Ochelaristii forumului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Si noi suntem ochelaristi. Port ochelari de prin anii '80. Aceeasi problema si la mine cu lumina puternica, ma omoara. Aici in Thailanda nu sa poate fara protectie la ochi, te orbeste lumina soarelui, asa ca am schimbat pe lentile heliomate. Daca ar fi dupa mine as umbla cu trei perechi de ochelari de soare pe deasupra. Incerc pe cat posibil sa ma protejez de soare dar cateodata e imposibil si cateva zile dupa e rau de tot cu ochii mei.
Sotul meu e si el miop, dar ce ne bucura pe noi e ca nu a mai avansat aceasta miopie, de cand ne stim avem la fel, eu -1 si el -1,75.

Toate bune si la mai putine semne pe nas de la ochelari, la noi se vad bine de tot.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

ma alatur cu parere de rau acestei comunitati de ochelaristi, pentru ca subscriu...asta cu aprerile e pentru ca ochelarii astia, o sa ma exaspereze...pentru ca nu-i gasesc niciodata, pentru ca intotdeauna au pete pe ei, cand incepe ceva interesant la tv, sau cand trebuie sa curat puiul la bucatarie, pentru ca de cele mai multe ori pitica mea ii gaseste te miri pe unde si fuge cu ei, pentru ca desi ii schimb la 1-2 ani sunt mereu altii mai draguti si lista ar putea continua...dar fara ei, de la distanta nici nu stiu daca cine vine spre mine e barbata-miu sau altul...asa ca mai bine ii port.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Ella

iertare ca ma bag si eu pe aici ..nu sīnt ochelarista..īn sensul ca nu port ochelari de vedere....dar daca e vorba de ochelari se soare sīnt ochelarista pasionata.Atīt de pasionata ca port si cīnd ploua.
Deci daca ar trebui sa port ochelari de vedere,nu m-ar deranja faptul cum as arata(ca stiu :-) ),doar faptul canu as mai vedea bine ..poate m-ar supara.

Am multi ochelari de soare..si port pe cap,la gīt,īn poseta..etc..(bineīnteles si pe nas)tot timpul,pīna merg īn pat am ochelari īn jurul meu,chiar si acum :D

ella

Ella, tu ai fotosensibilitate sau ii porti de placere? ca io incercuiesc prima varianta de raspuns, numa in casa nu-i port. altfel, afara nu pot sa tin ochii nici macar mijiti fara ochelari, nu conteaza vremea. mi-am luat si unii pe care ii pot folosi pana se insereaza de-a binelea, dar cred ca la faza asta sunt jmechera, nu e chiar asa rau pe intuneric :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Si eu...m-am incapatanat sa nu-i port acum vreo 4 ani.. aveam doar -0.5 la ambii ochi.. dar cu fiecare sarcina mi-au crescut si dioptriile.. acum port -3.. si cred ca mi-ar trebuii deja vreun -3.5.
deja mi-e groaza...si eu faceam la fel.. nu distingeam siluetele mai ales pe inserat.. atunci cand conduceam.. oricum evit cat pot sa conduc noaptea...
Mi-e teama de operatie desi stiu cazuri reusite.. dar.. nu... nu mi-as face.. mai ales dupa ce am vazut un reportaj care arata in amanunt operatiunea...Ce sa-i faci.. asta este..
Va pup.
lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia_TM spune:

Permiteti sa raportez, doamnelor si domnilor: ochelarista cu acte in regula de vreo 2 ani. Diagnosticul? Astigmatism miopic cu -1 la dreptul si -2,5 la stangul. Ereditar...Ufff...ca nu puteam si eu mosteni altceva mai bun de la tatal si bunica mea . Vederea mi s-a deteriorat in ultimii ani din cauza naturii serviciului, care presupune ore si ore de stat in fata calculatorului. Si ale mele "biciclete" sunt heliomate si antireflexe. Cand i-am purtat pentru prima data, aveam impresia ca (virgula) calc in gol. Ma tineam de toti peretzii, de parca eram cetateanul turmentat. Acum nici nu ii mai simt. De multe ori am facut si baie cu ei (asa tanara si deja sclerozata...) . Pai cam atat.

Toate cele bune si aveti grija de ochisori.
Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

De 4 ani, -0,5 OD si -1 OS.

Bun gasit!

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

la cat sunt de mioapa mi-a luat o vreme sa orbecai dupa subiectul asta

am inceput cu -1.25 la ambii acum 30 de ani... si am ajuns la -5.0/-4.75, abia de la 35 de ani incolo s-a stabilizat... poate intru la laser... nu stiu inca... contemplez...

ochelari port heliomati, dar sunt mai ales pe lentile de contact + ochelari de soare, pai doar asta a fost un motiv puternic sa trec la lentile de contact ca ce mai sufeream inainte ca nu puteam tine pasul cu moda.

culmea este ca desi am astigmatism (corectat cu ochelarii) nu am suportat noile lentile de contact cu corectie si merg tot pe cele simple.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Dragelor ma alatur si eu clubului ochelaristilor fiind purtatoare de 25 de ani, cu miopie forte -7.5 la ambii ochi. Deh mostenire de familie, ca de obicei cele bune nu se mostenesc... se mostenesc cele rele. Port ochelari continuu, cand si cand lentile dar ma bate gandul sa-mi fac o operatie de corectie totala. Desi in romania nu stiu cat de avansate sunt ma voi interesa cand n-am sa mai rezist gandului!
Pana atunci ma bucur ca baiatul meu l-a mostenit pe taica'su care vede pefect, desi e mic nu l-am dus la control dal l-am testa si vede bine.
Voi ce credeti sa-l duc sau nu?
si operatia ar merita? exista careva care si-a facut aici in Romania operatie de reducere a diopriilor si a reusit?

pe toate!
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

monica - eu zic ca n-ar fi rau sa-ti duci fiul la un control la un moment dat. fie-mea a mostenit culoarea lui taica-sau la ochi dar... calitatea mea

nu mi-am facut probleme pana nu mi-a spus profesoara ei ca i se pare ca s-ar putea sa fie mioapa - si este! chiar mai rau ca mine la varsta ei. a ajuns la 13 ani la -4.50/-4.0.

de operat pe mine ma tenteaza la bucuresti ca am o verisoara oftalmoloaga cu colegi care de ani de zile manuiesc laserul, dar pana acum nu mi-am facut curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

okelarista cu acte in regula de 7 ani. Prima pereche de ochelari am spart-o calcand pe ei, spre norocul meu pentru ca dr. mi-a dat gresit dioptriile cu minus, apoi mi-am facut okelarii pe care-i posed si acum cu lentile helionate,tratate pentru ecran monitor rame titanium...doar cand gatesc si dorm nu-i port..in rest tot timpul pe nas...ca deja mi-am format o privire de ochelarista...:-(

Mergi la inceput