Mamici de ianuarie-februarie 2005(31)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Rachel multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!!!!!

Fetelor mai avansate in sarcina: de pe la ce vartsa a sarcinii ati inceput sa simtiti miscartile mai clar si mai regulat? Eu am 19s. si le simt dar cam o data pe zi si destul de delicat.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Lalifelicitari pentru zglobiu!
Ricisi noi ne rugam pentru tine. Speram din tot sufletul sa fie totul bine pana la sfarsit. Iti uram insanatosire grabnica.
Ana Mariadepinde mult de sarcina si de conformatia ta. Eu am tot 19 sapt.+ si l-am simtit pe bebe de la 15 sapt., intai foarte vag iar acum cate odata cu showuri in toata regula. Depinde de cheful lui. Despre cat de des misca, mie mi-a spus doctorul ca depinde de starea lui cand are chef se joaca cand nu....doarme mai mult. Eu am ajuns la el disperata ca dupa 2 zile in care nu l-am simtit am crezut ca s-a intamplat ceva. A ras de mine si mi-a spus ca e normal pentru ca daca e intors si loveste in placenta aceasta are rol ca de pernita, amortizeaza loviturile, deci e posibil sa nu le simti. Si apoi mi-a spus ca e cat un crenwurstel, de unde atata putere sa dea mititelul de sa se zgaltaie burtica noastra...astea vin mai tarziu!Numai bine la toata lumea.

(19 sapt.+)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

RAchel, sa dea Dumnezeu sa fie bine.
La mine bebe a inceput sa miste pe la 15-16 saptamani, iar acum ca am intrat intr-a 20-a se simte chiar bine, se vede si cu ochiul liber cateodata cate o ridicatura pe burta, si se simte la exterior. din pacate fetita mea e tare rusinoasa si neascultatoare si de cate ori vreau sa-i arat si lui tati se opreste.
Mi-ar placea si mie sa vin la cursuri de-astea de pregatire pt nastere, dar nu cred ca are rost. eu mi-as dori sa nasc normal, dar dupa 2 cezariene nu stiu ce sanse mai am. Iar la cele de pregatire pt cezariana chiar nu as merge, ca deja stiu foarte bine ce ma asteapta. Dar oricum, mi se par foarte folositoare. Va spun din experienta cat de mult conteaza la nastere sa ai incredere in tine si sa privesti nasterea fara teama, ca pe ceva firesc. Chiar daca n-am ajuns sa nasc normal, aveam contractii destul de dese, la 4 minute, dar fiindca eram foarte optimista mi se pareau chiar foarte suportabile. In momentul in care mi-au zis ca nu mai asteptam si ca ma baga in operatie, am inceput sa plang de dezamagire si brusc mi s-au parut contractiile de nesuportat. Voi v-ati uitat pe site-ul www.lamaze.ro ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna dimineata, fetelor!

Mi s-au umflat si mie ieri picioarele... de cat am stat toata ziua pe scaun la calculator. Nu mai exagerez.

Sanatate multa, Rachel si ne rugam pentru tine!

Lali, si la mine e la fel, de ex de cateva zile ma scoala baiatul meu dimineata, daca el vrea sa nu mai dorm, nu mai dorm, ce sa fac. Dar nu se lasa pana nu ma ridic din pat. Asta cand se trezeste tati, ca sa nu dorm eu mai mult.

Adita, eu ma voi duce la cursuri preparatoare pentru nastere, nu e acelasi lucru cu ce spui tu, nu?

Va pup!

oana si bebitza din burtica (23s)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Rachel, multa sanatate, suntem alaturi de tine !

Oana, pentru picioare umflate incearca sa le tii mai sus, cand dormi pune-ti o patura sau perna sub ele ca sa fie mai sus decat restul corpului. Chiar daca vii acasa si te simti rau din cauza lor stai intinsa si cu ele ridicate la verticala pe langa perete, sau pune putina gheata pe ele (e vasoconstrictoare si automat diminueaza umflaturile). Problemele apar datorita cresterii volumului sanguin care provoaca dilatarea venelor si relaxarea acestora, facand mai greoaie intoarcerea sangelui spre inima din zonele periferice. Picioarele sunt cele mai afectate datorita pozitiei verticale. Cresterea volumului de sange este normala pentru asigurarea in bune conditii a hranei si oxigenului bebelasului si eliminarea toxinelor. Tot din aceasta cauza pot sa apara hipotensiunea si o stare de slabiciune. Asa ca tebuie sa invatam mici trucuri care sa ne faca viata mai usoara...

Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Sa stii ca asa am facut si aseara, le-am tinut pe o pernita, ridicate si mi s-au desumflat repede, dar problema e ca eu nu pot sa stau la calculator numai cu ele ridicate pe scaun sau numai intinsa in pat. Merci pentru sfaturi, Lali!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cu placere Oana, ideea e ca eu am primit sfaturile astea "la pachet" de la doctorul ortoped dupa ce mi-am scos gips-ul acum o luna...chiar ortopedul a fost super-dragut si m-a chemat la el dupa ce nasc sa imi faca un program pentru intarirea articulatiilor, care si ele sufera in timpul sarcinii din cauza unui hormon care le relaxeaza si a greutatii sporite.

Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

E bine, ne zici si noua dupa aceea de acele exercitii sa le facem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary19 spune:

Rachel Sanatate multa, si stai linistita!
Lali Felicitari pentru baietel. In sfirsit poti sa "arunci" gindurile negre care te "macinau". Ma bucur pentru tine.
Saptamina viitoare merg si eu la Dr Poiana pentru eco. Atunci fac 21 de saptamini.

Coca si Shobo, nu am mai scris vineri pentru ca am plecat. Sper ca v-ati lamurit.

amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Sunt prea agitata acum ca sa mai caut in raspunsurile voastre cand mai mergeti la cursurile pt nastere, dar as vrea sa merg si eu fiindca tocmai am descoperit ca se poate naste normal chiar si dupa 4-5 cezariene. Asa ca inca mai am sperante si as vrea sa vorbesc si eu cu d-na Vania, sa vad ea ce spune

Mergi la inceput