rog sfat practic casuta!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Crixia, noi am izolat cu polistiren alb, gros de 4cm, iar din cel verde (care e mai scump, dar mai bun si mai dur) am pus doar la soclu si pana la 1,5m inaltime (cauze financiare).
Ponicid, zidul nostru exterior are grosimea unei caramizi eficiente (28cm parca), plus grosimea polistirenului, plus tencuiala int-ext.
Amestecul pentru sapa izolanta se calculeaza dupa o formula, o sa-l intreb pe sotul meu exact, dar parca vreo 30% erau brobonele (erau nu stiu cati saci de polistiren la nu stiu cati saci de praf pentru sapa autonivelanta).

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 4 luni) si Ramona (2 ani si 3 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Da, stiu despre un arhitect roman care a lucrat la proiectarea turnurilor din Asia. Tatal lui a fost un cercetator biolog renumit, a lucrat si studiat in America, in perioada lui Ceasca, dar s-a intors in tara, a condus institutul Cantacuzino, parca, din Bucuresti. A continuat cercetarile acolo, alaturi de cea de a doua sotie a lui, si ea cercetatoare in acelasi domeniu. Din pacate, nu-mi amintesc nici un nume, pe sotia tatalui am vazut-o la televizor, invitata intr-o emisiune a Eugeniei Voda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Laura, caramida este de 28 sau 38 cm? Este important. Phorotermul si caramizile acelea groase de Sighisoara care au coeficient de transmisie termica scazut, au grosimea de 38 cm. Voua v-a recomandat arhitectul sa izolati casa cu zapada artificiala sau ati facut-o voi pur si simplu? Poate imi spui si mie reteta pentru amestecul sapei.
Multumesc mult!

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Multumesc Casandra, din emisiunea aia stiam si eu.
Spor la construit, Gandacel!
Pune undeva la temelie o Caseta , cu istoria Casutei tale, sa vada arheologii si stra-stra-stra nepotii cum fuse ridicata; sau la radacina primului pom pe care o sa-l sadesti in gradina.
Sa-ti ajute Doamne-Doamne sa-ti vezi cat mai repede visul implinit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by Ina Stan
Pune undeva la temelie o Caseta , cu istoria Casutei tale, sa vada arheologii si stra-stra-stra nepotii cum fuse ridicata; sau la radacina primului pom pe care o sa-l sadesti in gradina.

Si noi am primit un baut pe care sa-l punem la temelia casei pe care scrie:
"FOR GOD SO LOVED THE WORLD, THAT HE GAVE HIS ONLY BEGOTTEN SON,THAT WHOSOEVER BELIEVETH IN HIM SHOULD NOT PERISH, BUT HAVE EVER LASTING LIFE. JOHN 3:16"
"FOR GOD SENT NOT HIS SON INTO THE WORLD TO COMDEMN THE WORLD: BUT THAT THE WORLD THROUGH HIM MIGHT BE SAVED. JOHN 3:17"

In mare am inteles noi mesajul, dat exact sa-l traducem nu ne descurcam , asa ca daca ne puteti ajuta....
Ce parere aveti despre acest banut? Sa-l pun la temelie? Ce altceva as putea pune, ca sa nu ajungem " s-o zidim pe ANA"

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

"FOR GOD SO LOVED THE WORLD, THAT HE GAVE HIS ONLY BEGOTTEN SON,THAT WHOSOEVER BELIEVETH IN HIM SHOULD NOT PERISH, BUT HAVE EVER LASTING LIFE. JOHN 3:16"
"FOR GOD SENT NOT HIS SON INTO THE WORLD TO COMDEMN THE WORLD: BUT THAT THE WORLD THROUGH HIM MIGHT BE SAVED. JOHN 3:17"

"Pentru ca Dumnezeu a iubit lumea atit de mult si-a daruit singurul fiu, asa ca cine crede in El nu va dispare dar va avea viata vesnica".

"Dumnezeu nu si-a trimis singurul fiu in lume pentru a condamna-o ci pentru ca prin El lumea sa fie salvata".

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Ocebine, saru'mana!
Oooooo, ce bine ca exista oameni pe lumea asta!

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Ina, ti-ai gasit ce idee sa-mi dai tomnai mie!!!
ai ca ma gandesc ce sa pun la radacina… casei! pe langa acest topic printat, desigur…;)) hehehe ce idee mistoaca, i feel like ceausescu in his good old times! hehehe

merci de urari, sa-ti ajute Doamne-Doamne si tie si tuturor -daca suntem cuminti;)- ca toti avem cate un vis… unii mai mare, altii mai mic… asta cu casuta ma bantuie de atata vreme, numai ca a fost greu pana sa iau decizia daca s-o fac langa bucuresti sau in creierii muntilor! si iar, a fost greu pana m-am decis s-o fac… la propriu! noroc cu strumfuletele din burtica, trimis de doamne-doamne pe nepusa masa;) ca el ne-a pus mecanismele in miscare! am zis : unu ca unu de crescut in bucuresti, dar doi??!!

CRIXIA, de unde ai primit banutul ala? cat e de mare? ca textul e destul de lung… si ce legatura are cu temelia casei? pai si de ce nu scrie in romaneste? ca io-mi fac traditionala, daca pun la temelie banut englezesc… ma fac de ras hihihi

fetele… parterul e gata in proiect, tre sa recunosc ca sofi e mare, domne, si ca eu sunt mica si ma voi baga mai putin de-acum inainte… ;)) ramne sa vedem cum facem cu etajul… mansardabil de la ce inaltime…? peca, la voi cum arata de la 1,20? nu-i prea jos? prea… cocosat?

va pupicesc!
abia astept sa ne apucam si noi, la vara…!

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

He-he... cata lume priceputa. Oscilez intre admiratie si invidie. Eu una habar n-am despre constructii, structuri autoportante, betoane, fundatii, buiandrugi, autorizatii, bransamente, granule de polistiren expandat si cate si mai cate. Ma gandesc ca nu degeaba facultatea de arhitectura dureaza sase ani (minim :)). Dar, daca vreti, o sa va povestesc si eu despre casuta mea alba, cu obloane de lemn si cu mixandre la feresti - bine? Casuta nu exista decat in capul meu, printre cuiburi de randunici si alte zburatoare calatoare.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by qsar

He-he... cata lume priceputa. Oscilez intre admiratie si invidie. Eu una habar n-am despre constructii, structuri autoportante, betoane, fundatii, buiandrugi, autorizatii, bransamente, granule de polistiren expandat si cate si mai cate. Ma gandesc ca nu degeaba facultatea de arhitectura dureaza sase ani (minim :)). Dar, daca vreti, o sa va povestesc si eu despre casuta mea alba, cu obloane de lemn si cu mixandre la feresti - bine? Casuta nu exista decat in capul meu, printre cuiburi de randunici si alte zburatoare calatoare.

Q

aia! aia! zi-ne! ca si a mea e alba, cu obloane, cu prispa (fff important!) si ma simt in ea... uooooooooof ce bine!

oare o s-o mai visez si dupa ce mi-o fac p-asta, din betoane?

qsar, zi-ne cum vrei sa fie casuta ta...
uf, de cand asteptam sa ne mai spui o poveste...

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput