Sfat urgent frontiera!!!
Raspunsuri - Pagina 3
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by oana cretu
Ancuta, nu vreau sa te contrazic, dar sunt cazuri si cazuri. A venit soar mea saptamana trecuta si austriecii au vrut si ei sa verifice la randul lor pasapoartele, invitatii sau bani a celor din autocar. Depinde peste cine dai, zic eu, ca poate sa nu te lase sa treci cu toate actele in regula, si poate sa te lase sa treci fara nimic, doar pasaportul.
din punctul asta de vedere ai dreptate, oana; vameshii sunt mult mai atentzi cu cei care calatoresc cu autocarele, dar asta shi pentru ca de foarte multe ori unii turishti sunt in neregula chiar shi cu actele, nu numai cu banii necesari.
noi toate care am spus ca nu am avut probleme cred ca ne-am referit la calatoriile cu mashina personala, unde, in general, fiecare are raspunderea lui shi nu depinde de altzii.
pe de alta parte, eu cred ca "relaxarea" vameshilor depinde shi de persoana care trece granitza; foarte probabil ca de atita timp au invatzat sa-i citeasca din prima pe cei care sunt potentziale probleme !
debby spune:
quote:
.
din punctul asta de vedere ai dreptate, oana; vameshii sunt mult mai atentzi cu cei care calatoresc cu autocarele, dar asta shi pentru ca de foarte multe ori unii turishti sunt in neregula chiar shi cu actele, nu numai cu banii necesari.
.
pe de alta parte, eu cred ca "relaxarea" vameshilor depinde shi de persoana care trece granitza; foarte probabil ca de atita timp au invatzat sa-i citeasca din prima pe cei care sunt potentziale probleme !

[/quote]
Or fi ei asa magicieni de nu gresesc? Multe(i) dintre noi nici nu au fata de mafioti si nici nu sunt. SPAGA si partea pe care se trezesc. Eu una as fi de acord sa aplice legea , aceeasi pt toti, nu hotii inainte si cei sinceri sa mai stea... VAMILE ROMANE SI UNGARE SUNT TOATE CORUPTE LA MAXIM!
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by debbyquote:
.
.
pe de alta parte, eu cred ca "relaxarea" vameshilor depinde shi de persoana care trece granitza; foarte probabil ca de atita timp au invatzat sa-i citeasca din prima pe cei care sunt potentziale probleme !![]()
Or fi ei asa magicieni de nu gresesc? Multe(i) dintre noi nici nu au fata de mafioti si nici nu sunt. SPAGA si partea pe care se trezesc. Eu una as fi de acord sa aplice legea , aceeasi pt toti, nu hotii inainte si cei sinceri sa mai stea... VAMILE ROMANE SI UNGARE SUNT TOATE CORUPTE LA MAXIM!
Nimeni nu e perfect ! Diana .
[/quote]
nu shtiu, diana, eu vorbesc din experientza mea shi din punctul meu de vedere; crede-ma ca eu una nu am avut NICIODATA probleme; nici nu mi-au cerut, nici nu mi-au sugerat shpaga, nici nu m-au dat jos din mashina, nici nu mi-au desfacut bagajul (vorbesc de nadlac); nu mi-au cerut nici bani, nici bere, nici tzigari etc. nimic! am stat la coada ca totzi oamenii, buna ziua - buna ziua, pashaportul, unde calatoritzi, o singura data "citzi bani avezti?" dar fara sa mi-i ceara sa-i arat
niciodata nu am avut ca grija sa am asupra mea banii cerutzi de lege (asta nu inseamna ca n-am avut suficientzi bani), nici nu shtiam cit trebuie sa ai, niciodata nu m-am gindit ca m-ar putea opri la granitza sau ca mi-ar putea interzice accesul intr-o tzara
atita timp cit eu am avut un comportament normal shi civilizat, i-am tratat ca pe nishte oameni normali (nu ca pe nishte dushmani -portentziali shpagari), am fost in regula cu actele, cu banii, am avut un scop clar shi cinstit pt. care am calatorit ... astea-s lucruri care se "vad" (adica n-a fost nevoie sa dovedesc ca sunt cinstita!), tu crezi ca dup-atita timp de lucru cu tot soiul de oameni, n-au invatzat sa-i depisteze pe aia care au ceva de ascuns sau care nu sunt in regula ?
eu nu zic ca vameshii nu iau shpaga, doamne-fereshte, dar au destui clientzi cu "bube" de la care sa ia, nu cred ca se-ncurca cu oamenii cinstitzi
e cam ca shi cu politzia rutiera: atita timp cit sunt destui care incalca regulile de circulatzie shi pe care-i pot opri ca sa ia shpaga, crezi ca se mai leaga la cap cu mine, daca n-am facut nimic? sincer, pe mine una de cite ori m-au oprit, am shtiut (dinainte) pt. ce; am vorbit civilizat shi unii shi altzii, am recunoscut (ca aveam ce) shi am suportat consecintzele!
cataghe spune:
Fetelor, va multumesc inca o data tuturor ca ati fost atit de saritoare sa ma ajutati, fiecare cu experienta ei.
Din fericire, problema noastra s-a rezolvat, pentru ca astazi (cu mai putin de 24 de ore inainte de plecare!!) am primit invitatia! Asa ca suntem in ordine.
Numai bine si pupici,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!