rog sfat practic casuta!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Gandacelu, banutul il am de la o romanca plecata in USA, la trimis prin cineva cand a auzit ca incepem constructia; este de marimea unui "5 lei", iar textul este pe ambele parti.

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Si noi am pus un banut romanesc (vechi, de argint) la temelia casei.
Hmm!Am fost foarte emotionati cand s-a turnat fundatia casutei noastre...

vlad
ps.Stiti care era sportul preferat al Mesterului Manole ? Bodybuilding !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

As vrea si eu sa va intreb:
parintii mei, la tara, au casa construita in '72 si mama se plinge ca iarna ii e tare frig in bucatarie(2 pereti afara orientata N-V, geamuri pe ambii pereti).
Casa e din caramida normala, fara izolatie si tencuita. Pentru a face izolatia(prefer la exterior) e nevoie sa se dea tencuiala jos? sau se izoleaza si apoi se mai tencuieste o data?
Daca bucataria nu e incalzita permanent e bine sa punem acolo geamuri termopan? sau se va face condens? Daca izolam peretii eliminam riscul condensului?
Va multumesc(sigur voi primi un sfat:-) )si va doresc mult, mult spor in realizarea viselor voastre,
MadalinaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Se poate pune polistiren pe exterior(peste finisajul existent) si apoi se tencuieste din nou.

vlad

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MadalinaM

As vrea si eu sa va intreb:
parintii mei, la tara, au casa construita in '72 si mama se plinge ca iarna ii e tare frig in bucatarie(2 pereti afara orientata N-V, geamuri pe ambii pereti).
Casa e din caramida normala, fara izolatie si tencuita. Pentru a face izolatia(prefer la exterior) e nevoie sa se dea tencuiala jos? sau se izoleaza si apoi se mai tencuieste o data?
Daca bucataria nu e incalzita permanent e bine sa punem acolo geamuri termopan? sau se va face condens? Daca izolam peretii eliminam riscul condensului?
Va multumesc(sigur voi primi un sfat:-) )si va doresc mult, mult spor in realizarea viselor voastre,
MadalinaM

Despre izolatie ti-a raspuns Tata lu Toma.
Da, izoland peretii dispare igrasia. Geamuri termopan nu cred ca e indicat, daca zici ca nu e incalzita permanent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

UN OM IMPLINIT ESTE ACELA CARE A RIDICAT O CASA, A SADIT UN POM SI A DAT VIATA UNUI COPIL. Ordinea o stabiliti voi.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Ar cam trebui sa ma grabesc atunci ca n-am atins decat un obiectiv, cel mai usor desigur . Da,...frumos si bun Obiectiv am ! Al doilea, sper sa-l rezolv, ca de mult am tot vrut...dar al treilea, adica primul din lista, Adivio, nu stiu daca am sanse! Ca sotul a descoperit ca taica-su sau bunica-sa, sau ma rog, nu prea conteaza, poate vecinul , a visat sa vina in America in tinerete, si el are radacini adanci aici. Hi, hi, hi, da' asta e motiv de scandal: eu, nebuna, as pune de-o casa asa traditionala, el, nu, ca materialele astea usoare sunt foarte bune. Norocul e de partea lui, ca si de-o sa am ceva bani pt. o rata la casa, daca e aici, nu cred ca va fi altfel construita (doar de-oi castiga la Mega-Million).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Ina Stan
de-oi castiga la Mega-Million

daca-l castigi, imi dai si mie? acolo nitzel, cat sa-mi pun acoperishu'... fro zece-doujdemii, un mizilic!

m-am apucat sa fac lista cu sfaturi practice - rezumat, dar cred ca lenea e mai mare decat vointa mea buna

un inceput firav:

Casuta practic

-baia si bucataria sa aiba un perete comun (tevile) sau sa fie vecine / sau in cazul etajului, una sub alta
-bucataria si camara pe nord (datorita caldurii de la gatit)
-intrarea direct in living; 2 pareri : un aca e ok, alta ca iarna nu se creeaza un spatiu « tampon » de izolare termica si se pierde caldura din living
-cu cat e mai compacta casa, cu atat costa mai putin (mai multe « colturi », mai multi stalpi de rezistenta!)
-terasele sunt recomandabil de pus pe est, ca seara sa ai racoare
-polistirenul este un bun izolator : tine de rece vara si de cald iarna
-taxele pt. obtinerea documentelor pana la autorizatia de constructie

Certificat de urbanism - 36.000 lei
Iar in certificatul de urbanism, Primaria iti spune ce acorduri si avize ai nevoie. De ex. noi am avut nevoie de 3 acorduri: electrica, protectia civila, canalizare si 2 avize: mediu si inca ceva ce nu imi aduc acum aminte.
Pt. acorduri - 1.800.000 lei
Pt. avize (in prealabil facut in plan pt. mediu) - 2.500.000 lei si pt. celalalt 1.500.000 lei

-centrala terminca : incapere de minim 18 mc
Normative referitoare la centrale termice si alte instalatii de gaz gasesti aici:
http://www.distrigaznord.ro/tehnic/norme_tehnice_2004/exec8.html

Pe scurt:
Volumul interior minim al incaperilor:
* 18,0 mc pentru incaperi curente;
* 7,5 mc pentru bucatarii, bai si oficii;
* 5,0 mc pentru bucatarii din constructii existente, cu respectarea conditiilor prevazute la art. 8.6;

Suprafata vidtrata:
* 0,03 mp pe mc de volum net de incapere (constructii din beton armat)
* 0,05 mp pe mc de volum net de incapere (constructii din zidarie)

-proportia de aur : (pitagora) este de facpt o proportionalitate a catetelor unui triunghi dreptunghic ce are unghiurile 30° si 60°

adica daca cateta scurta e A atunci ipotenuza e 2A si cateta lunga e A radical din 3
dreptungiul respectiv era folosit ca ..unitate de proportionalitate!

la japonezi..dreptunghiul e un tatami= rogojina aia a lor pe care-si beau ceaiul… la ei asa se si facea supraf camerelor in tatami

-costurile unei case la rosu:
50% beton (fundatie + stalpi de rezistenta);
30% ziduri din caramida
20% acoperis
Asta in conditiile in care placa peste parter nu este din beton ci din grinzi de lemn, iar acoperisul este usor (de la onduline).

-va urma!-

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Sigur, ca doar si tu ca o gazda buna (ca romanii, de...) o sa-mi dai un pahar de apa din "fantanile" tale. Si poate ma inveti atunci si cum se construieste o casuta in Ro.

Mergi la inceput

Costurile domcumentele difera de la o localitate la alta( deh, Consiliile Locale isi stabilesc taxale si imozitele ). Un certificat de urbanism = 60.000 ( 500 mp, ca difera si in functie de suprafata). In certificatul de urbanism se cerea pentru autorizare urmatoarele avize: Electrica, Romtelecom, Raja, Protectie civila, Aviz de la Biroul Cadastru al Primariei.

Mergi la inceput