Cetatenia copiilor nascuti in strainatate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

si la noi e duble:-) cetatenia romana(adica certificatul de nastere)l-am obtinut de la ambasada Romaniei in Liban.Destul de usor.Parerea mea:-)

A,dezvantajul a fost ca ambasada nu inscrie pe certificat si codul numeric personal.printr-o intamplare am ajuns sa scot un certificat si de la primaria sect. 1 Bucuresti si acolo mi-au trecut ei codul.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanaiascu spune:

Lisa are cetatenie austriaca, tatal fiind roman, cu cetatenie austriaca, deci austriac, Lisa a primit automat cetatenie austriaca. Degeaba sunt eu romanca, aici nu am posibilitatea ca Lisa sa aiba dubla cetatenie deoarece Austria nu accepta dubla cetatenie.

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Si al meu are dubla cetatenie romana/suedeza. Cea romana s-a rezolvat rapid prin corespondenta mail si o taxa. Am fost placut impresionata de comportamentul celor de la Ambasada Romana din Stockholm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Alex are cetatenie americana si ma gandeam sa-i fac si romana dar nu stiu daca una nu o exclude pe cealalta cand e major... habar nu am cum e mai bine, i-as face si cea romana caci noi nu avem un statut sigur aicea si nu vreau sa se ajunga la situatia ca poate noi plecam in alta parte si sa nu putem lua americanu' cu noi...mai stii ce legi tampite mai au si astia pe aicea? in orice caz am inteles ca e bine sa cer cetatenia romana pana nu face un an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

a pai noi nu am ales nimic, el a primit cetatenia americana prin faptul ca s-a nascut pe teritoriul SUA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Emi are doar cetatenie romana. As fi vrut sa aiba si thai, dar aici nu se da asa usor... Mi-au scris chiar pe certificatul de nastere ca nu are dreptul la cetatenie thai.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

David are doar cetatenie romana, intrucat noi 2 avem doar cetatenie romana (peste 2 ani urmeaza sa facem cererea ptr cetatenie). Are in schimb certificat de nastere francez si romanesc . La 16 ani (indiferent daca noi vom avea sau nu cetatenie franceza), el va putea sa aleaga SI cetatenia franceza (i se da doar la cerere). Am inteles ca trebuie sa demonstreze ca a invatat pana atunci in Franta.
Cam asta e legea la francezi ptr micutii nascuti din cetateni straini, fara cetatenie franceza.

Lumy si David
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Si noi suntem la dublu . Laura are cetatenie irlandeza pentru ca s-a nascut aici si mi s-a parut normal sa o cerem si pe cea de roman avand in vedere ca romani suntem amandoi. Nu cred ca strica daca le are pe amandoua.

Gabriela & Laura (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

quote:
Originally posted by loredanaiascu

Lisa are cetatenie austriaca, tatal fiind roman, cu cetatenie austriaca, deci austriac, Lisa a primit automat cetatenie austriaca. Degeaba sunt eu romanca, aici nu am posibilitatea ca Lisa sa aiba dubla cetatenie deoarece Austria nu accepta dubla cetatenie.

lore

Ba sa ma scuzi Loredana, dar si copilul meu este nascut din tata asustriac si mama romanca si are ambele cetatenii.Atata tot ca la 18 ani, si nu la 21 (ca in cazul fetitei lui Eddy )trebuie sa renunte la una dintre cetatenii.Ce va face el cu cetatenia romana, nu se stie, vom lasa viitorul sa decida.La fel ca si Eddy, sa faca ce vrea si sa-si aleaga ce-l duce capul cand o fi cazul sa renunte la una dintre ele.
sanatate tuturor!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Fetita mea are doar cetatenie ciprioata .....si nu a fost alegerea mea sa nascut aici deci obligatoriu i sa dat cetatenie.....abia cand am sa ajung in tara am sa-i fac si certificat romanesc......

Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134

Mergi la inceput