O experienta personala...pe care nu o regret...
Raspunsuri - Pagina 4
marci spune:
Gabryel,poti sa-mi satisfaci si mie 2 curiozitati, te rog?
1)Cati ani ai?
2)De cat timp lucrezi la acesti copii?
3)Acesti copii sunt institutionalizati?
Iti multumesc si-ti voi spune de ce te-am intrebat asa ceva dupa ce voi avea raspunsurile tale, daca, bineinteles,vei dori sa mi le dai.
Gabryel spune:
quote:
Originally posted by marci
Gabryel,poti sa-mi satisfaci si mie 2 curiozitati, te rog?
1)Cati ani ai?
2)De cat timp lucrezi la acesti copii?
3)Acesti copii sunt institutionalizati?
Iti multumesc si-ti voi spune de ce te-am intrebat asa ceva dupa ce voi avea raspunsurile tale, daca, bineinteles,vei dori sa mi le dai.
1.am 31 de ani
2.lucrez cu ei din martie 2004
3.copii se afla in case ale fundatiei in care locuiesc alaturi de parinti sociali
_
In fiecare zi ii povestesc lui Dumnezeu planurile mele iar EL...zambeste!
Gabryel spune:
Deoarece mi-a fost imposibil sa dau un raspuns la topicul cu meditatiile as vrea sa fac cateva clarificari:
-cand am spus ca pot oferi meditatii la matematica, fizica si chimie la ORICE NIVEL m-am referit nivelele clasa I <---> clasa a XII-a! Prin Romania nu prea se mediteaza studenti. Imi pare rau daca nu am fost prea explicit in mesaj!
-sunt absolvent de facultate, specializarea chimie+fizica si matematica nu-mi pune probleme chiar daca e vorba de cea de clasa a XII-a.
-oricum imi cer scuze pentru ca am postat mesajul unde nu trebuia; nu imi puneam mari sperante care voi gasi amatori dar am zis sa incerc totusi. Acestea fiind zise imi cer inca o data scuze celor care au fost ofensati de acel topic si promit ca nu se va mai repeta.
Insa acel anunt imi permite sa continuu subiectul acestui topic intrebandu-va:
Ce parinte si-ar lasa copilul pe mana unui profesor care lucreaza cu copii bolnavi de SIDA? Nu cred ca foarte multi.
Cineva mi-a scris un mesaj privat legat de treaba asta! Nu ma deranjeaza ca mi se spune asta dar am avut o strangere de inima. Nu pentru mine. Eu pot ascunde asta. Pot ascunde familiei si prietenilor ca lucrez alaturi de acesti copii.
Nimeni din jurul meu nu stie asta in afara de o prietena de suflet. I-am zis acu` vreo luna si inca nu si-a revenit din soc si nici nu vrea sa discutam subiectul Nu ma acuza de nimic. A zis ca pur si simplu e socata, uimita etc.
Oameni buni, ce speranta este ca un copil bolnav de SIDA sa fie acceptat de societate daca oamenii care lucreaza cu ei si care sunt perfect sanatosi trebuie sa se fereasca si trebuie sa minta in ceea ce priveste locul de munca?
Nu vreau sa se simta cineva jignit. Departe de mine acest gand. Pot sa spun doar ca in acest moment simt un gust amar.
Nu stiu ce sa zic acum...Nu-mi prea gasesc cuvintele...Poate sunt eu prea idealist...
_
Gabryel spune:
Cineva spunea in topicul acela ca probabil o sa renunt sa mai scriu aici. De ce sa renunt? N-am nici un motiv. Poate am incalcat o regula (am postat aiurea un anunt) dar nu cred ca e atat de grav.
Mesajul a fost inchis si gata.
Nu judec pe nimeni. Nu-s eu in masura sa fac asa ceva. Imi imaginez doar pe X sau Y care chiar ar fi avut nevoie de cineva pentru niste ore de matematica...imi imaginez persoana respectiva gandindu-se cum sa-si lase copilul pe mana unui profesor care mai devreme cu cateva ore a fost alaturi de niste copii bolnavi de SIDA. E dreptul fiecaruia sa gandeasca cum vrea. In Romania va fi extraordinar de greu ca acesti copii sa fie acceptati. Ei vor trai mereu la marginea societatii si mereu vor trebui sa se ascunda. Mereu vor trebui sa suporte rautatile celor care striga dupa ei sidosilor etc.
Ma gandesc acum la parintii sociali. Cine sunt ei? Sunt oameni obisnuiti...fara foarte multa scoala...Copii acelor parinti ...care sunt copii perfect sanatosi..se joaca de ani de zile cu copii bolnavi de SIDA si nu au nimic. Au doar de patimit la scoala pentru ca sunt si ei marginalizati ca fiind aia care se joaca cu sidosii...
Am 31 de ani, sunt barbat in toata firea si acum ma doare...doar ma doare...si nu imi e jena sa spun ca atunci cand ma gandesc la ei si la viata dura care-i asteapta de acum inainte...imi dau lacrimile...
Si barbatii plang...uneori...
_
marius spune:
Gabryel fii pe pace. Nimeni nu are nimic impotriva ta, iar cat despre anunt exista reguli valabile pentru toti. Atat. Anuntul e ok amplasarea lui nu. Exista spatiu special pt aceasta. De rautate nu ai cum sa te feresti. Uneori apare respingerea din necunoastere. Necunoasterea sperie. Poti sa treci peste asta. Revin la prima solicitare venita (si)din partea unui moderator www.desprecopii.com.
Aici vei gasi cu siguranta lucruri care iti vor place si pe care nu le vei mai intalni in graba altundeva. Incearca si:
Ramai cu noi!
Marius (www.desprecopii.com)
slakje spune:
Gabriel draga te felicit de data asta pentru ceea ce faci si pentru felul cum gandesti.
Da , ai dreptate, oamenii sunt si rai dar si neinformati sau pur si simplu speriati.Din teama vine respingerea, si teama e intr-un fel justificata, dar vine si din lipsa de informatii.
Oamenii care sunt dispusi sa faca ce faci tu nu ii intalnesti pe toate drumurile si pentru asta eu te consider un om special.
Ma bucur ca esti aici pe forum si nu te lasa intimidat de rautatile oamenilor, e adevarat pe lume exista multa mizerie, pana si acesti bieti ingerasi sunt rodul pacatelor oamenilor mari.
Ma bucur ca ne-am intzeles (la celalalt post al tau) cum e cu "orice nivel" la matematici si fizica si ma bucur ca nu te-ai suparat.Intentzia mea cand am postat nu a fost una rautacioasa, un matematician niciodata nu va avea pretentzia de a fii in stare sa predea matematici la "orice nivel".
.Oricum ma bucur ca nu te-ai suparat si sper ca ai intzeles ce am vrut sa spun.
Iti doresc multa sanatate si putere de munca in drunul care ti l-ai ales!
Succes!
Alina.
gaby350 spune:
Gabriel e un nume de inger si poate ca de aceea Dumnezeu te-a ales pe tine sa fi alturi de acesti copii napastuiti, aici pe pamant, pana in momentul cand le va curma suferinta si ii va chema la el.Sunt foarte putini oameni pe acest pamant capabili de atata daruire si compasiune.Sa nu te schimbi niciodata!
Dena spune:
Gabryel... tu glumesti cand spui ca prietena ta a avut un soi de... shoc cand a aflat ce fel de job ai tu???
Hai te rog... spune-mi ca glumesti doar ca sa mai destinzi atmosfera.
Spune-mi ca glumesti si cu privire la mesajele referitoare la parinti care nu si-ar lasa copii sa faca meditatie cu tine din cauza jobului tau.
Adica de ce??? Faci cumva sex cu acei copii??? (Sorry)
Ar trebui sa inteleg ca se tem de riscul ca tu sa fii "medi(t)atorul" care poate aduce sida progeniturii dlor??
Pai cum as putea intelege asa ceva atata timp cat poate vreunul dintre respectivii parinti e chiar mandru ca sotia lui (mamica de copil) lucreaza la laboratorul spitalului si recolteaza zilnic zeci de probe. Stie dlui parintele grijuliu (ceea ce nu e rau), dar neinformat (ceea ce e ft rau) ca respectiva profesie expune persoana care o practica la o rata a riscului de contaminare considerabil mai mare decat profesia domniei tale?? Am un puternic sentiment ca nu.
Dar cu siguranta ca tu ai glumit... well... tare necondimentata gluma!
:(
Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
oana cretu spune:
E, uite ca aici am ramas si eu socata de necunoasterea sau poate de rautatea unora. Stiti, sa va zic ceva. Poate pe multi nu o sa va faca sa ganditi ceea ce va spun eu acum. Dar stateam des si ma gandeam la aceasta boala necrutatoare care o putem lua chiar din spitale. Si imi imaginam (nu ma refer aici la spitalelele care sunt dotate, ci la cele micute, de la tara) ca, pentru o simpla raceala a copilului pe care mergem sa o tratam la dr, pentru o simpla injectie de care copilasul ar avea nevoie ne putem trezi ca acest copil nevinovat a fost atins de virus. Asa cum ma gandesc si la mamele inconstiente care dau nastere unor copii, stiind ca acei copii nu vor trai, pentru ca ele sunt atinse de virus. La fel ma gandesc si la acele multe persoane care, "din dragoste", nu spun partenerului (ei) ca au aceasta boala si fac un copilas sau pur si simplu il infecteaza pe celalalt. Sunt multe cazurile. Dar noi nu stam sa ne gandim la ele, ci ne gandim ca persoanele care intra in contact cu ei ar putea fi viitoare vinovate. Imi pare rau pentru ei, dar copiii (chiar si adulti) nu sunt vinovati cu nimic ca au ajuns sa-si numere zilele, cu atat mai putin cei din jurul lor.
oana si bebitza din burtica
(21 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
ralucah spune:
Da eu ziceam asta...imi era teama ca ai sa pleci....
[quote]Originally posted by Gabryel
Cineva spunea in topicul acela ca probabil o sa renunt sa mai scriu aici. De ce sa renunt? N-am nici un motiv. Poate am incalcat o regula (am postat aiurea un anunt) dar nu cred ca e atat de grav.
Mesajul a fost inchis si gata.