Cetatenia copiilor nascuti in strainatate
Am o intrebare pentru fetele care au nascut in strainatate -Ce cetatenie au copii vostri si care sunt motivele pentru care ati ales aceasta optiune?
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Al meu copil are cetatenie olandeza. Nu am ales neaparat, dar a primit-o automat, pt ca taticul e olandez. Cetatenie romana inca nu are, ca inca nu i-am vazut utilitatea. Si la cat de complicate sunt toate procedurile administrative la noi in tara, si cati nervi mi-am facut pentru orice, inca nu ma deranjez sa-i fac certificat de nastere romanesc.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
n/a spune:
Alexandru are cetatenie canadiana prin nastere, si am cerut certificat romanesc la consulat.a durat 15 minute obtinerea cetateniei romane! asa e in Montreal...
http://community.webshots.com/user/gabrielc2000
dodo spune:
Al meu a avut automat la nastere cetatenia australiana, noi fiind rezidenti permanenti cind s-a nascut, cetatenia am luat-o ulterior si noi cind am implinit 2 ani de sedere permanenta. Deasemenea a avut si cetatenia romana tot de la nastere, chiar daca formalitatile de obtinere a documentelor romanesti le-am definitivat cind am venit in RO. Dar ce anume vrei sa stii legat de aspectul cetateniei bb la nastere?
Emilly spune:
BB al meu are cetatenia canadiana prin nastere si ma gindesc sa ii fac si certificat romanesc.
Am stat o perioada in Dublin si stiu ca de anul asta nu se mai acorda cetatenia irlandeza copiilor nascuti in Irlanda decit daca parintii sunt rezidenti permanenti sau cetateni.Am citiva prieteni, chiar o finuta, care nascindu-se anul trecut au primit cetatenie irlandeza.
Cred ca legea s-a dat pentru ca veneau destul negri ilegali, negrese, cu burtile la gura in ultima luna de sarcina, nasteau si copilul le era cetatean irlandez.Cred ca au fost prea buni irlandezii pina acum.
Ilinca @ mami
Emilly spune:
Am uitat sa specific ca acei prieteni, cumetrii nostri si noi eram rezidenti temporari cu contract de munca si work permit.
Ilinca @ mami
violetzyka spune:
Noi am primit certificat de nastere irlandez pentru Alex si am trimis actele necesare pentru certificatul romanesc.Nu stim cum e treaba cu cetatenia irlandeza,nu stim daca sa o cerem sau nu,sau daca avem dreptul sa o cerem.Sau daca are rost.
Nu suntem rezidenti permanenti,doar sotul are viza de lucru.
khristin spune:
Yasmine e cetatean canadian si bineinteles roman!!!!
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107
EDDY spune:
Shi Naomi are dubla cetatzenie,japoneza-romana.La virsta de 21 de ani insa,i se va cere de catre statul japonez,sa renuntze la una dintre ele. 
Eddy & Antonia Naomi
EDDY spune:
Tot io!
Motivele sint foarte simple:
1-Cetatzenia japoneza o are caci s-a nascut aici
iar tatal este cetatzean japonez
2-Cetatzenia romana am ales-o,pentru ca eu sint cetatzean roman shi implicit fiica mea este 50% romanca
Oricum,nu ma va deranja nicicum ce alegere va face ea,la 21 de ani. 
Eddy & Antonia Naomi
Lia spune:
Andrew are dubla cetatenie,romana si japoneza.daca legea japoneza nu se schimba,va trebui sa renunte la una dintre ele,la 21 de ani.
Lia&Andrew