Sfat urgent frontiera!!!
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Noi plecam cu masina in Franta la prieteni, dar din pacate invitatia trimisa de ei nu a ajuns inca si, din ceea ce ne spuneau cei de la posta, e foarte posibil sa nici nu ajunga pina plecam. Noi avem 1000 de euro sa aratam (suma minima pentru 2 adulti si un copil sub 14 ani), dar intrebarea e, nu vom avea probleme la forntiera? Pentru ca e cam greu de crezut ca mergem 2 zile pina in Franta, stam o zi acolo si venim 2 zile inapoi - atit ar insemna cele 5 zile pe care le putem acoperi cu cei 100 euro pe zi de persoana. Si atunci, ce e mai bine sa facem, sa mintim ca mergem in Austria sau in Italia? Sau nu le pasa de chestia asta, principalul e sa ai suma minima si in rest nu-i intereseaza?
Voi ce ziceti?
Multumesc,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Raspunsuri
Lali spune:
Incercati sa primiti invitatia pe fax. Noi am plecat de multe ori in Germania la partenerii nostri tot pentru cateva zile. De cele mai multe ori nu ne-au cerut nimic la vama, cand ne-au cerut invitatia pe fax a fost OK. Mai ales ca are si antetul acela de fax care arata ca a fost trimisa din strainatate.
Drum bun!
Lali
chatonel spune:
:) daca nu ai invitatia, de ce trebuie sa spui ca mergi in Fr? Zici si tu ca pleci la nemti... dar oricum e greu de crezut ca plecati pe asa drum mare cu un copil dupa tine si pt un timp asa de scurt. Cel mai bine e sa asteptati invitatia.
Toulouse, la ville rose
aquariusrpro spune:
Catalina, s-ar putea sa-ti foloseasca invitatia si trimisa pe fax. Taticul baietelului de care am povestit cu arsura a plecat cu cel de al doilea baiat sa-l duca la fratele lui in Croatia ( singura solutie sa lase baiatul mai mare cu cineva pana trec problemele cu Vladut). Au trecut granita cu invitatia pe fax ( nici macar primita pe un fax la noi la firma ci intr-un hotel in Timisoara). In invitatie sa scrie ca ei acopera cheltuielile de cazare si masa ( chiar daca nu-i asa )
Referitor la ce te intreaba la granita.. pot sa-ti spun ca am avut urmatoarea surpriza: anul trecut am stat in Elvetia mai mult cu 2 zile fata de ce declarasem la vama ( din pura intamplare, probleme cu alergiile mele). La vama la iesire m-au intors pe toate fetele de ce am stat mai mult fata de declaratie si s-au potolit cand au vazut alte vize ( din perioada cand nu era liber traficul ).
Colegul cu copilul a trecut pe baza invitatiei pe fax unde scria ca toate cheltuielile de cazare si masa sunt suportate de fratele colegului meu.
Asta este ce stiu acum. Oricum ideea este ca ceea ce declarati ca destinatie si perioada de sedere se inregistreaza ( altfel nu-mi explic cum de au stiut ca am intarziat). Mai degraba poti sa spui ca veti calatori cu prietenii, va intalniti in Austria etc .. si cam tot asa sa fie si in fax.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
symaco spune:
eu am mai trecut prin asa ceva,nu am avut bani destui sa arat la granita.
am zis ca merg pana la Budapesta,stau cateva zile si ma intorc...nu am avut nici o problema!
´concediu placut!

Mirupati spune:
Exact - zi-le ca mergeti la Balaton, ca au niste prieteni o casa acolo. Ar fi aberant sa va ia la intrebar cind aveti si copil in masina...
teo1970 spune:
draga catalina,
uite experientza mea in domeniu
:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29827
eu zic sa nu mai pierdetzi timpul shi sa va ducetzi ori cu invitatzia primita pe fax ori sa spui, asha cum te-au sfatuit fetele, ca mergi la budapesta/balaton (eu una ash opta, totushi, pt. adevar, ca ashtia sunt obishnuitzi sa depisteze mincinoshii shi daca nu mintzi convingator shi te fisticeshti e mai rau)
oricum, in legatura cu nadlacul, sa shtii ca eu am numai cuvinte frumoase atit despre vameshii romani cit shi despre cei unguri, n-am avut probleme de nici un fel cu ei, nici ei cu mine
; cel mai bine e sa fitzi in vama dimineatza, pe la 6 shi nu uitatzi sa va cumparatzi vignetta pt. H (de la orice benzinarie, valabila pt. toate autostrazile, vreo 8 euro pt. 4 zile parca) shi sa respectatzi viteza legala ! nu uitatzi de vignetta shi la austrieci shi pregatiti-va pt. autostrazile din frantza ! sfatul meu, daca nu va grabitzi f. tare, e ca in frantza sa mergetzi pe drumurile "natzionale" (sunt de o calitate exceptzionala, f. bine marcate shi ... gratuite)
drum bun shi concediu placut !

adididi spune:
Eu cand am fost in Germania acum un an, nu m-au intrebat nimic de invitatie iar, cand a venit vorba de bani i-am aratat portmoneul si in care aveam 500 de dolari, atat fara sa-i numere. Am fost 3 adulti intr-o masina si acelasi lucru a fost cu toti.
Stai linistita, daca ai 1000 de euro (eu am avut 500 de dolari) sa nu-ti faci probleme.
Mona, mami lui adi si didi.
Candy spune:
Catalina, si eu am postat un topic asemanator, tot in sectiunea asta, citeste si acolo, poate te inspira... "100 EUR/zi, voucher sau invitatie". Una din fete a facut o sugestie la care nu ma gandisem - varianta imprumut cu suma respectiva, dupa care faci extrasul de cont (nu mai vechi de 2 zile) si returnezi banii inainte de plecare. E perfect valabil si legal, cu conditia sa te imprumute cineva cu suma respectiva.
Din cate stiu eu, la rigoare, invitatia nu e valabila decat in original. Dar totul depinde de indulgenta celor de la politia de Frontiera.
Madalinuta spune:
eu la granita in afara de bani (care erau putini..)am aratat cardurile (doar le-am aratat!). si n-am avut nici o problema!
calatorie placuta si vreme buna
cataghe spune:
Fetelor, va multumesc foarte mult pentru sugestii si sfaturi.
Chestia cu mersul in Ungaria in scop turistic mi se pare ok, dar la vama cu Austria ce mai zic? Sau aia nu te mai intreaba nimic?
M-a speriat povestea aia prezentata la TV cu niste studente care mergeau la bursa in Italia, cu toate actele in regula, si le-au intors austriecii inapoi pentru ca nu aveau 500 de euro de persoana, desi fetele au prezentat documentele prin care dovedeau ca merg acolo cu casa-masa asigurata - deci reversul medaliei fata de situatia noastra, dar asta imi da de ginditi ca orice e posibil!
Deci, cum e la vama cu Austria (care teoretic din cite inteleg ar trebui sa nu mai existe, dar practic se pare ca inca exista?)
Inca o data multumiri,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!