greva NU sunt OAMENI? Hai sa nu aruncam cu vorbe!
Iar copilasilor li se putea explica ca s-a amanat scoala... gaseau parintii ceva motive. (eu, copil fiind, nu eram niciodata bucuroasa ca incepe scoala si cred ca as fi dat bairam de bucurie sa se amane inceperea he he)

~~Adela & Julia

Mergi la inceput