Clarificari privind CIC - 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
Rozi spune:
quote:
Originally posted by ja
-acasa stai pana cand copilul implineste 2 ani?..indiferent daca iei sau nu prenatal? Doar daca vrei!! Poti sa stai si mai putin, dar nu mai putin de 42 de zile dupa nastere.
-126 zile=prenatal +postnatal,timp in care ai 85%din salaril tau? Din salariul brut (de fapt, o medie) (intelesesem ca postnatal=42 zile indiferent daca ai luat sau restul pana la 126) 42 zile postnatal este un minim, poti lua mai mult daca te avantajeaza, dar in limita celor 126 zile pre si post natal.
-daca dupa cele 42 zile postnatal,mai ai completare pana la 126 zile poti sa ceri acel salariu de 6.5 mil(care ma avantajeaza)....asa am inteles mai sus??? Acel "salariu" (de fapt e indemnizatie) de 6.5 mil NU se plateste in pre sau post natal. Dupa ce ai terminat cele 126 (sau mai putine, cum iti convine), luate cu certificat medical, faci cerere de intrarea in concediu de ingrijire copil (CIC), pentru care vei primi 6.5 mil.
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
dia_codat spune:
Deci in final cit este CIC-ul?
Eu am primit pina acum 6105 000 lei iar pe august 6 300 000 si ceva. E bine? Sau e 6.500 000?
Va multumesc pentru lamuriri.
Dia
dabi spune:
Marius , te rog, ai mila suntem mamici si-asa destul de stresate! Pana la urma hotaraste-te, sunt 6500000 sau 6300000? Nu te supara pe mine dar ce faci te "joci" cu nervii nostri? Au aparut cumva alte reglementari? Stiu ca esti foarte informat daca sti mai multe spune-ne si noua , cum de s-a ajuns acum la 6300000? Nu plateste firma asigurarea din CAS?
Multumesc si
Rozi spune:
Dabi, nu te supara pe Marius, nu te supara pe noi! Toti suntem oameni, obositi, stresati, cu probleme (mici, mari, foarte mari!). Ceea ce face Marius aici e benevol, e din timpul lui personal pe care ar putea sa-l petreaca alfel. Este un ajutor pe care il da, pentru care multa lume ii poate multumi.
E firesc sa fii uneori mai putin atent, mai distras de alte alte probleme. Cum poate fi acuzat ca "se joaca cu nervii nostri"?? Cred ca ai exagerat putin...
Indemnizatia bruta CIC = 6.530.000
Retineri: CAS = zero
somaj = zero
CASS = zero
impozit = zero
Rest de plata = 6.530.000
dabi spune:
IMI PARE RAU! Se pare ca mesajul meu a fost inteles ca avand un ton dur , desi eu nu l-am gandit. Cum sa ma supar pe voi, cand sunteti ingerasii nostri, iar fara ajutorul vostru nici acum nu mi-as fi obtinut drepturile. Dar tocmai pt. ca am mare incredere in voi si va urmaresc mesajele cu mare interes de data asta intrasem de tot in ceata. Inca o data imi pare rau, asa este Rozi poate si Marius are gandurile lui si poate chiar i-a scapat problema asta.
Sper sa nu fi creat prin asta o prapastie intre noi.
Dabi
marius spune:
Merci Rozi. Singura obiectie ar fi din punct de vedere practic ca sunt foarte multe firme care retin CASS (6.5%) in favoarea angajatei dar (atentie!) cu acordul acesteia. De aici si variatia sumelor nete unde restul ar fi 6.105.500 lei daca am calculat bine, modo grosso 6.1 milioane
ja spune:
Scuze ca va tot stresez,dar as mai avea nevoie de o lamurire..
Pe mine nu ma avantajaza sa ma duc cu cele 126 de zile dupa nastere(lucrez in invatamant).Dupa cum am inteles eu daca imi iau si inainte din acele zile ,imi raman mai putine platite cu 85% dupa nastere,si voi intra mai repede in cel de 6 mil...corect?...dar stau acasa cu copilul pana face el 2 ani sau pana se implinesc 2 ani de la intrarea in concediu prenatal?
Va multumesc si sper ca am fost coerenta
ana
Rozi spune:
quote:
Originally posted by marius
Singura obiectie ar fi din punct de vedere practic ca sunt foarte multe firme care retin CASS (6.5%) in favoarea angajatei dar (atentie!) cu acordul acesteia. De aici si variatia sumelor nete unde restul ar fi 6.105.500 lei daca am calculat bine, modo grosso 6.1 milioane
Asa cum, in urma discutiilor de-aici, multe persoane si-au obtinut drepturile, cele aflate in situatia descrisa de Marius ati putea incerca sa luptati impotriva retinerii acestui 6.5%. Detalii si argumente gasiti aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31562
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"