Clarificari privind CIC - 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 12
claudiachirila spune:
Marius, am si eu o intrebare. S-a mai modificat suma pentru concediul pentru cresterea copilului? Sau e tot 6.500.000? Daca s-a modificat poti sa-mi spui si mie actul normativ? Multumesc mult
alipiticot spune:
Buna,
Va necajesc si eu cu o intrebare...
Este posibil sa se revina la vechiul CIC care era 85% din salariul fiecaruia,adica eu am 2800(minim pe ec) si nu ma avantajeaja deloc legea,daca s-ar modifica iar....
Lucrez cu cineva la care pot mari salariul de baza cu cat vreau daca platesc eu diferenta,are vreaun rost sa incep sa -l maresc cu 1 oct sau noiembrie daca voi naste in februarie pt a fi acoperita in caz ca se schimba legea?As prinde 3,4 luni de salar mare,ar ajuta intr-un fel,mai ales ca eu platesc darile la stat pe diferenta si nu firma?
Si mai am o nelamurire.Firma nu a platit cas din ianuarie,ma dezavantajeaza pe mine,atat timp cat mie pe stat mi s-au oprit toate platile?
marius spune:
Pt Claudia:
Nu s-a modificat
Pt. alipiticot:
Ceea ce ma intrebi tu este o speculatie. Nu pot sa spun daca este posibil sau nu insa sunt rezervat cred ca va ramane actuala modalitate de calcul eventual indexata.
Daca nu a platit atunci te afecteaza sau te poate afecta pentru ca sumele care ti se platesc ar trebui sa le plateasca Casa de asigurari insa ea se afla pe pozitia de creditoare nu de debitoare fata de firma adica ea trebuie sa primeasca nu sa plateasca ceva. Deci pot sa fie probleme.
crinuta spune:
Petru a beneficia de indemnizatie, este necesar ca in acele 10 luni sa fi lucrat cu norma intreaga?
Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
Rozi spune:
Crinuta, o zi de stagiu este o zi de 8 ore lucrate. Ca le-ai lucrat intr-un singur loc de munca sau cumulat in mai multe, nu are importanta.
Vezi ca daca ai lucrat 9 luni cu timp integral si inca 2 cu timp partial de 4 ore sa zicem, tot ai stagiul necesar (sa verifica pe ultimele 12 luni).
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
crinuta spune:
Merci mult Rozi. Asa stiam si eu dar nu eram sigura.
Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
crinuta spune:
Daca am alte venituri, de ex am firma mea ( inca nu am inceput activitatea) mai pot beneficia de indemnizatie?
Am citit undeva ca ar trebui sa dau declaratie pe propria raspundere ca nu am alte venituri. Este adevarat?
Crinuta si bb din burtica 32+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2