Clarificari privind CIC - 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Am si eu o inrebare pentru cunoscatori si o sa va descriu situatia in care sunt eu.

M-am angajat la o firma incepand cu 6 mai 2004(dupa o pauza de 3 luni). La inceputul lunii aprilie trebuie sa nasc si as vrea sa intru in prenatal in februarie, cand as avea doar noua luni de stagiu de cotizare.In situatia aceasta mai beneficiez de indemnizatia CIC? Se considera 10 luni de cotizare pana la data nasterii copilului, sau pana intri in prenatal?

Va rog mult sa imi raspundeti pentru ca e o problema care ma macina de ceva vreme. As vrea sa merg la serviciu pana in martie(cand as face 10 luni), dar daca apar complicatii cu sarcina, ce fac, pierd indemnizatia CIC?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Stai fara NICI o grija.
Cele 10 luni trebuie sa le ai pana la data nasterii copilului. In aceste 10 luni intra in calcul si perioadele de concedii medicale, concediu prenatal.
ATENTIE! tu iti poti lua concediu medical sau concediu prenatal DECAT dupa data de 06.nov.2004 cand ai vechime de peste 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

COOL - multumesc mult de tot, mi-ai luat o piatra de pe inima, toti pe care i-am intrebat nu au stiut ce sa imi spuna(se vede treaba ca nu erau prea avizati!).Acum stau linistita!
Cu concediul medical pana in noiembrie, no problem, oricum nu sunt probleme deocamdata!

Giliutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Salut!

Situatia mea sta cam asa: am un prim copil nascut in august 2003 si un al doilea pe drum (cu termen mai 2005). In prezent sunt in CIC, dar intentia mea era sa merg la serviciu incepand din noiembrie si sa prind inca 6 luni de munca pana la nasterea lui bebe 2.

Intrebarea este: exista sanse sa primesc indemnizatie CIC pentru bebe 2 daca eu stau la servici numai 6 luni? Parca pentru CIC e musai sa ai 10 luni din 12 cu cotizatie la asigurari. Daca inainte sa intru in prenatal pentru al doilea copil as reintra in CIC pentru primul ar fi o solutie? Din cate am inteles, daca treci din CIC direct in prenatal primesti in continuare indemnizatie si pentru al doilea copil. Asta e valabil doar in cazul in care nu am intrerupt primul CIC?

Multam fain de ajutor.

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

***Daca mergi la serviciu 6 luni, primesti CIC pt al doilea copil (perioada de CIC 1 este perioada care se ia in calculul celor 10 luni)

***Inainte sa intri in prenatal trebuie sa faci un calcul:daca indemnizatia de concediu prenatal este mai mare decat indemnizatia CIC pt primul copil. Daca este mai mare SFATUL meu este sa stai in concediu de maternitate (prenatal + postnatal) si apoi sa soliciti CIC pentru BB al doilea.

***Nu poti primi doua indemnizatii in acelasi timp !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cool, multumesc mult.
M-am exprimat gresit, nici nu ma asteptam sa primesc doua indemnizatii in acelasi timp, iar concediul de maternitate intentionez sa-l storc de vlaga pana la ultima picatura.
Multumesc inca o data!

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Triss_11 spune:

Buna dragilor Consilieri ,

Intervin pentru o cunostinta a mea care are urmatoarea problema pentru care e destul de stresata si nu ar trebui,deoarece este insarcinata in 8 saptamani .
Deci, s-a angajat cu carte de munca de la 1 octombrie 2004, la propria firma;
-data probabila a nasterii : inceput de iunie 2005;
-pana la 1 oct. 2004 a fost in somaj;
Rezultand doar 8 luni de contributie pentru a beneficia de indemnizatia CIC, va rog sa imi spuneti daca si perioada de somaj e considerata perioada contributiva , astfel incat sa insumeze 10 luni pana la nastere, conf. legii 19.

Va multumesc in numele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Inca o nelamurire..
cele 126 de zile sunt lucratoare,sau si nelucratoare?
multumesc
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by ja

Inca o nelamurire..
cele 126 de zile sunt lucratoare,sau si nelucratoare?
multumesc
ana

Calendaristice.

Mergi la inceput

triss,
Perioada de somaj este considerata vechime in munca si se ia in calculul celor 10 luni.

Mergi la inceput