Mamici de ianuarie-februarie 2005(31)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Ingeras , in max doua saptamini merg la Dr Ion,ptr ca astept ca mai intii sa fac eco morfo la Dr Albu si apoi cu rezultatul sa merg la Dl. Ion. Oricum va trebui sa ajung ,ptr ca mi-a spus ca pina la 20 saptamini sa nu mai iau nici acid folic si nici altceva,ptr ca analizele au iesit foarte bune si abia de la 20 saptamini imi va recomanda Fe, Ca si acid folic..
Asteptam si eu de la tine ceva informatii despre 3D(la cite saptamini se poate face, cit costa,unde e cel mai bun ecograf..) si 4 D...
A...si inca ceva..Patutul despre care spuneai,ca are 120 cm, am uitat numele firmei..cum arata? Il pot vedea pe vreun site?
Pupici..

Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Ce faceti, dragelor? Cam rar reusesc sa va scriu in ultima vreme dar asta e mai face omul si treaba din cand in cand si anume tot timpul

Am si eu o intrebare la voi: e vreo problema daca iau vit. A+D2 la 21 sapt de sarcina? Ca eu beau lapte destul, mananc cascaval si branza de vaci, dar problema la mine e fixarea calciului care imi cam lipseste, si cum medicul meu mi-a spus ca pana in sapt 28 sa nu iau calciu, ma gandeam ca macar sa il fixez pe cel din alimentatie. Ce parere aveti? Cunoasteti vreo contraindicatie pentru vitaminele astea?

Aspet sa-mi raspundeti. Sunt tare nelamurita si mai dureaza pana ajung din nou la doctor sa-l intreb.

Andrutza si bebelusa
21+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

Coca eu ma duc azi la Institul de diagnosticare Victor Babes ptr. eco. 3D. Maine iti pot spune mai multe, oricum ptr. 19 sapt. cat am platesc 1 mil.
Mi-a fost recomandat de dr. meu de familie.
Maine ai mai multe date despre acesta eco.

tonela
Dr. Visan - Caritas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Salutare fetelor,

Revin si eu dupa o pauza foarte lunga dar chinuitoare de stat la pat ptr col foarte scurt. Am incercat in mare sa recuperez ce ati scris pana acum. Am vazut ca mai exista si alte au ai au avut probl cu colul. Va doresc muuulta sanatate si refacere rapida, si sa veniti cu forte noi.
La cat de nesimtitoare eram, incat nu percepeam miscarile de la bebe, vreau sa va spun ca tot timpul cat am stat la oriz. am simtit-o pana-n jos de tot in col, vagin nu stiu cum sa ma exprim. Era tare nazdravana Ma rugam de ea sa fie mai cumintica si sa nu mai dea suturi atat de puternice in jos, sa vina si ea mai sus catre buric, unde era mai suportabil.

Cristinuca ce mai faci? Cum te-ai distrat in concediu. I-a placut lui Larisor la mare? Ai vazut ca te-am ascultat, am stat tare cumintica -la orizontala chiar. Ai mai cumparat ceva ptr. bebe. Eu m-am hotarat zilele astea sa dau o tura prin magazine sa incerc sa cumpar patutul si alte obiecte necesare ca nu se stie ce mai apare pe viitor. Uterul meu e cam nazdravan si sa nu mai micsoreze iar colul, caci vad, desi e prima zi de serv., iar au aparut vechile contractii. Asa ca profit pana la urmatoarea consultatie si sa cutreier magazinele de bebei. Cat am stat acasa mi-au venit tot felul de ganduri. Primele analize le-ai facut la CMU-Enescu in sapt. 7 impreuna cu sotul tau?

Ingeras multumesc ptr. PM. Am ajuns la Chitescu dar nu prea mi-a placut. Revin la Iosup sau ma mai gandesc la Poiana (cam suntem in criza de bani acum). Pana la urma ti-ai luat patut. Eu am optat initial ptr cel textil caci la cel din lemn se putea lovi dar, intr-o carte vorbea de faptul ca cele din metal sunt chiar mai bune decat cele din lemn datorita soliditatii. Asta inseamna ca cele din textil dupa cum am vazut ca se cam clatina ar iesi din discutie. Parca tu ai impartit lunile in functie de sapt: luna 4 pana in sapt.18. Mai departe nu am retinut, cum e?

Ubi-Cristina succes la dr. azi.

Coca lamureste-ma, te rog, si pe mine cu concediile astea. Daca ginec imi recomanda concediu medical cu diagnostic "iminenta de avort" medicul meu de fam. m-a incadrat corect la codul 01 platit cu 75%?

Camitzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

Cam 33si eu am fost in concediu de iminenta de avort, nu acum (Doamne fereste!), anul trecut, certificatul medical mi l-a dat medicul ginecolog, dr. de familie doar a semnat iar salariul a fost 100%.

tonela
Dr. Visan - Caritas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Tonela mie ginec mi-a dat doar o hartie cu parafa lui si m-a trimis la med fam. Sa inteleg ca dr de fam e cam nesimtita? Acum faptul e consumat dar am s-o tin minte daca intradevar a putea sa-mi dea altceva. As schimb-o dar nu stiu cu ce dr.. Decat sa nimeresc una la fel ca ea..

Camitzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Fetelor, daca aveti posibilitatea sa mergeti in Germania sau aveti prieteni pe acolo, va sfatuiesc sa nu ratati ocazia! Pe langa reducerile din magazine (spre ex. Norma are destul de des in oferta obiecte de bebe la preturi mai mici decat in Ro - de ex. un sac de dormit cu fermoar la 5.99 EUR), aveti si alte 2 variante:
- magazinele second-hand, unde puteti gasi si obiecte noi si aproape noi (sau foarte bine intretinute) la preturi mai mult decat rezonabile
- targurile organizate de diferite biserici, unde mamicile vand diverse obiecte la preturi mici
Eu mi-am luat un carucior Chicco 3 in 1 (landou detasabil care se transforma in port-bebe, sport, geanta cu accesorii), impecabil intretinut, la 85 EUR. Tot de acolo am mai luat un buggy (scaunel de masina care se poate transforma in port-bebe si leagan) la 15 EUR. Si maruntisurile mi s-au parut mult mai convenabile ca pret decat in Ro -de ex. am luat suzete NUK din silicon, ortodontice, cu 1 EUR/buc, ca sa nu mai vorbesc de cosmeticale, creme, servetele impregnate etc. Si in magazine gasiti, cu putin noroc, lucrusoare foarte frumoase si ieftine - body-uri la 1-2 EUR, botosei la 2-3 EUR, bavetele si tot soiul de accesorii, de nu mai stiam incotro sa ma uit!
O prietena foarte buna de-a mea, care e deja la al doilea copil, mi-a recomandat gama Baby Love (crema cu zinc, servetelele umede etc), eu am gasit-o in magazinele DM si scutecele absorbante Mami, care sunt, zice ea, la fel de bune ca Pampers, dar mai ieftine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

La lista facuta de Ingerasu eu n-as mai adauga nimic (chiar nu e nevoie de multe lucrusoare fiindca bebeii cresc foarte repede si nici nu apucati sa le folositi), ba chiar as mai scoate. Eu una nu m-am impacat deloc cu pieptarasele si cu costumasele din 2 bucati (bluzita si pantalonasi) fiindca copiii se agitau mereu si ii gaseam mai mult dezbracati. Body, salopete si costumase dintr-o bucata, cu capse pe picioare, mi se par cele mai practice. Eu n-am folosit nici manusi si botosei pt in casa, doar din cele groase pt iesit afara. Si asta nu stiu daca mai e o problema la ora actuala, ca nu stiu daca se mai gasesc, dar cand am nascut primul copil am primit un costum de fas captusit la interior cu un fel de blanita sintetica. Sa nu luati asa ceva, ca se curata pe toate hainutele, si inghite copilul toate scamele alea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Ingerasu si Adita, multumim pentru sfaturi cu ceea ce ne trebuie. Pe mine m-a sfatuit o prietena de aici care a patit-o sa nu iau hainute pentru noi nascuti (masura de nastere), ci sa iau incepand cu o luna, ca, daca bebe e mai mare, le-am luat degeaba. Si eu am luat doar un costumas intreg din catifea, alb de nastere si am mai primit doua seturi pentru spital cu body, 2 chilotei, un maieu, sosete, manusi, carpita, dar in rest am luat incepand de la o luna si bodyuri si costumasele din catifea intregi. Si eu sunt tot pentru cele intregi din acelasi motiv care l-a spus si adita.

oana si bebitza din burtica (23s)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Si legat de suzetele NUK, din silicon, ortodentice, de care zicea Candy, nu stiu in Romania, dar aici sunt considerate cele mai bune. Am luat si eu doua, am dat, intr-adevar 4 euro pe ele, dar macar stiu ca sunt bune. Va sfatuiesc sa luati din acestea, caci si la farmacie am intrebat si au zis ca sunt cele mai bune. Bine, aici la farmacie sunt ami scumpe, eu le-am luat de la Carrefour.

oana si bebitza din burtica (23s)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput