greva invatamant
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
O cauza importanta pentru care aceste actiuni nu au mai deloc o finalitate este lipsa solidaritatii intre profesori. Atata vreme cat numai o parte isi da acordul pentru acest gen de actiuni, niciodata nu vom ajunge nicaieri!!!!
De aceea sunt convinsa ca si acum, in cazul unei greve rezultatul va fi zero.
Crinuta si bb din burtica 23 saptamani
Dr. Nayel, CFR2
cris1iana spune:
greva este valabila si pt profesorii universitari?.
am aflat ca ei au salariu f bun .asa e?
elizam spune:
Crinuta, eu mi-am luat recent gradul II cu 9,70 (nu o spun ca sa ma laud, ci sa incercati sa intelegeti ce vara am avut).Salariul meu va creste cu aprox. 150000 lei. Si eu am olimpici si copii cu rezultate deosebite, chiar si la concursuri internationale. Am pregatit acesti copii cu pasiune si dragoste, fara nici un avantaj material. Nici macar acel salar de merit nu-l pot lua pentru ca sunt oameni cu prestanta in scoala, care iau acest salar de ani de zile si ei nu pot fi dati la o parte.
Din cauza salariului sunt nevoita sa-mi neglijez copilul si sotul. Sotul meu deocamdata ma intelege, dar mi-e frica sa ma gandesc ce se poate intampla in timp.
Eu am participat la toate grevele, chiar daca nu am primit odata salariu o luna de zile, moment in care imi intretineam singura familia. Acum doi ani, dupa o greva esuata, am iesit din sindicat.
Anul trecu m-am reinscris, in speranta ca lucrurile se vor schimba. Eu sunt foarte dezamagita de sindicatele din invatamant.
crinuta spune:
Eliza, nici nu stii cat de bine te inteleg.
Eu abia anul trecut mi-am dat definitivatul, dar mi-am promis ca niciodata nu voi mai da nici un grad, si cat pot de repede voi iesi definitiv din invatamant.
Imi amintesc in primul an, cand secretara avea mai mult decat mine, pe motiv ca avea vechime. Salariul meu de debutant se apropia de cel al femeii de servici. Sa mai comentez?
Poate ar trebui sa discutam despre solutii concrete ( nu ca ne-ar baga cineva in seama).
Cand voi avea timp va voi prezenta ideile mele, cum vad eu o posibila rezolvare, insa, nici nu incerc sa visez ca asa ceva se va intampla.
Crinuta si bb din burtica 23 saptamani
Dr. Nayel, CFR2
Babee spune:
si ca sa fie treaba si mai simpla in invatamant cititi www.evz.ro/social/?news_id=165592&PHPSESSID=6e3333f0432c9996a01d80191b5a9850" target="_blank"> aici ce surprize sunt rezervate pentru urmatorul an scolar!
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank">Pozici botez
Album 1
Album 2
Iubi si Phillip (6.02.2004)
alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Imi amintesc in primul an, cand secretara avea mai mult decat mine, pe motiv ca avea vechime. Salariul meu de debutant se apropia de cel al femeii de servici. Sa mai comentez?
Eeehheei, Crinuta ... Mi-ai trezit amintiri
Cine nu vine din interiorul sistemului, cine nu a ales catedra din convingere, din dragoste pentru copiii si pentru invatatura, nu are cum sa-i inteleaga pe cei care au ramas devotati catedrei. Pentru un dascal, munca sa este enorma si responsabilitatea pe masura pentru ca el modeleaza suflete. Este adevarat, ca 4-5 ore pe zi sunt pentru predare-invatare la clasa, insa cei din afara scolii nu cunosc faptul ca profesorul mai are nevoie de cel putin 3 ore pe zi in care sa-si pregateasca orele pentru a doua zi, nu mai pun corectarea lucrarilor si tezelor, asa cum spunea cineva mai sus. Asadar, sunt 8 ore de munca intensa pe zi, la capatul carora acasa te asteapta o familie ce are nevoie de tine vesela, relaxata si activa.
Babee, multumim frumos pentru informatie. M-a incitat articolul si am sapat mai adinc
Pentru cei curiosi de detalii am gasit :
http://www.edu.ro/cpress40722.htm
http://www.edu.ro/download/cno1.pdf
http://www.edu.ro/download/cno2.pdf
Obiectiv, vorbind, eu cred ca este in sprijinul elevilor acest nou sistem de evaluare, care va fi general. Si pentru ca ne-am adunat pe aici colegi de breasla, intre noi fie vorba, cred ca fiecare cadru didactic avea propriul lui sistem de evaluare la clasa. Eu, cel putin, n-am favorizat sau defavorizat nici un elev pe motivul c-avea ochii albastri :)) E clar ca profesorii vor avea responsabilitati si mai mari, insa, oameni formati in spiritul "invat pentru a-i invata si pe altii" fiind, nu cred ca aici vor fi problemele. Marea problema este buzunarul, iar de buzunarul cadrului didactic nu-i pasa nimanui.
E adevarat ca, asa cum s-a mai spus mai sus, exista si uscaturi in aceasta mare padure de oameni daruiti catedrei, insa sunt convinsa ca scoala romaneasca rezista tocmai datorita acestora din urma.
Da, sunt de acord cu greva, insa tare imi este teama ca nu se va solutiona nimic, in afara de citeva promisiuni, asa cum s-a intimplat in repetate rinduri.
Oricum, intr-un viitor (cit mai apropiat, sper eu), tot la catedra ma vad.
Felicitari, fetelor care ati ramas pe baricade si un an nou scolar cu multe succese va doresc !!!

Va pup cu drag,
Alina
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi
elizam spune:
Iti multumesc Alina pentru urari.
Speram ca nu ne vom pierde dragostea si daruirea fata de munca noastra.
Ma bucur sa aflu cati profesori au simtit chemarea care m-a facut si pe mine sa aleg aceasta profesie. Le doresc tuturor multa sanatate, putere de munca si satisfactii in noul an scolar.
Eliza
vilma spune:
vatasescu
Nou venit
Romania
11 Posts
Trimis la - 06/09/2004 : 08:04:39
Bravo!d-lor guvernanti,i-ati umplut de bani pe cei din invatamant,adica ati acceptat 14%,care de fapt inseamna 3% avand in vedere inflatia de 6% si cei 5% de la l octombrie.De altfel,asa procedati cu majoritatea bugetarilor,le aruncati praf in ochi dupa care raportati ca ati luat masuri pt. imbunatatirea traiului populatiei.V-ati gandit ca vine iarna si lumea nu mai are cu ce plati avand in vedere scumpirile intervenite din primavara pana in prezent la multe utilitati{energie electrica,energie termica,gaze,combustibili,telefon,posta,alimente,transport in comun,taxi,apa rece si apa calda in orase,taxe si impozite locale}.Voi ce parere aveti?
elizam
Nou venit
Romania
10 Mesaje
Trimise - 06/09/2004 : 09:09:26
Oau! 14% la salariul meu e 500000. Va dati seama ce ma imbogatesc?
S-au intrecut pe sine Guvernantii nostri. Sunt curioasa ce ar face ei daca ar trebui sa traiasca din banii astia!
valentinag spune:
quote:
Originally posted by cris1iana
greva este valabila si pt profesorii universitari?.
am aflat ca ei au salariu f bun .asa e?
Pentru ca lucrez intr-o universitate,pot sa-ti spun ca da profesorii universitari au un salariu bun,dar,doar ei!Diferentele intre un profesor si un conferentiar sunt destul de mari,de un preparator de ex. nici nu mai vorbesc.Salariul de incadrare pentru preparatori este pina in 4 milioane.Daca ai spate,obtii niste ore la IDD care se platesc bine,mai iti iei o norma ceva,cand ajungi asistent poti obtine o bursa in strainatate sa zicem,dar tot degeaba.
Zicea cineva mai sus ca or sa ne dea 14%la salariu?Parca era vorba de 25%!sau am auzit eu gresit?
Adevarul ca ce ne trebuie noua bani?Nu-i mai bine sa se plimbe primarii jud. Vaslui prin Spania pe banii de la buget,in conditiile in care scolile de la sate arata cum arata?
Din fericire la noi in universitate lucrurile stau cat de cat bine in privinta materialeleor didactice,din veniturile proprii ni se mai dau niste banuti in afara de salariul normal de la buget,dar asta nu o sa tina la infinit si oricum tot la putin peste salariul minim pe economie ma incadrez.
Eu cred ca de bun simt ar fi ca un profesor tinar,incepator sa aiba macar salariul mediu pe economie!Sau poate visez?
Solutii sunt da cine ne asculta???
Valentina
acinorev spune:
oameni buni, eu nu mai stiu ce sa cred!
sa va spun despre ce se discuta azi in cancelarie si poate ma lamuriti si pe mine.
cica exista un sindicat din invatamant (nu stia nimeni cum se cheama)care ar fi dat in judecata ministerul si ar fi castigat si ca urmare, cei inscrisi in acest sindicat au salarii mult mai mari decat restul cadrelor didactice deoarece salariile lor se inmultesc cu un alt coeficient de 2 si ceva fata de 1,8. se vorbea mai ales de zona clujului.
e adevarat? si daca e, care este acel sindicat minunat care reprezinta real oamenii ce cotizeaza?
ziceau tot colegii mei azi ca e si normal sa nu primim nimic daca liderii nostri de sindicat au fost cumparati cu vilute in diverse zone pitoresti ale patriei noastre.