Clarificari privind CIC - 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

pentru Calibra,

Art. 51/ Codul munciii
"- Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa salariatului, în următoarele situații:
a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani....... "
..................................................................

Art. 138 alin (2)/ Legea nr 19/2000
" Plata indemnizatiilor de asigurari sociale prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a)( ingrijire copil pana la 2 ani) se suspenda, la CEREREA beneficiarului ........ "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentru cine solicita legislatia se gaseste la mine pe site www.romleas.ro pagina legislativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

pentru Goguta,
Nu conteaza cati copii nasti deodata, primesti doar cuantumul unei singure indemnizatii.
De ce nu se acorda pt fiecare copil cate o indemnizatie?
Pentru ca indemnizatia inlocuieste venitul salarial pe care o salariata l-ar fi realizat la serviciu. In cazul in care ar naste gemeni ar primi 2x6.500.000 lei si care probabil, in multe cazuri, indemnizatia ar depasi venitul salarial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Buna tuturor,
Am si eu o intrebare daca se poate!
Cate zile de concediu postnatal va trebui sa am tinand cont ca prenatal au fost doar 30 de zile?
Sunt obligatorii cele 126 de zile( pre si postnatale) sau doar cele 42 postnatale?

Multumesc,
Cami-florina si bebe Ben

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Cami, postnatalul tau trebuie sa fie intre 42 zile si 96 (adica 126-30) zile. Sa fiti sanatosi!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

quote:
Originally posted by Rozi

Cami, postnatalul tau trebuie sa fie intre 42 zile si 96 (adica 126-30) zile. Sa fiti sanatosi!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Multumesc pt raspuns!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Buna, Marius!

Am o nelamurire si mi-e teama ca o sa par caraghioasa. dar trebuie sa intreb. Eu iau din februarie 2004 (am nascut pe 15 decembrie 2003), 6.100.000 lei lunar,pt CIC. Este corect sau nu? Am auzit alte persoane care iau 6.500.00 lei pe luna.

Mii de multumiri!
Claudia si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simos30 spune:

Salut Marius.
Te rog sa ma lamuresti in urmatoarea situatie.
Am lucrat timp de 3 ani cu carte de munca iar in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata am renuntat la serviciu. La 15 zile dupa incetarea contractului de munca am incheiat contract individual CAS. Te rog sa-mi spui daca cele 15 zile cu care sunt descoperita neputand sa platesc retroactiv ma vor impiedica sa obtin indemnizatia de crestere a copilului.
Multumesc mult.
Simona, mamica lui Matei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simos30 spune:

Salut Marius.
De cand am ramas insarcinata mintea imi cam joaca feste .Uit foarte repede si nu am chef sa ma concentrez la nimic.Dar, de data asta trebuie sa fac un efort si sa te intreb ce am de facut pentru a obtine indemnizatia de crestere a copilului, in cazul in care am incheiat contract individual CAS.
Multumesc.
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pt Claudia
In mod normal ar trebui sa incasezi 6.5 milioane lei vezi ca s-a tot raspuns la aceasta intrebare. Diferenta consta in asigurarile de sanatate care nu se mai retin de la angajat ci de la CAS. Comunica la contabilitate salarizare pt ca se aplica din sept. 2004 aceasta dispozitie legala

Pt. Simona
Daca iti lipsesc doar 15 zile totul e Ok. Nu uita ca asigurarea individuala trebuie platita la Casa de Asigurari. Iti trebuie minim 6 luni asigurate pt maternitate si minim 10 luni asigurate pt CIC. Ambele conditii vor fi indeplinite. Va trebui sa mergi la casa de asigurari la momentul prenatalului si pt CIC unde ti se va spune de ce anume vor avea nevoie pt a ti se achita indemnizatiile.

Mergi la inceput