Clarificari privind CIC - 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ja

Dupa cum am inteles eu daca imi iau si inainte din acele zile ,imi raman mai putine platite cu 85% dupa nastere,si voi intra mai repede in cel de 6 mil...corect?

Ana, CIC (cel cu 6,5 mil) poti lua cel mai devreme dupa 42 de zile de la nasterea copilului.
quote:
...dar stau acasa cu copilul pana face el 2 ani sau pana se implinesc 2 ani de la intrarea in concediu prenatal?

Cele 2 variante spuse de tine sunt unul si acelasi lucru pentru ca in prenatal intri cand se naste copilul. De-o fi una, de-o fi alta... oricum stai 2 ani fata de data nasterii (na!)

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Gata..am inteles ce ma interesa
Multumessc pentru lamuriri si pentru rabdare

Eu numeam prenatal cele 126 de zile pe care intentionez sa le iau inainte de nastere(nu stiam ca se numesc altfel)
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Concediu de maternitate este sau poate fi format din prenatal pt partea din concediu luata inainte nasterii respectiv postnatal pt partea din concediul de maternitate luata dupa nastere (obligatoriu prin lege minim 42 de zile postnatal din maxim 126 de zile admise pt maternitate).

Ca sa ne obisnuim si cu termenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaro spune:

Bine v-am gasit!
Poate ma lamuriti si pe mine,va rog:
Am nascut in decembrie 2003 iar din februarie 2004 beneficiez de indemnizatia CIC,6.500.000 lei;
1. Este corecta suma? Nu trebuiau retinute impozit si altele?
2. Cei 2 ani sunt considerati vechime in munca? Mie mi-au spus ca nu,se considera intrerupere cu pastrarea locului de munca.
O cunostinta primeste 6.100.000 lei? Care suma este corecta?

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

buna,
care este anexa 39 ?????? poate sa-mi spuna cineva, va rog, cum ar trebui sa fie formulata instiintarea (am inteles ca trebuie facuta in scris + dovada de la medic ca sunt insarcinata) pentru servici???
Si inca ceva: am tot citit aici, dar zau ca nu m-am lamurit complet.....cate zile inainte de nastere trebuie sa-mi iau si cate sa las dupa nastere??? Va rog rabdare...si raspundeti-mi.
Nu sunt inca in situatia de a intra in prenatal, dar in maxim 1 luna voi fi in situatia de a anunta la servici....si imi este asa de teama de reactia lor !!!
multumesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simonaro

Bine Am nascut in decembrie 2003 iar din februarie 2004 beneficiez de indemnizatia CIC,6.500.000 lei;
1. Este corecta suma? Nu trebuiau retinute impozit si altele?
2. Cei 2 ani sunt considerati vechime in munca? Mie mi-au spus ca nu,se considera intrerupere cu pastrarea locului de munca.
O cunostinta primeste 6.100.000 lei? Care suma este corecta?

Multumesc mult.

1. Acum (adica incepand cu septemrie 2004) da. Nu.
2. Da, sunt considerati vechime. "Intrerupere" era inainte de martie 2001.

Incepand cu septembrie 2004 ar trebui sa primeasca tot 6,5 mil.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am si eu nelamurire: cele 6 luni cotizate pt a intra in prenatal trebuie sa fie consecutive sau nu?

Crinuta si bb din burtica 29+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Buna, Crinuta! , si multa sanatate!

Nu, cele 6 luni NU trebuie sa fie consecutive, trebuie numai sa se gaseasca in intervalul de 12 luni anterioare datei solicitarii concediului.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am acum 7 ore , seminarii, nu sunt laboratoare.Norma e oficial de 18, dar am inteles ca la Unicversitati se pune mai mult timp de pregatire etc,Asa ca practic la predare sunt 12 ore.
In cazul asta, ce contract trebuie sa am?

Sabina siSofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Merci mult Rozi.

Crinuta si bb din burtica 29+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput