Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)
Raspunsuri - Pagina 11
tata lu Toma spune:
Abia astept sa vad cum va arata in final cula cu influente japowrightogaudiene !
vlad
ps. Ghici cine m-a luminat si cu Wright asta ...
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
ps. Ghici cine m-a luminat si cu Wright asta ...
she's gorgeous!

mai vino cu sugestii, pls!!!

si un mic link despre casuta din vis, varianta japo-lloydwrightiana
http://www.greatbuildings.com/buildings/Ward_Willits_House.html
qsar spune:
quote:Aaaaa... mda. Pai "funditele" se fac dintr-o fasiutza de material, dreptunghiulara (5/10 cm) pe care o incretesti la mijloc paralel cu latura scurta (nu te gandi la fundite d-alea legate pe doua dejte - desi... cred ca ar fi mai de usor :)) De prins... stii cum se prind fluturii in insectar? Iac-asa! doar ca nu folosesti bolduri ci le cosi. Da' sa stii ca are dreptate Ortansa; cu buretele se fac niste nori pufooosi de mai mare dragu'.
Originally posted by Yasmin
aoleo, qsar, tu esti o dulce dulce, dar am intrat nitzel in ceatza: cum incretite funditzele si cusute doar la mijloc, acolo unde sunt incretite?
sa stii ca si io cam asa o chestie aveam in cap'shor, cu fashii si sforicele, dar ma gandeam la o pensula rotunda si ma tot gandeam cum o sa pot aplica pe tavan. ca pe podea ar fi simplu... dar cu trafaletul e chiar oul lui columb. numai sa lamuresc chestia funditzelor incretzite...
Q
ana-oana spune:
gandacelu'
am o intrebare (off topic, poate): tu vrei sa-ti faci casuta in RO???
si a doua intrebare/propunere: nu poti sa faci un rezumat de la prima parte aici? cam unde ai ajuns cu visele? ce a ramas din visul initial? (recunosc, zilele astea n-am prea mult timp
)
PS: un album cu multe dintre casutele lui FLW 

era la diverta, in mall. cred ca se apropie cel mai bine de visele noastre, asa-i? (
pps: cum facem acoperisu'?? ca feng shui zice de acoperisu' plat ca e cel mai bun ...
ppps: mai vin si io cu problemele mele....

O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
Yasmin spune:
gata, qsar, am inteles bine de tot. cred ca asta e efectul pe care il vreau, in comparatie cu norii pufosi obtinuti cu buretele. voi incerca ambele variante totusi. dar nu acum, planurile astea sunt pt un viitor apropiat. va sun eu de indata ce fac ceva
pana atunci bafta visacelului
gandacelu spune:
oana draga
, da, casuta o fac in romania, la 30km de bucuresti... mi-ar fi placut ceva forme de relief dar... hai sa mutam capitala la predeal!!!:)))
am inceput sa fac si un rezumat al tuturor informatiilor practice, dar m-am lenevit pe parcurs... acest rezumat se afla la sfarsitul primului topic...
cat despre evolutia ca vis a casutei, am povestit chiar aici, pe pg 2 sau 3, cred...
acoperisul in ro am inteles ca e obligatoriu sa fie inclinat, chiar foarte inclinat... e norma, din pricina zapezii...
totusi, am inteles ca se poate si fara inclinatie... o cunostinta si-a facut asa ceva... dar nu stiu ce spagi se dau, asa ca...:D
cat despre feng-shui, stiu ca nu recomanda inclinatia la dormitoare... nu la tot acoperisul... dar poate ma insel, cine stie?!
albume de-ale lui flw le gasim si pe net... o sa tot pun linkuri, daca va mai intereseaza ce mai gasesc in calatoriile mele!
claza spune:
Nu stiu sa-ti zic a ce seamana (casa aia de care-ti spuneam)... Are niste bucati de fatada "imbracate" in piatra si mult lemn.. O gradina deschisa in mijlocul casei... si un pavilion ce "aminteste de (re)surse nipone"
Am tot urmarit subiectul asta, ma face sa cred ca si visul nostru de a avea o "casa pe pamant" e mai aproape de implinire decat credeam, si admir curajul tau de a visa nu doar la o casa, ci la casa care ti se potriveste. De aici impulsul necontrolat de "a pune umarul"![]()
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
[br sa fie chestia de care povestea ortansa?
www.greatbuildings.com/cgi-bin/gbi.cgi/Johnson_Wax_Building.html/cid_johnson_wax_aj1507.gbi" target="_blank">tavan
nope...chestia de care vorbeam eu parea un cer instelat 100%.o imitatie perfecta.te uitai in sus si aveai impresia ca privesti cerul noaptea printr-o fereastra in tavan. de altfel toata casa era amenajata in stil japonez,ca vazui ca tot de intereseaza:-)ca linie -totul era patrat,dreptunghiular,numai fetze plane,culorile de care au mai spus si alte fete:maro,negru,alb,gri-sobolan din cand in cand cate o pata de rosu sau oranj.ce mi-a mai atras atentia(ca n-am retinut prea multe,chit ca eram in extaz) la baie,2 chiuvete dintr-un material semitransparent,rotunde(pareau niste pahare imense) de culoarea somonului(stiti culoarea,nu?).in dormitor o mica piscina:-)waw,ce desfatare...desi mie imi repugna ideea de piscina in camere mobilate(parca vad mii de stropishori pe covoare,fotolii,etc si aburi)...ei,pat cu baldachin(chit ca totul era amenajat stil japonez,jur ca mergea)...ce sa mai zic ...un castel in miniatura:-)...dar las' ca ccc castig eu la loto:-)
p.s.-sorry ca m-am bagat si eu tam-nesam in vorba,dar acu avusei si io timp mai mult...si nu-s nici spetzialista:-)
Ortansa-de

X mamica
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
oana draga, da, casuta o fac in romania, la 30km de bucuresti... mi-ar fi placut ceva forme de relief dar... hai sa mutam capitala la predeal!!!:)))
am inceput sa fac si un rezumat al tuturor informatiilor practice, dar m-am lenevit pe parcurs... acest rezumat se afla la sfarsitul primului topic...
cat despre evolutia ca vis a casutei, am povestit chiar aici, pe pg 2 sau 3, cred...
acoperisul in ro am inteles ca e obligatoriu sa fie inclinat, chiar foarte inclinat... e norma, din pricina zapezii...
totusi, am inteles ca se poate si fara inclinatie... o cunostinta si-a facut asa ceva... dar nu stiu ce spagi se dau, asa ca...:D
cat despre feng-shui, stiu ca nu recomanda inclinatia la dormitoare... nu la tot acoperisul... dar poate ma insel, cine stie?!
albume de-ale lui flw le gasim si pe net... o sa tot pun linkuri, daca va mai intereseaza ce mai gasesc in calatoriile mele!
...o camarutza la mansarda e visul meu din copilarie(aveam o vara care avea asa ceva)...dar ofcarz de gustibus:-)
Ortansa-de

X mamica
gandacelu spune:
claza
ortansa mai viseaza omul dar... asta e heroina pura!![]()

ai povestit f bine... am "vazut" totul, asa ca nici nu mai e nevoie de poze... mai vino cu povesti d-astea, cine stie cum ne "luminezi"![]()
oameni buni, ma duc si eu la masa, ca mor acia cu wright in brate ca nu ma mai pot dezlipi de pe calculator de cateva ore bune! acum am vazut cat e ceasu'