VIITORUL INTUNECAT
Raspunsuri - Pagina 2
Emirac40 spune:
Interesant dar nu nou.Cel putin ptr. unii.Cum privesti acum conflictele actuale,au ele o alta fateta?Sunt mai scuzabile?Oare daca Invingatorii vor avea acces la energie asta le va asigura controlul planetar?Oricum copii nostri au un viitor mai "cenusiu",avand in vedere standardele actuale ce la limiteaza lor dar si parintilor libertatea de miscare sau educatie.De vazut si pozitia Liderilor, care indiferent si oricat ar fi de contestati nu cedeaza nici macar o nuanta din pozitia adoptata initial.Oare autorul articolului este o sursa de informatii(teoritician)sau sarlatan avand in vedere si puseu-rile antiamericane ale francezilor?Ce parere ai,oare credibilitatea acestei analize ar fi alta daca autorul ar fi rus..sau..chinez?
Oana_B spune:
Poate inlocuiesc petrolul cu curent electric. Am vazut pe strada masini hibrid care circula jumate cu petrol jumate cu curent electric, poate ca la un moment dat vor fi alimentate in totalitate doar cu curent electric.
Oana_B
casandra spune:
Si eu ma bazez pe celelalte surse de energie. E drept ca mai trebuie lucrat, ca sa devina rentabile, dar nevoia da ghes descoperirilor stiintifice. Trecerea la alte surse de energie, desigur ca va atrage dupa sine mari schimbari, producatorii de petrol vor fi cei mai afectati, aparent, dar au destul capital sa investeasca in alta industrie producatoare de energie. Vom vedea, lumea intotdeauna a depasit momentele dificile, instinctul de supravietuire e destul de puternic. Asa cred ca a fost si cu automobilul, accederea lui a fost treptata, crescatorii de cai nu au fost afectati brusc, nu a fost ca o scadere a bursei, au avut timp sa isi ajusteze business-ul. Pentru cai cred ca a fost mai greu :)
lilanda spune:
quote:
Originally posted by casandra
Oana, interesant, dar cum va fi produs acel curent electric, asta e problema...
electrostatic, chimic, solar, eolian...:-)
pozulici
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Tareia
In Coreea de Nord se moare de foame (cum s-a murit si in Coreea de Sud acum vreo 50 de ani inaintea industrializarii care i-a salvat) pt. ca pamantul este in mare proportie stancos, neroditor, necultivabil.
In Coreea de Nord se moare de foame in primu rind din cauza sistemului comunist, asa cum se "suferea" de foame in mai toate statele comuniste, indiferent de pamintul roditor sau nu al tarii respective. Exista alte tari cu relief neprielnic agriculturii si care scot minuni.
Articolul mi se pare deosebit de sumbru si evita cu maiestrie sa mentioneze totusi avansurile tehnologice.
Sincera sa fiu pe mine ma ingrijoreaza mai mult ce o sa se intimple cu tarile "petroliere" care s-au imbogatit peste noapte din asta de unde traiau in desert au devenit oaze de civilizatie datorita petrolului. Sa vedeti atunci frustrare cind ajung la fundul sacului cu bani ....
Numai bine,
Mihaela
anemona spune:
Ma gandesc ce vor face cele 10 benzinarii de pe strada unde locuiesc eu. Daca mai vad ca se face ceva pe strada, imi spun: mai fac o benzinarie... Eh, gata distractia!
Vreau sa vad si eu Americaaaaa! Pana nu trag pe dreapta toate avioanele! Ca in Europa ma duc si pe jos, ce! Glob-trotteri vom fi cu totii!
Nu va suparati pe mine, nu sunt ironica, e un subiect serios, faceam doar haz de necaz!
Anemona
marius spune:
La cata energie pura exista in jurul nostru chestia cu terminatul resurselor terestre de titei sau derivate este superflua dupa mine. Noroc du diesel sau otto ca altfel ramaneam la groznicul gand ca nu vom mai avea in x+1 ani carbune pentru soba de gatit. Cat despre teroarea finish-ului cred ca s-a omis ritmul de dezvoltare a omenirii cronologic discutand. Cati ani au ars carbunii pe foc, cati ani au prelucrat carbunii, cati ani nu s-a stiut de titei, in cati ani am zburat in spatiu, de cati ani exploatam forme de energie superioara care este randamanetul de exploatare?
Marius (www.desprecopii.com)
dante01 spune:
parerea mea e ca e o larma falsa....
ok, si daca se termina petrolul ce?...
exista si se folosesc de multa vreme energii nonconventionale, se pare ca s-a inventat si motor care sa mearga cu altceva decat derivati din petrol insa proiectele sunt cumparate de cei cu interes in a mentine pretul petrolului...
ati auzit de toyota prius?...
are 2 motoare, unul electric si unul pe benzina (1L), ambele insumand puterea unui motor de 2L...
hai ca (daca) nu o sa murim din asta, gasim noi altele...