Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)
Raspunsuri - Pagina 13
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by iuliacm
Pentru mine casa perfecta e casa mea.
Pentru ca acolo e o parte sufletul sufletul meu, pentru ca stam acolo in fiecare weekend desi dormim pe jos, intre caramizi, pentru ca din cauza ei nu am unghii lungi ( ca intra voseaua sub ele !), ca din cauza ei am febra musculara in fiecare zi de luni.
Sa mai zic ca la inceput casa arata alftel? era mai curata, avea lambriuri, era construita exact ca-n proiect. Acum nu mai vreeau sa aud de lambriuri, ferestrele care initial mi s-au parut suficient de mari, in realitate nu sunt chiar asa. Si daca ne-am fi gandit mai bine, am fi facut-o in oglinda fata de cum este..eeei, sunt multe lucruri pe care le-as face alfel.
Si totusi e o casa perfecta, cu toate imperfectiunile ei.
Iulia
asta chiar m-a calmat!
... macar sa ajung si eu sa zic intr-o buna zi ca tine: uite casuta! buna, rea, a mea e!

visacitu-i boala grea!

ciuf spune:
Peca, si eu sunt amatoare sa aflu cum ai realizat zugraveala. Pe mine ma bate gandul sa fac baia ceva in genul asta, dar pe niste nuante pale de verde. In dormitor am facut un faux finish gen cacao cu lapte, si as vrea sa adopt aceeasi tehnica si in baie. Dar zugraveala ta e mult mai misto decat ce am eu in cap.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
ocebine spune:
Arhitectura lui Wright este suprinzator de usor de adaptat la uzul zilnic.
Are linii simple si curate. Cheia mare la Wright a fost pe vremea aia simplicitatea si felul de materiale folosite (mai neconventionale in zilele alea).
Wright ma innebuneste si pe mine, cel putin Fallingwater ma sugruma cu perfectiunea (cum se imbina locatia cu constructia). Dar mai am si un dracusor care striga burghezie pe undeva inlauntrul meu.
Si noi planuim sa facem ceva modificari in casa noastra anul viitor asa ca va citesc cu mare interes. Casa mea e de moda veche (are mai mult de 100 de ani) si e de caramida groasa (am ziduri ca la fortareata de groase - peste 50cm). As vrea sa sparg ceva pereti sa o maresc putin in interior dar aici codurile sint foarte stricte si e complicat rau.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
gandacelu spune:
fallingwater e... no comments!
ca sa vedeti ca mai am totusi un strop de realism
, de fapt aia e casa visurilor mele
sunt innebunita dupa ea... cred ca m-am indragostit rau de tot de wright, am sentimnetul acela ca a reusit sa creeze toate visele mele inainte sa indraznesc sa le visez... e grav, nu?
ocebine, ce n-as da sa am si eu o casa veche, de caramida! esti norocoasa ca e din caramida, am inteles ca peste ocean casutele sunt din cartonul ala nenorocit
in locul tau n-as darama nimic! as incerca sa recreez o atmosfera de "vechi"... ceva anticasutamanericana;)
ia pune-te si tu pe povesti si zi: cum visezi matale sa-ti redecorezi casuta?
nu stiu de ce am sentimentul ca avem ceva de invatat si de la tine... ceva mai mult!
ocebine spune:
Pai ce as vrea eu sa fac ar fii in felul urmator (asta daca miine cistig la loterie megamilioanele): intre dormitorul lui mama si bucataria de sus este un perete comun. As vrea sa o mut pe mama in living room (la mijlocul casei) si sa sparg acel perete iar in loc sa pun o arcada. Ce ma atrage imens la manevra asta este faptul ca mama are un geam imens (aproape pe toata lungimea peretelui exterior) iar bucataria la fel 2 geamuri mari.
As face un gen de mic salonas (burgheza din mine) care sa se prelungeasca intr-o camera de stat la povesti la un pahar de coniac bun (doua fotolii de opera din piele fina maro cu tinte aurii, un frigiderut d-ala smecher de parstrat vinuri la temp. optima, tonuri multe de chihlimbar).
Am prins slabiciune la chestiile alea (hai ca sint grozav de literata azi) de lemn care se pun pe perete pentru a incadra frumos. Mi-a luat rau okii casa lui Madam Astor din Newport si avea salonul zugravit in 11 nuante de gri. Facea un joc de lumina si dadea impresia de "adincime". Imi plac grozav canapele de conversatie unde o persoana sta cu picioarele intr-o parte, iar cealalta invers dar ajung pina la urma fata in fata. Imi da impresia de intimitate si de confidetialitae intr-o discutie.
Ma opresc aici azi ca bat cimpii rau de tot.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
gandacelu spune:
ahaaa te-am prins! vrei sa-i furi geamu lu' mama!![]()
e cumva vreo priveliste deosebita (pe geamurile alea)? de ce sa renunti la living? sincer, si eu sunt innebunita dupa spatiile intime (canapeaua aia de care zici e aia in S?! mey, dac-ai veni si cu ceva poze...
)... nu te gandesti mai bine, decat sa darami, sa construiesti in living (e drept, depinde si de marimea lui) niste "separe"-uri... un salonas in interiorul unui living mai mare?
poti veni cu poze (ale casutei tale, a casutei lu madama astor... a canapelei)? e altceva, crede-ma, cand stim despre ce discutam...
dulce
daca tu bati campii, atunci eu ce fac?!
numai ca tu te mai si opresti... cam asta e diferenta![]()
peca spune:
quote:
Si mie imi place creatia ta. Spune-ne cum ai facut-o.
v-am spus eu ca imi patentez "creazia"?
se face asa......sau asa am facut eu ca am vazut doar poza si nu avea explicatii
1.) iti alegi o culoare cu care sa vopsesti, de ex. la mine albastru....vopsesti si lasi bine sa se usuce...
2.) o pensula veche si nu neaparat moale, cu cat mai aspra mai bine se face ferfelita in varfuri....adica ii tai parul din varf in zig-zag sau cum iti vine.....
3.) dupa ce vopseaua este uscata se ia vopsea albastru mai inchis si se intinde cu "pensula" peste cea albastra
!acum un tipp: daca duceti asa ca mine linile de-a diagonala se poate, tot ca si mine sa o luati dupa un timp mai stramb, de aceea cu un creion si un liniar f. lung sau o scandura duceti din loc in loc niste linii cu un creion pe care le urmati
4.) se lasa si asta sa se usuce bine si apoi se face acelasi lucru dar cu vopsea alba , ducand alb pe acolo pe unde nu ati dat cu albasrtu si putin peste albasrtu, sa aveti grija sa nu se vada prea tare unde incepe fasia alba sau albastru mai inchis caci nu arata bine
5.) optional..se combina albastru cu alb sa dea o a 3-a nuanta, mai deschisa decat primul strat de vopsea albastru, si se corecteaza locurile unde nu nu sunteti multumite
! si cred ca celasi lucru ar arata interesant facut si pe aorizontal....! ma mai gandesc caci inca nu mi-am terminat casa de vopsit
quote:
Peca, am vazut toate pozele tale, ....
As vrea sa te mai intreb ceva. In primul rand, ce-i cu banda aia albasta de-a lungul peretilor?
daca la banda ai te referi ce este aici
sauaici
daca da! pai este asa:
s-a facut placa de ciment, apoi s-a pus o folie albastra speciala izolanta, care se ridica putin pe pereti in sus, apoi un strat de scart si abia apoi s-a turnat ...estrich....nu stiu cum sa ii spun pe romaneste dar este cimentul acela fin, peste care se poate pune gresie/laminat/parchet....
dupa ce se toparna cel ciment fin si se usuca..banda aceea albastra ce se mai vede vine taiata jos ca sa nu deranjeze la gresie/laminat......este izolanta si in acelasi timp lasa cimentul sa mai miste, ma refer la estrich.
quote:
Am vazut ca ai pus gisp-cartonul pe cadre de lemn, la fel ca si mine. Sub cadre ai o folie, care tine rol de bariera de vapori, banuiesc.
De ce ai pus-o sub cadre, adica la exterior? Ca peste tot am citit ca barierea de vapori se pune la interior, peste cadre.
este ce se vede aici
pai.....
cum sa incep?
s-a facut scheletul casei, barnele acelea groase....apoi s-a intins o foie neagra groasa si s-au batut niste lati pe verticala, peste acestia am batut lati pe orizontala pe care am pus tiglele
intre barnele de lemn groase, care se vedeau pe dinauntru am pus un strat de vata sticlata, apoi folia aia ce se vede si ca sa stea folia am pus lati vericali...care trebuie pus pe vericala caci daca ii pui pe orizntala sub greutatea vatei sticlate folai face burta si nu e bine
apoi am pus lati pe orizontala pe care am prins placile de rigips
sper ca am fot destul de exciplita
gandacelu spune:
oameni buni, sa ma lamureasca si pe mine cineva din ce e facuta "podeaua" www.planetclaire.org/fllw/fllwimag/fallingwa/fwilivrm.jpg" target="_blank">asta!
e livingul din fallingwaters
mai, si pietrele alea pe care sa te tot cocotzezi la gura sobei...
mai si tavanul ala
mai un distonocalm aveti?
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
...asta chiar m-a calmat!![]()
Gandacel, crede-ma, n-am vrut sa te supar deloc.
Mie imi placi pentru ca esti foarte bine informata, nu numai visatoare.
Abia mi-am facut o imagine despre cum va arata casa mea, si vii tu cu visele tale, cu poze si esti cat pe aici sa-mi darimi imaginea, cu greu construita!
Iulia
tata lu Toma spune:
Mai Gandacel/Visacel, la altceva, decat la Fallingwaters, nu t'ai gasit si tu sa visezi ?!
Apai, stii matale ce zice American Institute of Architecture despre Fallingwaters ?
Zice ca e : "Best American Building of the last 125 years" !!!
Cat despre podeaua aia, se pare ca, e din flagstone - dale/lespezi de piatra.
vlad
ps.Casa este vizitabila
pps. Dam o tura ?