Concert de binefacere: Desprecopii.com
Raspunsuri - Pagina 8
Cornelia Horoiu spune:
O posibila idee, un posbil raspuns la intrebarea "in ce se scop se string banii prin concertul DC":
"Pentru a ajuta casele de copiii care se afla in dificultati materiale."
Desigur, nu se pot stringe bani ptr a ajuta toate orfelinatele din tara...Cu ce s-ar mai ocupa atunci statul ? :-))
In cazul acesta ar fi necesara o analiza ptr a alege in cunostinta de cauza centrul respectiv.
Ideea mi-a venit citind mesajul lui Lix.
Mi-am amintit ca, la scurt timp dupa ce am inceput sa activez pe DC, am primit un mesaj scurt cu o rugaminte mare si umil adresata, de a oferi sprijin material ptr o anume casa de copii. In mesaj era un link spre site-ul web al casei respective. Imaginile erau de mizerie si saracie completate cu chipurile triste ale unor copii. Imi pare rau, nu mai am mesajul, nu am retinut numele centrului respectiv.
Dar orfelinate cu mari probleme materiale cred ca sint usor de gasit in tara.
ionela-roxana spune:
Lix : am recitit cu atentie mesajul tau si tot sunt putin nedumerita!
Se vede ca esti pregatita in acest domeniu al publicitatii si al marketingului , dar vreau sa ma lamuresti putin si sa-mi spui cam ce am avea noi de oferit unei televiziuni inafara de un reportaj reusit , ca sa avem parte de o promovare agresiva?
Intrebarea este pur amicala!
Departe de mine gandul de a rastalmaci lucrurile!
Cum pot fi contactate televiziunile , le propunem deci un fel de parteneriat?
Chiar daca se va reusi obtinerea unui sprijin din partea media cu cheltuieli minime , oare vor ramane aceleasi conditiile de publicitate si la aparitia unui sponsor "mare"?Daca nu vor fi de acord sa faca publicitate companiei "X" pe bani "putini"?
Este doar o intrebare ce-mi trecea acum prin minte!
Pt. a putea fi contactati sponsori , va trebui definitivat statutul juridic care am inteles ca este in curs de definitivare!
Eu ma gandeam eventual si la firma Danone !Sunt intradevar multe companii interesante de abordat pt. a le coopta in acest proiect dar nu stiu cati sunt destul de convingatori pt. a obtine o sponsorizare!
Nu uitati ca noi contam pe oameni influenti , adica oameni cu bani care nu vor reactiona la afise lipite in tot orasul!Acestia vor trebui invitati personal de cineva care va reprezenta DC , si-i va inmana o invitatie personalizata!
Sunt deschisa la orice tip de colaborare pt. implinirea acestui proiect, si de ce nu sa invat lucruri noi!
I-mi cer scuze daca am suparat in mesajul anterior!Nu a fost intentionat!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
lgavril spune:
Astazi am citit subiectul, si pina sa ajung la postarea lui Lix, am pus pe o lista in mare parte ceea ce a scris ea/el.
Sint in totalitate de acord.
In loc sa iasa o varza cu manele, jazz, pop, muzica populara si usoara, e mult mai bine sa fie o manifestare ampla, cu un scop foaret bine definit, si sa aiba loc simultan, in locatii diferite, mai multe spectacole/concerte.
1. As propune un parteneriat mai degraba cu TVR1, avind in vedere ca are acoperire nationala, dar mai ales internationala (prin TVR International). La multe alte manifestari de acest tip s-au strins bani bunisori din strainatate. De asemenea, s-ar putea agrea cu ei ca macar un specatacol sa fie prezentat de vedetele postului, care au copii (Cosmin Cernat, Dana Razboiu, etc)
Sau, un parteneriat cu Antena 1, care acum e "pe val".
Ma duce gindul si la un parteneriat cu doua televiziuni, fiecare angrenata intr-o parte a evenimentului, dar mai mult ca sigur ca nu ar agrea ideea....
2. Presupunind ca tot va avea loc aceasta manifestare in noiembrie, nu s-ar putea "trage" de ea pina in decembrie - eventual cu ocazia "Mos Nicolae", stiut fiind ca in luna decembrie lumea este mult mai darnica? Nu chiar de Craciun, ca atunci multi artisti ar putea fi deja angrenati in alte manifestari.
3. La fiecare din aceste spectacole, se pot organiza licitatii/donatii. Ex: La spectacolul organizat cu si pentru copii (teatrul Tandarica?), sa fie stimulati copiii spectatori sa aduca cite o jucarie, etc.
4. La artisti s-ar putea alege dintre Holograf, Directia 5, Loredana, Elena Cirstea, Sfinx Experience, Gabriel Cotabita (nu stiu numele trupei in care cinta acum, ceva cu VH...?), Iris, Monica Anghel, Nico, Nicola, Narcisa Suciu, etc, dar in orice caz nume "sonore" si .... cu voce!
Iar pentru cei foarte tineri si nu numai, sint o groaza de trupe la care se poate incerca.
Si pentru ca acum au inceput sa mi se invirta rotitele, mai am o idee. Ce-ar fi daca toata povestea asta s-ar transforma intr-o campanie nationala, si nu toate manifestarile s-ar petrece in Bucuresti? Sint convinsa ca in orasele de provincie lumea e mai dornica de spectacole decit in Buc, si sint oameni cu bani si in alte parti nu numai in capitala. Si cum avem colegi de forum si in Cluj, Timisoara, Iasi, Baia Mare, Brasov, s-ar putea lua legatura si cu televiziunile locale, cu autoritatile (primarie, etc) pentru ajutor. Ar putea fi un concert de muzica clasica intr-un oras, de pop intr-altul, etc.
Dar pentru asta, intr-adevar ar trebui stabilit foarte clar si concret SCOPUL manifestarii. Adica, asa cum spunea Cornelia, ar trebui identificate 1-2 case de copii si, de ce nu, si un azil de batrini, care sa beneficieze de acest ajutor.
Din provincie am vazut firme care au donat materiale de constructii, aparate electrocasnice, nu neaparat bani.
Oricum, ar putea fi un eveniment de o mare anvergura, sau s-ar putea incepe cu ceva de proportii mai mici. In orice caz, o astfel de manifestare implica un volum enorm de munca, si mai ales e nevoie de timp. Si mai sint doar 4 luni...
Si nu uitati de ofertele colegilor de forum, Adriana si Sabina, Bibuga....
Cornelia Horoiu spune:
"Mai draga" (citat prezidential :-)))
Dar daca e an electoral, ar trebui sa preluam exemplul si sa facem campanie, pina la ziua "alegerilor" =Concertul.
Electoratul trebuie informat ca sa poata "vota" cu noi, dar mai ales, motivat sa vina la alegeri !
Cred ca lgavril are drepate. Pina la eveniment ar trebui pregatit terenul:
1-sa se vorbeasca in presa despre comunitatea "desprecopii": cine este, ce a facut in ultimii...4 ani, rezultate, etc. Sa se afle despre existenta site-ului.
Nu toata lumea are acces la internet in tara dar multa lume citeste ziarul.
2-ulterior, sa se anunte despre manifestarile organizate de "DC" in scopuri caritabile (cu precizarea exacta)
3-in final, organizarea de spectacole in diverse orase, nu doar Bucuresti.
Asa, in trei rinduri pare simplu si rapid. Am vazut ca sint persoane care stiu foarte bine cum se organizeaza astfel de actiuni.
Eu, dau si eu cu parerea...
lix spune:
IOnela,
pentru ca o televiziune sa se bage ne trebuie un scop precis.
Trebuie sa stabilim scopul. cine vor fi beneficiariiiii??? In momentul in care avem scopul, televiziune se v-a baga si daca acest eveniment va fi unul mare...si daca face mai multe concerte in aceeasi zi si avem mai multe parteneriate media, deci aparitii televiziunea este foarte interesata. In principiu, in momentul in care ai un sponsor si tu ai stabilit ceva in prealabil cu televiziunea- nu uitati , nu mergeti pe vorbe. Doar pe hartiiiiiii ca mama ce buine is ele.- deci daca ai stabilit ceva cu televiziunea, poti sa vi tu si cu mama sponsorului ca ei nu pot retrage ce au semnat...dar aici iarasi tine de tactica de negociere. trebuie sa fie una umila , ceva de genul...doamne cat de amarati suntem noi si nu prea credem ca o sa gasim sponsori mari...si tu sa ai in maneca asul cel mare! Hm!
Ceva national imi pare deja prea mult! Parerea mea! E destulk de greu sa aranjezi un concert aici dar si in toata tara simultan...nu e imposibil insa trebuie sa ne miscam repede!
ionela-roxana spune:
Sarumana de lamuriri!
Acum am inteles!
Din cate stiu eu sa optat deja stilul de muzica pe care se va merge adica :holograf , iris,si cei scrisi de lgavril , famane de vazut cati si care dintre ei vor fi dispusi sa vina!
Aceasta pb. este rezolvata,ramane gasirea sponsorilor ,a locului de desfasurare cineva spunea ca poate vb pt sala radio(am inteles bine?), colaborarile media , afisele si invitatiile si nu in ultimul rand invitatii!
As avea o rugaminte ca cei care pot contacta pe unul sau mai multi din artistii enumerati sa ne spuna ,ar fi mult mai usor sa vorbim de ceva sigur si nu de ceva ipotetic!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Sylvie spune:
Ideea cu organizarea concertului nu e rea, insa trebuie sa ne gandim totusi si la un proiect ceva mai durabil, care sa nu se termine odata cu lasarea cortinei. M-am gandit la urmatorii pasi:
1. Demersuri pentru inregistrarea juridica a DC (organizatie non-profit - fundatie sau asociatie cu statut clar din care sa reiasa scopul si obiectivele DC), propunere pe care am vazut-o deja in mesajele anterioare
2. Redactarea unui proiect clar, din care sa se inteleaga scopul si obiectivele campaniei, activitatile aferente acesteia, grupul tinta si criteriile de selectie a beneficiarilor, modul in care monitorizam si evaluam indeplinirea obiectivelor, etc.
3. As inlocui concertul cu un prim set de activitati conexe cum ar fi:
a. producerea unui material informativ (ex. brosura - dar se pot face si postere sau pliante) care sa sumarizeze proiectul si care sa contina fotografii si comentarii referitoare la realizarile comunitatii DC si in care sa se mentioneze clar si explicit scopul campaniei. Materialul ar trebui sa contina si un mesaj de fund-raising (strangere de fonduri)
b. negocierea (pe baza proiectului de la punctul 2) cu artistii si cu o casa de discuri pt. producerea unui album muzical / CD pentru scop caritabil, profitul fiind varsat in contul comunitatii DC
c. producerea CD-ului, lansarea si distribuirea lui “la pachet” cu materialul informativ de la pct. a
d. daca se strang fonduri, directionarea lor catre beneficiari si asigurarea vizibilitatii actiunilor umanitare, etc.
Cu prietenie,
Silvia
alina023 spune:
Cred ca este o idee minunata organizarea unui astfel de concert dar asa cum s-a mai spus pe aici scopul trebuie clar definit. Ideea mea ar fi ca banii stransi sa fie folositi pt ajutarea copiilor cu probleme grave de sanatate (nu neaparat orfani). Sunt atat de multi parinti care privesc cu groaza si neputinta cum li se chinuie ingerasii si asta doar pt ca nu au posibilitati materiale.
Nu spun ca orfanii o duc bine dar au mai fost atatia oameni care au incercat sa ii ajute pe cand un parinte e neputincios in a-si striga disperarea suficient de tare incat sa fie auzit de cei care l-ar putea ajuta sa-si salveze copilul. Nu stiu, poate ve-ti spune ca nu este o idee buna, dar eu sufar alaturi de acei parinti ori de cate ori vad cate un caz. Si ce este mai dureros este faptul ca banii pot face diferenta intre viata si moarte.
Ganditi-va... Poate totusi am putea face ceva in acest sens...
Va sarut si ma inclin in fata unor oameni asa cum sunteti voi
giuliana spune:
Buna ziua ,
Santem Iuliana si Doru Rizescu (reprezenti Balet Studio GIULIANA si Club Folk CASA ELIAD) si am dori sa putem fi de ajutor la realizarea proiectului propus avand ceva ,,cunostinte,, in domeniu.
Concret cu ce putem fi de folos:
-o mica experienta ca organizatori de spectacole (ultimul fiind un spectacol de dans si muzica in 19 iun. sala ARCUB)
-locatia Club Folk CASA ELIAD
-partea coregrafica (Ansamblul de dans GIULIANA)
-cunostinte in mediu artistic(,,greii,, din folk si rock)
-cunostinte pt. parteneriate media( fara Tv.)
-mediatizare presa
021-3305504 / giulliana@xnet.ro (Balet Studio GIULIANA)
021-3236001 / casaeliad@xnet.ro (CASA ELIAD)
0722285018 (Doru Rizescu)
O zi buna !
giuliana