Jocul cu cartea (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pai zi acum ghicitoarea o sa sterg varza cealalta miine,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

clue:cartea e considerata capodopera sec XX...un fel de dragoste imposibila sau socanta..sau morbida chiar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

clue:cartea e considerata capodopera sec XX...un fel de dragoste imposibila sau socanta..sau morbida chiar...

Sa fie "Ulisse" de James Joyce??? N-am siguranta ca ma cam deruteaza cea de-a doua parte a enuntului tau...aia cu un fel de dragoste..:-)

Bre fetili, da nu va e oarecum ashea sa nu-l amintiti si pe Mishimo Yukio??? Nu de alta da' aportul lui la ghicitoarea voastra a fost substantial...parerea mea No, am si io o nedumerire amu', da' e mai off topic ...aseara, pe la o ora tirzie, dupa ce citii postul Andradei cu tabloul, mi s-a si pus pata pe o carte cu tablou din care nu-mi amintesc decit tabloul....tot ashea eroul nostru se raporta la un tablou in care apare un sir de cersetori, condusi de un orb, care e gata gata sa pice-n groapa si sa-i traga pe toti aialalti dupa el!!! Tabloul e celebru...io am imaginea lui da' nu mai stiu cine l-a pictat si din ce carte e:sa fie "Refugii" a lui Augustin Buzura??? Heeelp ..cine ma ajuta ??? Am dat un google, dar Romania e slab reprezentata la carti si autori!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

Laura

Pe mine, nu stiu de ce, ma duce cu gandul la Lolita. Dar nu cred ca e asta.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

ai drepate! e LOlita a lui V.Nabukov..
critica asa o considera "capodopera sec XX"
your turn...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

lilanda, tabloul e celebru, ca tema a fost reluata de mai multe generatii de pictori… cel mai celebru ii apartine, din cunostintele mele, lui bruegel cel batran;) (spre c-am scris bine daca nu m-am ramolitara da tot)

cat despre Lolita… am ramas cu gura cascata: asta eraaaaaaaaaaaaaaaaaaa??!! permiteti-mi sa nu fiu de accord cu criticii… de ce oare?;)))))))))))))

ps : coperta mea la refugii e un desen abstract…

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Asta-i pcitoru' gindacelu. Multam fain!!! Mai ramine acum obsesia cu refugiile si gata, m-am lecuit!!!
Chiar mey, Lauroi, care critica o considera pe Lolita capodopera secolului trecut??? :-) Ca io stiu de "Ulisse", de-aia am si trecut-o, desi cu dragostea mai greu!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Daca nu ma inseala memoria, scria pe coperta cartii "Lolita" ca ar fi o capodopera a secolului...Asa m-a tentat de am cumparat-o, apoi am fost sa vad si piesa de teatru....si m-au dezamagit amindoua. Dar nu sint critic...Poate e mai subtila decit am inteles-o eu.

Dar ati mai citit si altceva de Nabukov?

Mergi la inceput

Sa stiti ca io cautai si iote ce gasii!!! Sa nu ziceti ca mi-am adus degeaba cu mine din Romania "Ulisse" in romaneste
http://www.randomhouse.com/modernlibrary/100bestnovels.html
http://www.spiritwalk.org/books100bestnovels.htm
http://www.cbsnews.com/stories/1998/07/20/national/main14281.shtml

si mai sint muuulte muulte alte siteuri, dar toate au ca sursa Modern Library- Random House ale carei clasamente sint cumva cele oficiale la care se raporteaza toata critica literara...
(Eu am mai citit de Vladimir Nabokov, "Invitatie la esafod", o carte mai ciudatica si putin diferita ca stil de "Lolita2, dar care mie mi-a placut mai mult decit Lolita...nu insa si criticilor, vezi??? :-))

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

nu va suparati pe mine, dar io crez, io si cu parerea mea credem ca nu iezista domne cea mai cea carte a secolului, nu sa ezista si pace! iar cea mai cea de dragoste brrrrrrrrrr lolitica o fi ea cea mai cea, dar cea mai prima postmoderna poate, dar de dragoste... brrrrrrr ca nu dragostea ie tema principala, ci relatia autor-cetitor vazuta dintr-o perspectiva unica pana atuncishea...

lilanda, coperta mea ceausista la refugii (din amintiri) e gri cu un desen de kko negru, niste linii abstracte si cam atat... acuma poti dormi linistita sau... cu atat mai rau?!;))))))))))))

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput