Concert de binefacere: Desprecopii.com

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carola spune:

sa va spun si parerea mea. la concertele de binefacere din Romania (din cate stiu eu) nu exista bilete care sa se plateasca. banii se fac numai din sponsorizari. trebuie sa fiti tari ca sa reusiti ce v-ati propus. va trebuie un nume cu rezonanta,o fundatie care sa fie foarte cunoscuta.

Succes]

ps. daca va pot ajuta cu ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Aproape sigur as putea vorbi cu Nicu Alifantis, Kapital si inca vreo cativa.
Dati un semn cand ati aranjat cu sala si stiti cu certitudine data.
Succes.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Cred ca ar trebui intradevar hotarat , pana la urma ce gen de muzica va fi?
Invitatii cine vor fi , cum vor fi invitati , invitatiile trebuie neaparat sa fie personalizate(are un impact foarte mare).
Eventual prin comparatia personalitatilor care apartin diferitelor genuri sa se aleaga cele care vor avea impactul cel mai mare!
Trebuie alese formatii sau artisti care sa atraga oameni cu bani (pe donatii ne bazam ,nu?).Oameni cu bani sunt dupa parerea mea in jurul varstei de 30-50 ani , iar acestia nu cred ca vor lasa afacerile pt. un concert cu fate(a se pune caciulita ascutita pe a si virgulita la t)!Vreau sa intelegeti ca acesti oameni sunt atrasi de muzica buna!Acum las la latitudinea celor care poate cunosc oameni de calibru mare sa afle cam ce fel de spectacol ar aprecia!

Poate vom reusi sa facem publicitate in ziare de tiraje mari!Poate prin sponsorizare!

Cred cu adevarat ca aceasta comunitate poate realiza ceva frumos , pt. ca vrem sa facem un lucru bun si cu siguranta Dumnezeu ne va ajuta!

Ione`
http://photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lix spune:

Hopa ca vin si io!

Nu fui pa faza pana acum.

1. Trebuie definit foarte clar scopul. Caritabil. Ok. Dar unde se duc banii? Trebuie subliniat concret acest lucru. De ce strangem banii? In momentul in care strangem banii pentru ceva, nu e bine sa spunem doar in scopuri caritabile, trebuie sa avem exemple...gen: strangem bani ca sa facem... ?

2. Nu merge treaba cu biletele in sala. Statul o sa ne i-a taxe de o sa ne omoare. Trebuie gasita alta solutie.

3. Sala: trebuie discutata din timp. Greu de crezut ca o vom gasi gratuit! Nap! Asa ca ne trebuie sponsori. Poate o vom gasi la pret mai redus. -tehnicienii salii- depinde de sala- ei nu lucreaza fara spaga de concert care este intre 3 si 5 milioane...depinde de sala.

4. Target-ul: putem face o zi de concerte/evenimente!!!!
Exemplu: concert in sala palatului ori Sala radio+ spectacol de teatru in Herastrau sau Cismigiu ori intr-o sala de teatru poate Tandarica! + concert intr-un club de Jazz, astfel ne vom asigura mai multa mediatizare!

A) Presa e innebunita dupa evenimente in lant! la parc- teatru de papusi cu o mica donatie din partea publicului sau banii din bilete- acest eveniment nu v-a strange multi bani, dar v-a atrage media si v-a multumi sponsorul.

B). Sala Radio- trebuie sa aiba intre 3 si 5 trupe! Trupe mari. Propun: Iris, Holograf, ...si mai veniti si voi...

C) Club- propun 2 cluburi: unul pentru jazz si unul pentru folk! - andriez, alifantis, doru stanculescu, ducu bertzi- propun casa Folk Eliad. Jazz- Club: Green Hours si Laptaria lui Eache..poate chiar amandoua...si poate Clubul Prometheus sau Stuf. Trupe de Jazz sunt 4 bune in Bucuresti care aduc public...Jhonny Raducanu facand exceptie, el neputand fi cosiderat trupa. Also, blues: NightLoosers! Fara stil: Ada MIlea!
Metoda folosita: banii incasati la intrarea in club se doneaza!

Mediatizarea: propun varianta parteneriatelor media.

avem mai multe variante.
-1- daca alegi Antena 1 , mergi pe radio 21, jurnalul national, b24 fun, observatorul cultural, academia catavencu

-2- daca alegi tvr2- mergi pe radio romania tineret, romania libera sau adevarul sau evenimentul zilei, b24 fun, academia catavencu

-3- prima tv- mergi pe radio ..e acela nou unde au huidi si gainusa..sa ma jute cineva ca am uitat cum ii zice, evenimentul zilei, b24 fun, academia catavencu, observatorul cutural.

ce oferi mediei: mediatizare prin aparitia siglei in ziare, in spotul tv si spotul radio. Exemplu...despre copii prezinta evenimentul....parteneri media...bla,bla, sponsorizat de....

ce oferi sponsorului: aparitia media in cel putin 6 canale. 1 tv, 1 radio si 4 scrise+ mediatizare prin afise stradale.

Afisaj Stradal: se face numai cu aprobare de la primaria capitalei.Taxa e infima, amenda imensa daca nu ai aprobarea. Oameni pentru distributie am eu dar si asta costa intre 3 si 5 milioane si nu se face reducere.

Parteneriat media cu o imprimerie pentru a ni se face biletele si afisele.

Ce trebuie sa facem noi pe scurt intai:
-sa definim scopul banilor.
-sa desemnam un om car sa se ocupe de asta si nu gratuit fiindca e o munca uriasa care cere timp!
- sa stabilim linia concertului
- sa stabilim o lista cu posibili artisti.
- dupa ce am hotarat cine sunt posibilii artisti trebuiesc facute un tip de contract. Nu se merge pe vorbe. Trebuie pusi sa semneze , cu repercursiuni in cazul in care nu accepta...multi artisti or sa strambe din nas dar trebuie facuta asta fiindca ne pot lasa in ultimul moment! Le putem invoca lor ca sponsorul ne cere aceasta hartie! ma rog, sunt 'n' metode de convingere!
-de facut parteneriatele media.
- de facut o lista cu posibilii sponsori: Marlboro, Connex, Orange,Delma, Frutti Fresh, Coca Cola..etc!
-de contacta sponsori, cu un dosar de prezentare in prealabil , cu parteneriatele media facute si cu artisti stabiliti innainte.

Nu poti face parteneriate fara a avea artistii, locatiile. Pe urma poti alerga dupa sponsori si le poti spune: uite...iti ofer 10 secunde in prime time pe antena sau Prima sau tvr intr-un scop caritabil...si spot pe radio de 7 ori pe zi,timp de doua saptamani... uite asa ies cu banutul!

O campanie media trebuie sa aiba doua saptamani de promovare. Iar in media scrisa saptamanal merge si 3 saptamani, gen Academia Catavencu, Obs. Cultural, b24 Fun. Sfatul meu, altfel risti ca oameni sa nu auda de eveniment. Eu sunt adepta campaniei agresive. afisajul stradat: 2 saptamani- in prima saptamana mai usor, in ultima mai agresiv!

Sonorizare:L parteneriat media pentru sonorizarea salii mari. In clubuiri trebuie sa existe sonorizare.

Linia Evenimentului: scop caritabil!

Posibili artisti

-sala mare:-2 variante
1.- trupe usoare tinere gen: O-zone, Asia
2.- trupe grele cu mai mult impact: Iris, Holograf, Vama Veche.

club- 3 variante
propun un eveniment in 3 cluburi
1. folk- Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Doru Stanculescu si Sorin Minghiat, Narcisa Suciu, Ducu Bertzi, Ada Milea. Locatie- Casa Folk Eliad sau La stuf
2. Blues- NightLoosers, AG Waienberger. Locatie: Laptaria lui Enache
3. Jazz- Iordache, Jhonny Raducau..si mai am inca trei trupe bune..da uitas cum le zice. revin cand imi aduc aminte. Locatie: Green Hours, Swing Jazz Cafe, La Scena.

Atat pentru moment!

Trebuie avuta foarte mare ggrija la afis. Va rog sa imi trimita si mie cineva schita la momentul oportun. am pareri experimentate inacest sens!

Sper sa va fie cu folos sugestiile mele!

Mergi la inceput

LIx:intradevar tot ce ai scris tu acolo este ideal dar nu uita ca aici este vorba de organizarea unui concert pt. strangere de fonduri iar noi cei care organizam acest concert nu dispunem de fonduri pt. o promovare masiva in radio si tv pt. ca ar costa sute de milioane pe care repet NU LE AVEM!!!

Daca stii tu ca se poate face publicitate la TV. si radio gratuit sau cu sume modice , spune-ne si noua si vom face.Ar fi ideal!

Deoarece stiu cate ceva despre publicitate indraznesc sa spun ca promovarea la TV. si radio costa foarte mult!

Nu stiu daca s-ar putea obtine o sponsorizare in acest sens,pe cand promovarea in ziare este totusi mai palpabila!

Se pare ca formatiile cele mai agreate de noi sunt :holograf,iris , poate cineva sa contacteze aceste formatii sa intrebe conditiile in care ei ar veni sa cante?Daca vor cere bani multi , ce vom face?
Trebuie avute alte formatii de "rezerva" in caz ca nu se rezolva cu formatiile dorite de noi!
Mi sa parut ca trebuie sa spun aceste lucruri si pe masura ce vort mai fi alte rasp. , voi mai interveni!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Dragele mele ,
Mi se pare o idee extraordinara desi nu pot ajuta foarte mult in acest sens deoarece nu prea am experienta sau relatii in domeniu.Trebuie sa tinem cont si de faptul ca e perioada concediilor si artistii sunt implicati in multe concerte mai ales pe litoral.
Va pup si sunt alaturi de voi.Daca credeti ca va pot ajuta cu ceva sunt aici!
lili

Mergi la inceput

Concertul va avea loc candva in lunile octombrie-nov , daca i-mi amintesc eu bine!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

La Anca Turcasiu nu va ganditi ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lix spune:

Ionela,
nu ai citit bine ceea ce am scris.

PArteneriate media. Aceasta e solutia. Te rog mai citeste odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Fetelor ceea ce spune Lix (si sunt total de acord cu ea) este ca in primul si primul rand trebuie convins un trust media important (pro sau antena in principiu) sa fie partener media al evenimentului (presa scrisa, radio, tv + articole PR) adica sa ofere spatiu pro bono sau macar pe bani foarte putini. Daca avem aceste spatii, avem si sponsorii ca asta primeaza din punctul lor de vedere - aparitiile media. Mai pe scurt singura sansa sa co-interesezi un sponsor cu bani este sa ii ofera publicitate cat cuprinde (media, afisaj, flyer, eventual spatiu stand daca este posibil). Pe afisul evenimentului va aparea :
Head line " Connex (de exemplu) prezinta ..."..." ;
Sponsori: Connex (mentiune de doua ori) , ett etc.
Parteneri media: etc etc
Un eveniment organizat de desprecopii.com.

Mergi la inceput