greva invatamant
Raspunsuri - Pagina 6
cl spune:
quote:
Originally posted by dyana
Noul Senat al Romaniei care a fost inaugurat ieri, a costat, 600 miliarde lei.
Pentru astia sunt bani, pentru profesori si pentru copiii nostrii nu au de unde! Sa le fie rusine!
Claudia
cataghe spune:
Libelula, perfect de acord cu tine. Si eu ii sustin pe profesori din tot sufletul si nici prin cap nu mi-ar trece sa ma ofensez cum am vazut ca fac multi zilele astea. Pentru ca eu vreau ca al meu copil sa aiba parte de dascali care sa-si faca meseria cu drag si cu daruire, fara sa fie stresati de ce pun copiilor pe masa si jenati ca au doua randuri de haine. Dar, cum ai spus, pentru a intelege aceasta drama trebuie s-o fi trait. Si, din pacate, nici din cei care au trait-o sau o traiesc nu inteleg toti. Unii din cei care s-au lasat de invatamant, constat cu surprindere, se desolidarizeaza acum de dascali, fostii lor colegi. Frustrari? Dispretul ca oamenii aia au ales sa reziste pe baricade? Nu se stie... Ba chiar si dintre colegii mei, medici debutanti cu 3 mil jumate pe luna, am auzit pareri de genul "ce mai vor si astia, si noi avem salarii la fel de mici si nu zicem nimic!" Deh, sa moara capra vecinului! "Foarte rau ca nu zicem nimic!" - am zis, "noi gresim si nu ei!"
Este foarte usor sa aratam cu degetul si sa spunem ca profesorii nici nu merita salarii pentru ca cer cadouri si nu-si fac datoria. Sa fim seriosi, eu nu cred ca toti profesorii din tara asta sunt asa, nici macar majoritatea. Ma incapatanez sa cred ca un copil care invata si isi vede de treaba mai poate (inca) face scoala foarte bine in Romania. Este foarte usor sa ne culcam pe o ureche si sa reprosam, dar cata vreme nu analizam cauzele acestor fenomene, am mai spus-o, se cheama ca nu vedem mai departe de varful nasului. Doar alegem varanta care ne convine, cea mai comoda.
"Este foarte usor sa faci rau" - spunea cineva in celalalt subiect referitor la greva din invatamant. Si sa acuzi este la fel de usor...
Numai bine si tot respectul meu pentru sindicatul care nu s-a lasat cumparat si a refuzat sa se faca partas la noua umilire la care guvernul supune corpul didactic: marirea salariilor cu sume derizorii, pe fondul impopotonarii cu faptul ca sunt cele mai mari mariri de nu stiu cati ani incoace!!!
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
valentinag spune:
Bey Dyana,lasa-ma mama cu noul senat!
Ce au facut cladirea aia pen ei?nuuuu,pentru urmasi mama draga,pen generatiile viitoare,aia e cladire care tre sa fie meseriasa pentru viitor!!!
Ashea zicea un domn senator ieri,alataieri la inaugurare!cu ceas elvetian mama,ca sa calculeze clar cate ore isi pierd vremea pe acolo,ce vroiai sa piarda secunde pretioase cu fru'n ceas mai da oameni normali!Nope!
Stiti,zilele aste s-a desfasurat tot pe la "Casa Poporului"conferinta postatsilor de pe mapamond si iote ce zice seful postei din Africa de Sud:"parlamentul trebuie sa faca legi"hahahaha,ce gluma buna!poate in Africa de Sud!
Stiti vorba aia:bogatu nu-i crede saracului!
Si totusi am speranta ca o sa ne fie mai bine!
Valentina
dyana spune:
Bey Valentina
, tu nu ai vazut ca nenea senatorul Mischie nu stia sa apese pe butoanele alea de pe masa din fata lui... Si le-a pus INTERNET pe fiecare bureau si un buton maaare de votaaare... ca sa-l vada nenea aia grasii cu burta care ne dau noua salarii de 4 milioane.

cataghe spune:
poi da mey, ce-aveti cu bietii muritori, ca chestiile cu mai multe botoane e complicate si e tare usor sa te incurci, mai ales daca tre' sa apesi botonu' cand tocmai te-ai trezit din somn!!!
This is the first day of the rest of my life!
dyana spune:
Sa nu mor proasta de tot.... stie careva ce salarii au nenea astia cu burta din politica, mancatori de KK ???
Ca proasta tot sunt oricum, sau fraiera, ca naiba m-a pus sa fac facultate de cibernetica si multe alte prostii de-astea neimportante..., in loc sa ma fac gunoier , sau casiera la o banca ceva
, adica la botul calului acolo, langa banutz, sau asistenta de politician, sau ... etc.
hehhehehe, HAI SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE !!!

Lasa ca e bine. Traiasca politicienii nostri care rad de noi in fiecare zi, dragutzii de dolofanii lu' mamica . 

dandr69 spune:
Sunt profesoara in concediu crestere copil(am o fetita de 1 an si 6 luni)si prrimesc 2.400.000.Ieri am fost la doctor si am asteptat doo ore cu fetita nemancata ca sa ii pot face niste analize.Am asteptat atat pentru ca aveau prioritate doar cei cu flori si cadouri.Noi binenteles ca nu aveam .
Nu puteti sa spuneti ca profesorii sunt cei mai corupti.Am intradevar si colegi care nu trec copilul fara cadou, dar cu siguranta sunt mai putini si decat medici, si decat functionari, etc.
Credeti ca poti sa ai o anumita tinuta in fata elevilor, si nu ma refer numai la haine, cand tu ai salariul asta?Credeti ca poti fi relaxat si binedispus in fata lor, in situatia asta?De cele mai multe ori elevii mei(la liceu) au mai multi bani de buzunar decat bugetul meu pe ziua respectiva.
si cat de mult mi-am dorit sa fiu profesoara!Cine ar fi crezut ca meseria asta iti poate aduce atatea umilinte!

Cred ca mai ales parintii ar trebui sa fie solidari cu profesorii, pentru ca toate ii afecteaza si pe copiii lor.
Nicoleta, mama Marei
lia popescu spune:
Sunt foarte de acord cu greva...Din mai multe motive:
1. salariile mici ale profesorilor- cum sa ai posibilitatea sa mai citesti ceva, o carte, cand banii pe care-i primesti nu-ti ajung nici pentru mancare si intretinere. Si daca incerci sa mai incropesti ceva dand meditatii, atunci...da, ai bani, dar nu mai ai timp si energie sa citesti nimic, nici macar sa te uiti la TV nu-ti arde.
2. starea deplorabila a scolilor.
Eu am un baietel de 7 ani care a inceput anul acesta scoala. Ca orice parinte constiincios am fost prin luna mai sa vad scoala, clasa, toaletele. Desi nu e cea mai buna scoala din cartier, am ramas tare amarata de ce am vazut acolo. Pereti cenusii, toalete ponosite,pe care oricat le-ar freca femeia de servici tot nu o sa arate curate, mochete destramate, prafuite... Cum naiba se face ca orice alta institutie (probabil cu exceptia puscariei, dar nu garantez arata mai bine decat o scoala? Pai ce sedii au Distrigazul, Petromul, Conelul... Ba chair si unele spitale arata mai bine dacat scolile.De ce au fost lasate la urma ? Pentru ca in afara de parinti nimeni nu are interesul sa investeasca ceva acolo.De acolo nu ies bani, deci nu merita cheltuiala. Zau ca mi-a fost mila de toti copiii care trec pragul acestei scoli. Ce trista atmosfera ii asteapta...
Nu inteleg revolta unor parinti cand se strang bani pentru fondul scolii. Sigur ca nu e usor sa mai scoti ceva din buzunar, ca pe unii nu-i dau banii afara din casa... Dar o faci pentru copilul tau. Bine, poate unii vor sa isi inchipuie cu orice pret ca invatamantul este gratuit. Se pare ca este intr-adevar gratuit pentru guvernanti, adica ei nu prea scot bani din buget pentru mizilicul asta de educatie.