Mamici de septembrie-octombrie 2004 (21)
Raspunsuri - Pagina 3
mcm spune:
Salutare burtici,
Am revenit in Bucuresti dupa doua saptamani linistite petrecute la munte. Saptamana aceasta ar fi trebuit sa mergem la mare dar sotului i-a aparut zona zoster si eu am observat ca nu tolerez prea bine soarele, asa ca am renuntat. M-am speriat putin de herpesul sotului pentru ca zona zoster e produsa de acelasi virus care provoaca si varicela si care ramane in organism si se activeaza sub forma zonei zoster. Sa speram ca se vindeca cat mai usor si mai repede. In privinta mea simt ca mi se accelereaza pulsul cand merg sau stau in soare si cred ca nu e bine sa ma hazardez cu marea.
Sanatate voua si bb-ilor.
CRISMIR spune:
Buna fetelor!...vad ca multe dintre voi aveti contractii de toate felurile,dureroase sau nedureroase,eu nu am asa ceva,nu stiu ce sa va zic despre asta....insa am o alta problema...ametesc uneori foarte tare,si in ultimul timp destul de des...oare ce o fi?...pt ca tensiunea e buna,de fiecare data cand merg la doctor mi-o ia si zice ca e perfecta...eu am avut probleme cu calciul,pierdeam foarte mult si nu se stie pe unde, cand am fost mai mica(cam pe la 20 ani),si ma gandesc ca daca pierd prea mult acuma ?!...am vorbit cu doctorul si mi-a zis ca nu am nevoie de mai mult calciu,eu as fi vrut sa i-au in plus,insa nu mi-a dat,zice ca i-au suficient din mancare....voi ce credeti?...ati mai auzit despre asa ceva?... Salutari MCM,hmmmmmmmm,ce bine ,ai fost la munte,fain!...mie imi e tare dor de munte,eu sunt de loc din Brasov,si acum stau la ocean,deci imi lipseste tare mult muntele....plus ca vremea aici e insuportabil de calda,mai ales vara,si nici macar iarna nu e zapada,si eu eram obisnuita cu zapada,...asta e.... DANINA, Felicitari pt licenta!...sa intelegem ca totul a decurs normal?....ce ai terminat? ... Acum va pupices pe toate,si ne auzim maine!....Mirela si bebele(Robert)24 sapt...paaaaaaaaaa!
mirela Stoia
CRISMIR spune:
Ah,MARIMAR,era sa uit,eu cred ca ai 7 luni fara o saptamana,dar varsta reala a bebelui este de 6 luni si o saptamana...am stat si m-am gandit ca daca socotesti,de fapt,9 luni sunt 36 saptamani,si totusi data limita de nastere iti este pusa la 40 de saptamani....de aceea se zice ca poti sa nasti si inainte de data pusa de doctori cu 2 pana la 3 saptamani,consideranduse o nastere normala...asa este?... Acum chiar va pupicesc si va doresc sanatate multa la toate,Mirela si (24sapt)...pa!
mirela Stoia
cristia spune:
Neata burtici!
Bine ai revenit mcm! Din cate stiu eu zona zoster apare mai mult pe fond de stres...Decat sa ai dubii mai bine repeta analiza de rubeola. Sunt sigura ca nu ai de ce sa-ti faci griji!
Danina: bravo pentru licenta si bien ai revenit!
Dgc: sarcina usoara in continuare si bebelina sanatoasa!
Fete va pup, sa aveti o zi frumoasa cu bebei vioi in burtici!
Cristiana si bebe din burtica
cali spune:
Buna dimineata la burtici,
Danina, felicitari pentru licenta.. acum ca te-ai linistit, dupa atata stres, cred ca se bucura si bebele ca a scapat..
Cristia, multumim ptr vestile de la pufy, transmite-i salutari daca mai vorbesti cu ea..tu cum esti?? mai bine??
mcm, bine ai revenit!
am si eu ceva vesti, bune si mai putin bune..am fost la dr si l-am vazut pe beb, este bine, are circa 900 gr, este pozitionat cu capul jos.. colul este lung si inchis, in schimb, placenta nu s-a ridicat decat f.f.f putin, deci este tot f. jos, la circa 1 cm jumate fata de col..probleme sunt cu lichidul amniotic, care mi s-a spus ca este putin, si ca in perioada urmatoare va mai scade.. asa ca sunt tare ingrijorata.. ce s epoate intampla daca scade lichidul sau este mai putin decat normal?? trebuie sa reiau tratamentul cu utrogestan, si no-spa la nevoie, si in plus gynipral.
Cali, baietel 27 saptamani
danina spune:
Multumesc din sufletel pt felicitari
Crismir am terminat inginerie economica
Acum ma simt un pic rau ma supara inimioara ar fi trebuit sa stau acasa linistita, dar nu se poate pt urmatoarele zile. Cum spunea si Crismar am ameteli destul de dese si dureri ingrozitoare de cap. De unde or mai fi si astea? Ma plang nu gluma.
Merg sa ma intind la sefu pe scaun ca nu mai pot
va pupic
Danina si bb 23 sapt
vali02 spune:
Buna fetelor,
m-am mai linistit in ceea ce priveste colul meu scurtat si stau cumintica in pat. Am in continuare contractii, pe care le simt foarte jos (cum spuneai si tu Babirusa, parca ar fi chiar in drep)tul colului, ca niste zvacniri) dar sunt mai putin dureroase. Am fost la ecografie dar bb a stat cu picioarele stranse si cordonul intre ele, asa ca inca nu stiu sexul. Colul e inchis, nu a putut sa mi-l masoare si mi-a spus sa revin peste o saptamana, dar sa beau lichid inainte (o placere! si asa ma duc la baie din ora in ora).
Babirusa, spuneai ca nu mai ai contractii, ai luat ceva medicamente sau au trecut de la sine?
CRISMIR, ametelile pot fi de la scaderea calciului, dar verifica si nivelul hemoglobinei, sa nu fie un inceput de anemie. Eu am avut anemie la prima sarcina si ameteam f. usor, chiar fara sa fac nici un efort. Si lipsa de Ca si anemia de sarcina se trateaza, asa ca mai bine fa-ti analizele sa vezi cum stai.
Cali, placenta joasa inca nu ar trebui sa te ingrijoreze, ea urca de multe ori in ultima luna de sarcina. Si eu am avut placenta la 1 cm de col, inainte de nastere urcase la 3 cm si totusi dr. a reusit sa-mi faca cezariana fara sa o atinga, doar ca operatia este f.f. jos. Poti naste si natural atata timp cat placenta nu acopera colul. Pentru scaderea cantitatii de lichid exista remedii - nu stiu de medicamente, dar am vazut in spital paciente care faceau injectii si perfuzii care stimulau organismul sa cresca cantitatea de lichid amniotic.
Vali, Alexandra si bb2 de 25+ sapt.
lorena_andreianu spune:
Pupici pe toate burticile.
Ieri nu am intrat... am fost cu Cristina (blue77) la cumparaturi Apoi la film cu tati...
Fetelor, mie mi-a curs sange din nas si sambata si duminica... vad ca si azi de dimineata... sa ma ingrijorez?
Mirela, si eu eram ametita, insa in primele luni. Mi s-a depistat o lipsa de fier. Mi s-a dat sa iau supliment de Fe si acid folic de la sfarsitul lunii a 3-a. Mi se mai intampla si acum, dar numai la schimbari de vreme... Calciu ni se va da mai tarziu, dar sa mananci lactate intre timp.
Va pupacim pe toate.
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
Naty spune:
Buna, fetele!
Am venit si eu un pic la birou si profit ca sa va scriu.
N-am reusit sa citesc ce ati scris, dar vreau sa ma pun la curent, acum am terminat episodul 19 si maine o sa citesc 20.
N-as putea spune ca ma simt foarte bine, am unele zile bune, altele rele, cu contractii si dureri de tot felul.
Se pare ca bebelina mea e in prezentatie craniana si este foarte jos asezata.
Adelina, parca si tu ziceai ca ai sarcina foarte jos? Si eu am avut aceleasi simptome, o simt pe bebelusa foarte jos si fac pipi intr-una. In plus am si contractii (ele au impins-o pe ) si uneori o senzatie de presiune pe vagin, de parca imi iese copilul atunci.
Noi sambata am avut casatoria civila si din fericire am rezistat foarte bine, am stat in picioare de dimineata pana seara! E drept, duminica am avut niste contractii teribile, dar macar bine ca am reusit sa fac fata ceremoniei si petrecerii de dupa!
Doctorita nu mi-a spus cat sa stau in concediu, dar am decis sa vin cateva ore pe zi la serviciu, sa vad cum imi e.
Fetelor, voi aveti scurgeri vaginale? Eu nu am avut de loc pana acum 2 saptamani, dar acum e ceva de groaza si m-am speriat fiindca au coincis cu inceputul contractiilor. Totusi, parca am citi pe undeva ca sunt normale.
Raluca DPN 8 oct.
Municipal, Dr. Horhoianu
mcm spune:
Salutare burtici,
Azi dimineata dupa ce mancasem cateva caise am mancat fasole verde cu usturoi. Dintr-o data am simtit ca nu mai pot inghiti mancarea, m-am oprit, mi s-a facut rau si peste cateva secunde eram in baie vomitand. Probabil ca pe bebitza a deranjat=o usturoiul desi am mai mancat pana acum.....Mi-am adus aminte de primele luni cand imi era greatza si vomitam....brrrr..... Maine e ziua sotului si nu i-am cumparat nimic pentru ca nu am nici o idee de cadou .
La ultima analiza de urina s-au descoperit cateva leucocite, ar trebui sa-mi fac griji? Nu ma supara nimic, am observat ca urina este cateodata mai tulbure. Ginecologul n-a zis nimic, dar acum ma gandesc ca poate n-a dat atentie si eu n-am ridicat problema.
Sanatate!