rog sfat practic casuta!
Raspunsuri - Pagina 15
peca spune:
quote:
fetele… parterul e gata in proiect, tre sa recunosc ca sofi e mare, domne, si ca eu sunt mica si ma voi baga mai putin de-acum inainte… ;)) ramne sa vedem cum facem cu etajul… mansardabil de la ce inaltime…? peca, la voi cum arata de la 1,20? nu-i prea jos? prea… cocosat?
cu dimensiunea de 1,2 poti sa te joci cum vrei...in sensul ca este al 2-lea perete. Exista primul perete, cel exterior....care este cam de 50cm orizontal si apoi vine inclinatia....si daca ar ramane asa e prea cocosat....asa ca se mai zideste un zid de....cat vrei tu....dar cu cat il faci mai inalt cu atat furi mai mult din spatiul camerei...noi "am pierdut" sa zic asa cca. 20cm. Si intre aceste 2 ziduri la noi au izolat cu vata sticlata.
La 1,2 este gandit asa incat sa intre un couch dedesupt si cad te ridici sa nu te lovesti....
Incerc sa mai pun poze in album si poate iti faci o idee de cum e.....spun incerc fiidca de la ultimele poze nu mai pot pune nimic.
papadie spune:
quote:
Initial creeata de BESTUTZA
Buna,buna tuturor!
As vrea daca se poate sa ma scoata si pe mine cineva din impasul in care sunt! De cand m-am apucat de zugravit, reparat si altele sunt int-o continua intrebare! In general eu si sotul meu suntem niste mesteri de ocazie care isi fac cam singuri multe , dar acum nu prea mai avem timp sa ne interesam si sa analizam mai mult timp avantajele si dezavantajele variantelor ce duc spre optiunea finala si problemele ne cam depasesc!
Sotul meu e tare ocupat , iar eu nu mai am energia necesara de a umbala prin magazine si a tatona terenul pentru ca bb e pe drum si ingreuneaza un pic posibilitatile de miscare!
Problema sta in felul urmator: reamanjam o casa veche , a bunicii si suntem la capitolul pardoseala! Aici sunt variante si variante:
1. de turnat sapa si pus parchet laminat, sapa tine rece, tanind cont ca noi stam la curte si izolatiile nu sunt foarte bune; am inteles ca daca dureaza pana se usuca sapa si apoi trebuie pus parchetul ca daca trage umezeala il arunci cu totul! Trebuie apoi echipa de mesteri buni care sa il stranga bine pentu ca altfel capata joc sau burta,! Se pare ca si aluneca si acolo este si camera bunicii care are 82 de ani...
2.pamantul din camera e foarte uscat-si casa e construita de vreao 50 de ani- si se pare ca cel mai bine ar fi o dusumea care poate imita foarte bine parchetul laminat,- daca e lacuit-, e mult mai groasa decat laminatul si implicit are o rezistenta mai mare in timp , e ceva mai ieftina, nu necesita mari cheltuieli la montaj( mesterii pe care ii am eu stiu sa monteze dusumea, dar nu parchet laminat) si de ce sa nu spun imi e mai la suflet ca sa zic asa!
Acum intrebarea mea este cum fac ca dusumeaua sa capete aspectul parchetului laminat!
Daca stie cineva sa-mi dea cateva sfaturi in privinta dusumelei va rog tare mult sa ma ajutati ca treaba cu peretii e aproape terminata si trebuie sa ne hotaram ce facem!
Ma intereseaza sa stiu daca aveti idee care grunduri si lacuri sunt mai bune, cate straturi "inghite",ce stiti despre avantajele si dezavantale ei !
Multam tare!
adivio spune:
dusumeaua nu va putea arata exact ca parchetul 100% pentru ca nu are imbinarile acelea laterale care intra una in alta, deci o mica distanta va ramine intre blanuri cu siguranta. Dar poti incerca dupa montarea dusumelei sa bagi o masina de raschetat, dupa aceea dai un bait pina aduci dusumeaua la culoarea dorita si apoi o paluxezi ca pe parchet. Pe mine cam atit ma duce capul.
Adivio&Ioana-nazdravana
BESTUTZA spune:
Dragelor dragi,
Atata am cautat mesajul meu ...Bine ca l-am gasit...M-am gandit eu ca moderatorii l-au schimbat ca era tot in legatura cu constructiile! Si eu ieri, cand l-am postat, m-am gandit sa-l asez pe aici, dar mi-a fost jena sa ma bag si eu repede..
Dar daca tot am ajuns sa va spun ca azi am fost si am vazut dusumeaua! E de brad, e foarte bine slefuita, e uscata,-e crapata la capete, si asta zic eu ca e un semn bun!
Multam tare de raspuns Adivio!
Nci eu nu sunt lamurita inca cu baitul si lacul, ca cica dusumeaua se comporta diferit,altfel decat parchetul! Desi nu inteleg de ce! Si parchetul si dusumeaua daca nu sunt bine uscate tot se distanteaza ! Iar asta cu uscatul trebuie sa o faci singur ca sa fii sigur! Toti vanzatorii de lemn ( parchet, usi, geamuri, ) au aceeasi placa: e foarte uscat, cum sa nu fie uscat?
Daca noi ne-am tot sucit si invartit si nu am stiut clar ce vrem..Ca daca eram hotarati luam dusumeaua de la inceputul verii, o puneam la sipca si se usca foarte bine! Acum probabil ca o sa ne multumim cu cat e ea uscata!Si mai mergem si pe ideea ca dusumeaua de o cumparam noi a fost tinuta in magazie , adapostita ...ce sa zic..Acum sa vedem ce bait luam si care e mai bun!
Gandacelu, am vazut ca tu vroiai sa pui dusumea, dar nu cred ca ai avut timp sa te interesezi de uscat, pus , lac, etc!
adivio spune:
Draga mea, cu lemnul uscat e la noroc, dar iata o smecherie a sotului meu, cu cit e lemnul mai alb cu atit e mai uscat si uita-te la stratificare, daca are dungi mai negre in straturi lemnul este verde.
Adivio&Ioana-nazdravana
BESTUTZA spune:
Adivio,
Uite sa stii ca ca asta era alba si frumoasa! Nici nu am banuit vreo clipa ca asta e un criteriu ca sa zic asa de uscaciune! Dar mi-a placut ca arata fosrte bine! Era alba si lucioasa si tipului de acolo i-am lasat de bere sa mi-o aleaga fara noduri!Mersica tare!
Cu drag, Andreea
gandacelu spune:
scuze de intarziere… am avut o groaza de trebi!
peca… spune-mi pls mai in amanunt: de ce furi din inaltime daca o faci mai inalta, nu pricep… podul nu ma intereseaza sa fie deosebit de inalt, daca asta voiai sa spui…
sau, ai vrut sa zici ca 20 cm din LUNGIMEA camerei? si ca zidul exterior este de fapt de 50 cm?
astept lamuriri… ai pus pozele?;)
bestutza draga, la mine ideea nu e sa-i dau aspect de laminat, dimpotriva, eu tin mult la « farmecul » ei de dusumea… incerc sa recreez un stil traditional… sa vedem ce-o iesi… sunt sigura ca la mine nu e cale de mijloc, ori reusesc, ori va iesi ceva tareeeeee caraghios de-o sa radeti de mine cu totii!
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
peca spune:
quote:
peca… spune-mi pls mai in amanunt: de ce furi din inaltime daca o faci mai inalta, nu pricep… podul nu ma intereseaza sa fie deosebit de inalt, daca asta voiai sa spui…
sau, ai vrut sa zici ca 20 cm din LUNGIMEA camerei? si ca zidul exterior este de fapt de 50 cm?
astept lamuriri… ai pus pozele?;)
sa incerc sa explic asa:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/detail?.dir=9ddc&.dnm=cbbf.jpg
aici vezi peretii pe exterior, se vede o dunga alba...de acolo incepe etajul 2....si acolo sunt cca. 50cm perete drept...caci vine apoi acoperisul...iar acest perete este inclinat; apoi de la dunga aia alba pana deasupra geamului..unde este drept am o inaltime ca si jos de 2,65m.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/detail?.dir=9ddc&.dnm=e8bb.jpg
acum camerele de sus privite pe interior...asta este zidul exterior, apoi imagineaza-ti ca imbraci ce vezi tu acolo barne de lemn in panele sau rigips (dupa preferinte), de la zid(pe care aplici zugraveala de ex.) pana la barnele de lemn, ai o cocoasa destul de mare....adica nu poti face nimic in spatiul repectiv...poate niste regale minuscule.....
apoi se vad si niste barne orizontale---alea sunt tavanul camerlor de sus,
http://pg.photos.yahoo.com/ph/peclitzo/detail?.dir=e564&.dnm=d469.jpg
daca te uiti acum de ex. aici, e baia, zidul din fundal...este mai inalt....am zidit noi un al 2-lea zid...s-au furat cca. 20cm..deci intre zidul exterior si acest zid este un spatiu de cca. 20cm umplut cu vata sticlata. acest zid se face ...ca sa poti folosi spatiul mult mai bine si pt. optic...sa nu para camera atat de cocosata.La noi aceste al 2-lea zid are o inaltime de 1,2m.
Sper ca ai inteles acum....
Acum problema asta se poate evita...daca ceea ce vezi tu la mine de la centura aia alba de am spus ca e zid exterior de cca. 50cm...tu faci mai inalt...si anume atat de inalt cat vrei sa iti fie si pe interior...atunci nu mai ai nevoi de al 2-lea zid. [la mine: acest al 2-lea zid apare doar la camerele de sus]. In cazul in care faci partea de sus mai inalta...atuni se modifica acoperisul..deci "podul" propriu-zis..ce iti mai ramane din el....se poate sa nu mai prea ramana...adica acoperisul devine mai plat....dar la noi nu aveam voie ca (virgula) casa sa depaseasca o anumita inaltime si trebuieca, acoperisul sa se incadreze intre anumite grade. Astea sunt date de primarie si trebuiau respectate...deci nu stiu daca pt. tine sunt valabile.
Dar daca tu mergi la un arhitect si spui ca vrei sus camere mansarda dar nu te prea intere sa faci pod....si vrei ca peretele exterior al camerelor mansarda sa aiba o inaltime minima de XY...atunci el iti poate explica/desena/calcula/arata ce optic o sa aiba casa...
dpintilie spune:
Peca, merci si eu pentru detalii. Am inteles perfect ce ati facut voi pentru a avea camere mai inalte in partea mansardata. Cred ca la noi nu e nevoie, le poti face din start cat vrei de inalte, primaria nu-si baga nasul la proiect, decat la numarul maxim de nivele.
Mai, pe mine ma omoara de-a dreptul cand vad ce curatenie si ordine ai tu pe santier!!! Sa vezi la noi santierele cum arata, te apuca groaza si ai senzatia ca veci casa aia nu va fi curata si ordonata.
Am tot cautat pe net proiecte de casa, am gasit cate ceva, dar mai mult pe interior, exterior inca nu stiu cum o sa arate.
In schimb m-am hotarat pe casa mansardata, dormitoarele sa fie la mansarda. Inainte o tot tineam pe ideea de etaj+pod. Dar tinand cont de faptul ca in afara de orele in care dorm si practic nu ma intereseaza cat spatiu am in jur, restul timpului il petrec in zona de zi(bucatarie, living, birou si ce o mai fi pe acolo), chiar nu are sens sa arunc banii(pe care inca nu ii am oricum
) pe inca un etaj si pod. Trebuie sa fim doar foarte atenti la izolatii si la instalarea de aer conditionat.
Saso spune:
Ina Stan
de unde stii povestea mea?
m-or fi apucat nostalgiile..iar???
sa-mi fie cu iertare!
eu iti multumesc pt gindurile bune!
cel mai rau imi pare ca nu-s numai eu in situatia asta...ci inca altii si multi!
acum.. ca sa va spun.. ca n-am stat degeaba... am gasit o revista--mai buine zis catalog..care face reclame la firme care executa case..cam ..probabil ce a avut si peca! aci...am facut eu..un online..cit am putut de bine! sa va fie de folos!
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/sophias25/my_photos
daca apuc..mai bag!
in princiu...sint idei.. le-am facut pt gindacel...dar eu sper sa va fie de folos la toate..
eu am cautat un rustic.. modern...
va stau mai departe la dispozitie cu ajutor daca aveti nevoie! macar atit pot sa fac!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/