Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)
Raspunsuri - Pagina 12
gandacelu spune:
ma tin de promisiune si va mai pun cate ceva din ce-am gasit
www.wrightplus.org/flw/flw.html" target="_blank">aici aveti o biografie f faina, cu opera lui wright, cu evolutie si influente, f bine realizata si deloc plictisitoare...
cu siguranta, nimic din ce am vazut pana la el nu s-a apropiat mai mult de "visul" meu!
acuma zau daca nu mi-e ciuda ca nu am inceput cautarile mai devreme! pana la primavara, cand depunem actele, mi se pare ca nu am timp suficient sa vad TOT ce trebuie ca sa iasa casuta mea cum trebuie... e clar ca sunt abia la inceputul initierii intr-ale... visului! nu stiu sa visez! ar trebui sa indraznesc sa visez mai frumos... adica sa fiu geniala!
inca o data merci lui vlad... & comp!
gandacelu spune:
iarasi un link cu totul deosebit este www.usonia1.com/" target="_blank">usonia - unde se va vedea cum lemnul si caramida pot face casa buna!
- vedeti ca sunt o gramada de linkulete, plus ca daca faci click pe poza vin si niste explicatii
- chestia nasoala e ca nu se pot descarca
dar e atat de fain site-ul incat... ii iertam!
peca spune:
gandacelule....am reusit sa pun pozele cu baia de serviciu la galerie.....si arata cam asa....da sa nu radezi de "zugraveala" mea este creatie proprie....:)![]()
baia
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by peca
gandacelule....am reusit sa pun pozele cu baia de serviciu la galerie.....si arata cam asa....da sa nu radezi de "zugraveala" mea este creatie proprie....:)
baia
mai, stii ce-mi place la zugraveala matale? imita razele de lumina cum intra filtrate intr-o dupa-amiaza de vara... cum ai realizat-o?
felicitari!

eu as mai pune ceva chiar in fata wc-ului
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by peca
gandacelule....am reusit sa pun pozele cu baia de serviciu la galerie.....si arata cam asa....da sa nu radezi de "zugraveala" mea este creatie proprie....:)
baia
Si mie imi place creatia ta. Spune-ne cum ai facut-o.
Peca, am vazut toate pozele tale, Mey stii ca casa ta seamana izbitor de mult cu a mea? Cateva poze am crezut ca le-ai furat din calulatorul meu de acasa (care nici macar nu-i legatr la internet hi,hi,hi )!. Baile, bucataria, dormitoarele de sus parca-s ale mele! Doar ca casa mea mai mica si noi suntem mai in urma ta cu lucrarile.
As vrea sa te mai intreb ceva. In primul rand, ce-i cu banda aia albasta de-a lungul peretilor?
Am vazut ca ai pus gisp-cartonul pe cadre de lemn, la fel ca si mine. Sub cadre ai o folie, care tine rol de bariera de vapori, banuiesc.
De ce ai pus-o sub cadre, adica la exterior? Ca peste tot am citit ca barierea de vapori se pune la interior, peste cadre.
Sincer si as fi pus-o ca si tine, pe principiul ca vaporii se formeaza pe parte rece, dar pana la urma am pus-o ca la carte adica peste cadre!
Hai, spor la treaba in continuare. Mia e un pic sia facem chef de casa noua !
Iulia
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
iarasi un link cu totul deosebit este www.usonia1.com/" target="_blank">usonia - unde se va vedea cum lemnul si caramida pot face casa buna!
- vedeti ca sunt o gramada de linkulete, plus ca daca faci click pe poza vin si niste explicatii- chestia nasoala e ca nu se pot descarca
dar e atat de fain site-ul incat... ii iertam!
Super site!

Mi-a placut la nebunie tavanul de prima pagina, cu scandurile puse perpendicular!
Oare podeaua cum ar arata pusa la fel?
Iulia
gandacelu spune:
iulia
uite ca nici nu observasem tavanul ala...
mai, nu stiu altii cum sunt, dar io mor de ciuda, imi dau lacrmile cand vad toate minunatiile astea... cum au fost altii in stare sa faca asemenea case perfecte din toate punctele de vedere...
o fi si asta o pofta de gravida? ca se manifesta rau de tot
imi vine sa strang pe cineva de gat
vreau si eu o asemenea casuta!!!
![]()
am mai gasit un link fainoc, nu atat tehnic, ci extrem de bogat in imagini, plus planurile caselor proiectate, ceea ce zau daca nu ie ceva!
inclusiv propria lui casuta (prima)... mai mai ce-a fost in stare sa faca... parca nu avea studii, decat un an la inginerie...
tare rau e sa poftesti ceva ce n-o sa ai niciodata!
iaca www.planetclaire.org/fllw/timeline.html" target="_blank">link
iuliacm spune:
gandacelu, tu studiezi cam mult si o iei razna. mai lasa'i mama pe alde wright si apuca-te de o casa construibila!
Sunt frumoase casele lu' Wright, si aberatiile lu' gaudi sunt super, dar in afara de cateva detalii nu poti sa imprumuti mai nimic de la ei.
Si mie mi-a placut prima casa a lui wright, dar toata casuta mea, cu etaj cu tot incape in playroom-ul lui! (pana la urma ce-i ala un playroom?).
Si la acel superb semineu placat cu caramida aparenta
(http://www.planetclaire.org/fllw/roberts.html) ma gandesc cum as putea sa fac la mine: doar daca-l fac mai mic, daca nu fac marginile ale tesite ci le fac drepte.... si uite asa a iesit la semineu.
Si nenea gaudi am vazut niste detalii frumoase, de ex o placare cu piatra de rau si cu cioburi de sticla colorata. Era super in poza, desi in realitate cred ca ar parea un chici.
Asa ca nu-ti mai face sange rau ca poti crea ceva perfect, inspira-te si apuca-te de treaba. De fapt ce e o casa perfecta?
bafta si spor la treaba! cred ca nu te supara cate un dus rece din cand in cand!
Iulia
gandacelu spune:
daca tu ai impresia ca ce ai scris m-a calmat, afla ca te inseli amarnic!![]()
eu vreau o casa perfectaaaaaaaaaaaaaaa
aia din vis!!!
normal c-am luat-o razna, dar asta e old news, acuma ti-ai dat seama?
ce e o casa perfecta?
-nu neaparat larga (cum zici matale ca as vrea eu), nu neaparat inalta, nu neaparat groasa, nu neaparat laptoasa... ci cate un pic din fiecare
: un pic larga ca sa nu fie ca la bloc... un pic inalta tot ca sa nu fie ca la bloc (dar nu numai) un pic groasa (si ca sa nu fie ca la bloc si ca-s faine de mor alea cu zidurle groase uf!) si laptoasa... pe pereti, vorba aia![]()
fara gluma acuma, pentru mine o casa perfecta e o casa in care sa te simti ca in mijlocul naturii... undeva, intr-un loc care iti place, desigur... fara forme bruste si inghesuite, cu o armonie care sa nu duca cu gandul la un obiect, ci o fiinta... VIE
acuma, spre disperarea mea, numai cand ma uit printr-o revista ro de decoratiuni ma apuca jalea!
acu m-am invatat la astia marii, la corbusier si wright
nu ma mai uit la astia minori
... numai ca astia marii nu se uita ei la mine!
eh... si io care credeam c-am scapat din dilema asta cand m-am maritat!
iuliacm spune:
Pentru mine casa perfecta e casa mea.
Pentru ca acolo e o parte sufletul sufletul meu, pentru ca stam acolo in fiecare weekend desi dormim pe jos, intre caramizi, pentru ca din cauza ei nu am unghii lungi ( ca intra voseaua sub ele !), ca din cauza ei am febra musculara in fiecare zi de luni.
Sa mai zic ca la inceput casa arata alftel? era mai curata, avea lambriuri, era construita exact ca-n proiect. Acum nu mai vreeau sa aud de lambriuri, ferestrele care initial mi s-au parut suficient de mari, in realitate nu sunt chiar asa. Si daca ne-am fi gandit mai bine, am fi facut-o in oglinda fata de cum este..eeei, sunt multe lucruri pe care le-as face alfel.
Si totusi e o casa perfecta, cu toate imperfectiunile ei.
Iulia