greva invatamant
Raspunsuri - Pagina 4
elizam spune:
Eu nu am auzit de acel sindicat minune, desi sunt din Baia Mare, deci relativ aproape de Cluj.
Eu am auzit azi in cancelarie ca vineri se picheteaza prefecturile din tara si in 15 septembrie tot in fata prefecturilor incepem anul scolar. Sindicatele cer 50% si nu vor sa accepte mai putin. Nici cu 50% nu cred ca ajungem la salariul mediu.
Mi-e mila de copilasii care trebuie sa inceapa clasa I si asteapta cu nerabdare ziua de 15 septembrie, dar si de copilul meu imi e mila cand nu-i pot cumpara ceva ce de ex. o croitoreasa poate. Dupa ce am mai invatat atatia ani si mai invatam in continuare?![]()
valentinag spune:
Nici eu nu stiu nimic de sindicatul minune.Da daca este poate ma mut la Cluj![]()
Valentina
liviujuristul spune:
la jurnalul tvr. 1 de la ora 19.00 ora Romaniei s-au anuntat urmatoarele:
-greva declansata de profesori prin intermediul sindicatului nu inceteaza.
- directorii,nefiind membri de sindicat sa pregatesca deschiderea anului scolar pe data stabilita,15 septembrie la ora stabilita de fiecare unitate scolara.
-elevii se vor prezenta la scoala ei nefiind implicati in aceasta actiune grevista.
deci, cu greu incepe scoala.
succes tuturor celor care merg maine la scoala.
P.S. totusi doamnelor si domnilor profesori haideti macar maine la scoala.doar stiti ca prima zi de scoala este asteptata pana si de cei mai slabi elevi la invatatura.PRIMUL CLOPOTEL ESTE ASTEPTAT DE TOATA LUMEA.dupa aceea puteti sa va luptati,dar va rog nu stricati o zi frumoasa din viata voastra si a elevilor.stiu cu ce probleme va confruntati,am si eu o sora profesoara.
TOTUSI E DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR.
vedeti cum sistemul in care traim prin metodele sale mai ales financiare indeparteaza elevii de scoala,nu-i refuzati si voi din prima zi.
liviujuristul spune:
atentie vesti bune pentru ambele tabere:
la ora 22,00,tvr1 a anuntat ca trei federatii semneaza Protocolul cu Guvernul.greva inceteaza,maine incepe scoala.
ramane intrebarea:de ce guvernantii asteapta cate o greva ,ca sa mai rezolve cate ceva???
cataghe spune:
quote:
Originally posted by liviujuristul
P.S. totusi doamnelor si domnilor profesori haideti macar maine la scoala.doar stiti ca prima zi de scoala este asteptata pana si de cei mai slabi elevi la invatatura.PRIMUL CLOPOTEL ESTE ASTEPTAT DE TOATA LUMEA.dupa aceea puteti sa va luptati,dar va rog nu stricati o zi frumoasa din viata voastra si a elevilor.stiu cu ce probleme va confruntati,am si eu o sora profesoara.
TOTUSI E DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR.
vedeti cum sistemul in care traim prin metodele sale mai ales financiare indeparteaza elevii de scoala,nu-i refuzati si voi din prima zi.
Ce "zi frumoasa" poate sa aiba un om care pentru munca lui este retribuit cu un salariu care nu ii ajunge pentru mancare, pentru imbracaminte decenta, pentru a-si trimite proprii copii la scoala in mod onorabil? Ce are el de sarbatorit cand incepe un nou an de munca? Un nou an de umilinte si de griji?
Haideti domnilor sa mai lasam mesajele lacrimogene! Copilul meu nu incepe scoala anul asta, dar daca ar incepe-o, as avea grija personal sa-i explic de ce sunt profesorii in greva si ca greva asta nu are nimic de-a face cu el!
In timp ce va scriu randurile astea s-a anuntat la stiri: s-au negociat mariri salariale pentru profesori intre 700 000 si 1 800 000!!! Ma intreb de unde atata nerusinare! Ce sunt 700 000 in ziua de azi? Sa fim seriosi! Este o jignire la adresa intelectualitatii din tara asta! Cu ce te incalzeste ca la un salariu de 4 milioane, sa zicem, ti se mai adauga 700 000 in conditiile in care vine iarna, frigul, toate se scumpesc, cresc cheltuielile de intretinere, etc?
Se mizeaza pe bunul simt al oamenilor, pe faptul ca din motive sentimentale si de constiinta nu vor merge mai departe... Halal tara!
This is the first day of the rest of my life!
missiday spune:
Intr-adevar, substantiale mariri...colega mea, debutanta, are 3.200.000 salariu, la care se adauga acum 700.000 lei..impozabili:((
Ma apuca plansul...dupa care zambesc gandindu-ma ca e ultimul an la catedra (pentru ca asta am hotarat in consiliu de familie)..si iar m-apuca plansul cand mi-amintesc cat de mult mi-am dorit sa fiu profesoara...halal tara!!!!
liviujuristul spune:
deschiderea anului scolar este moment frumos in viata fiecarui om.ca mai sunt si umbre asta e.nu trebuie sa ne umbrim viata.
in tara toate salariile sunt mici.de vina poate suntem si noi.
cand o sa-ti mearga copilul la scoala,o sa vezi ce bucurie o sa fie pe capul tau,o sa uiti de necazuri.
tare nu este de vina .noi ce facem ca sa fie mai bine?
cataghe spune:
Adica, scuza-ma, ce naiba sa facem? Oamenilor astora, daca isi cer dreptul la un trai decent, li se aminteste subtil ca strica bucuria copiilor in prima zi de scoala. Dar la copiii lor se gandeste cineva? La debutantul ala care avea salariu pana acum 3 mil 200 si acuma are 3 mil 900 cine se gandeste? La familia lui, care a facut sacrificii ca el sa faca facultatea si acum face in continuare sacrificii ca el sa nu moara de foame, cine se gandeste? Omul ala ce trebuie sa faca pentru a-i fi mai bine? Astept sugestii, dar concret, ca de vorbe suntem satui cu totii. Toata lumea cere calitate pe salarii de mizerie si se intreaba retoric noi ce facem ca sa ne fie mai bine. Uite, profesorii au facut greva, isi cer drepturile, si iaca de ce victorie rasunatoare au parte! Cam ce altceva ar mai trebui sa faca?
This is the first day of the rest of my life!
valentinag spune:
WOW!Moama ce marire de salariu o sa primim!va dati seama,primesc 900 de mii in plus,sa vezi ce tzoale imi iau!!!
Prea usor liderii nostri cedeaza,prea usor cedam noi!Ce conteaza ca salariul unui profesor debutant in Romania este de 100$ si la 1000 de ani lumina este in Ungaria 400$,ca sa nu mai vorbim de ceilalti,olanda,Germania,oameni normali care isi respecta profesorii...
Credeti ca noi nu suntem constienti ca nu sunt bani,dar de ce nu sunt bani pentru invatamint???sunt doar pentru minerit,siderurgie,acolo tre sa acoperim gauri nu?pe profesori da-i dreaqu ca dau meditatii si se scot!
Si stiti care este culmea,mai zilele trecute era la o emisune TV invitat B.N.Duvaz,ministru in relatia cu sindicatele,care zicea ca mda asta e,au 3 mil salariu,el nu ar putea sa supravietuiasca,ca nici macar nu incearca,da daca ne-am facut cadre didactice?hai naibii sa plecam toti sa vedem cu cine ne inlocuiesc!
Parca ma vad din toamna cu PSD-ul tot fruncea,ca na,au dat ajutoare de caldura,etc,etc...
Valentina