Sfat urgent frontiera!!!
Raspunsuri - Pagina 2
ancuta06 spune:
Catalina,
eu de cate ori am iesit din Ungaria si am intrat in Austria, nu am avut nici o treaba cu nimeni. Austriecii se uitau la pasapoarte si atat, cat sa-si faca si ei treaba. Pe noi nici nu s-au deranjat sa ne opreasca, ne-au facut semn sa trecem. Nu te intreaba nimeni nimic acolo, stai linistita.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
teo1970 spune:
catalina,
eu nu shtiu cazul cu fetele bursiere, dar cred ca a fost ceva in neregula/necurat, totushi, la mijloc; in situatzia in care ele ar fi putut dovedi fara echivoc, in momentul in care au fost intrebate, ca merg pentru studii in Ita, mai ales ca bursiere - masa-casa asigurate, nu vad de ce s-ar fi luat cineva de la vama de ele ! au ei clientzii lor, stai linishtita, nu aveau nevoie sa se lege de nishte studente oneste ! de altfel, din proprie experientza, niciodata nu m-a tratat cineva ca pe o "estica", din moment ce eshti un om normal shi civilizat, nimeni nu are nimic cu tine, nici ungurii, nici austriecii, nici italienii.
inca o data ... drum bun shi nu-tzi mai face atitea probleme !

oana cretu spune:
Ancuta, nu vreau sa te contrazic, dar sunt cazuri si cazuri. A venit soar mea saptamana trecuta si austriecii au vrut si ei sa verifice la randul lor pasapoartele, invitatii sau bani a celor din autocar. Depinde peste cine dai, zic eu, ca poate sa nu te lase sa treci cu toate actele in regula, si poate sa te lase sa treci fara nimic, doar pasaportul.
Apropos, Cataghe, unde vi in Franta? Treci pe la Nice, nu? Poate faceti o oprire la Cannes sa ne vedem si noi la o bere.
oana si bebitza din burtica
(17 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
crinuta spune:
Catalina, cel mai bine era sa va trimita originalul prin DHL sau Fedex. Nu se trimit acte importante prin posta obisnuita, si mai ales in Romania.
Nu se mai poate face nimic in acest sens?
Eu iti spun ce am mai vazut in calatoriile mele. De obicei, la granita, soferii dau bani celor care nu au suma suficienta, si asta numai pana cand trece controlul.
Dar depinde de soferi.
Crinuta si burtica
cataghe spune:
Fetele 

Crinuta, nu se mai poate face nimic, decit o alta invitatie, dar dureaza 2-3 zile pina o elibereaza primaria si apoi pina ajunge, iar noi nu ne putem amina calatoria din mai multe motive (plecam maine noapte).
Cu soferii nu avem nici o sansa pentru ca mergem cu masina personala, iar problema e nu ca nu avem banii, ci ca avem numai suma minima, adica pentru 5 zile, si cum facem 2 zile pe drum ne temem sa nu ne faca probleme daca ne declaram destinatia.
Cele care mai stiti ceva sau mai aveti experiente de acest gen, va rog mai scrieti, e bine de stiut si din fiecare mesaj se poate invata ceva.
Multumesc frumos,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
crinuta spune:
Anul trecut cand am plecat cu avionul in Germania ( si am inteles ca la Otopeni e mult mai drastic decat in orice punct de frontiera, deoarece pe langa bani, se cere rezervare de hotel), la intrebarea daca am bani, m-am grabit sa ii scot din poseta, sa ii arat, insa, cand respectivul de la ghiseu a aflat ca plec la cursuri la Conservator, a spus " nu mai e nevoie sa imi aratati nimic".
Ai putea spune ca mergi la o conferinta , si nu ar fi rau sa ai ceva pliante.
Oricum, depinde de cel de la granita. UNii sunt foarte cumsecade, si nu te intreaba nimic.
Crinuta si bb din burtica
debby spune:
Cand mi-am postat experientele au sarit multe pe mine spunandu-mi ca se mai uita si la om, ca si cum as fi fost cine stie cine, deci subiectul imi e cam greu de abordat. Cu masina mica pot spune doar ca nu ai de ce sa ai probleme, sunt mult mai indulgenti. Eu le aveam pe toate si nici nu s-au uitat la acte sau bani, doar pasaportul si in rest NICI UN CONTROL! Depinde mult de vames, in ce toane e, etc. Personal pe Nadlac nu mai trec si nu mi-a spus nimeni NICIODATA nimic pe Bors si Turnu!
debby spune:
quote:
Originally posted by symaco
eu nu am avut nicicodata probleme la austrieci..si apoi parca s-a desfintat granita?!
Nu s-a desfiintat. Se pare ca "au" multa incredere in vecinii lor, ungurii. Dar nu intreaba de nimic, doar pasapoartele si austriecii controleaza pe calculator sa nu ai probleme in spatiu. Bataia de cap e la romani doar.
Lali spune:
Noi am iesit tot prin vami mari, ex. Nadlac si Nikelsdorf(Ungaria-Austria, pe autostrada)si le-am evitat pe cele mici, chiar daca sunt mai putin aglomerate.
O singura data am iesit din Austria spre Ungaria printr-o vama micuta (vizitasem niste prieteni in apropiere) si ne-au tinut mult, ne-au contolat pentru tot felul de chitibusuri, de! aveau si ei doi, trei clienti pe zi si isi faceau datoria cu multa constiinciozitate. Vamesii din vamile mari sunt mai rapizi si au ochiul format pentru infractori deci cei fara ganduri ascunse trec mai repede. Controale amanuntite fac in general la microbuzele si autocarele care par a duce oameni la munca, nu in concediu... de asemenea la intoarcere am patit sa ne ceara, culmea ungurii, nu romanii asa, pe fata, ciocolata si bere, le-am dat nu pentru ca aveam ceva in neregula, dar pentru ca nu doream sa stam prea mult in vama sa ne puna sa dam bagajele jos din masina, etc. Asta e !
Veti vedea ca va fi bine, de obicei oamenii bine intentionati ca voi isi fac prea multe probleme ca sa respecte legea.
Drum bun si o calatorie frumoasa va doresc,
Lali