Sunteti mai fericiti in Romania sau in noua tara
Raspunsuri - Pagina 6
cataghe spune:
Iaca ma bag si eu iar, desi mi s-a mai spus ca nu am "caderea"...
Mie mi se pare gresit felul in care este pusa problema. Emigrarea reprezinta solutia la unele probleme, nu la toate. Cred ca fiecare din noi are un destin pe care trebuie sa si-l asume. Daca emigrezi si Doamne fereste te imbolnavesti, nu ai de unde sa stii ca nu te-ai fi imbolnavit si acasa. Cred ca cei care emigreaza ca sa-si gaseasca "fericirea" fac o mare greseala. Fericirea nu este legata de un loc, fericirea este ceva ce sta in tine si in destinul tau. Ca emigrind incerci sa intrunesti niste conditii care sa te duca spre fericire, este adevarat. Dar asta nu reprezinta cheia tuturor problemelor, si cred ca cei care pleaca pe ideea asta ilustreaza de fapt cel mai bine povestea aia cu cei care isi imagineaza ca "acolo umbla cainii cu covrigi in coada". Eu cred ca asta este intelesul acestei vorbe, si nu ala ca ma duc acolo si satu cu picioarele in sus si incep sa-mi curga banii din toate partile.
In viata fiecaruia dintre noi exista momente de cotitura, momente cu semnificatie in care trebuie sa luam o decizie. In urma lor, alegem o cale sau alta, care ne schimba viata intr-un fel sau altul. Daca lucrurile nu merg bine insa, cred ca trebuie sa judecam cu mult discernamint cauzele, iar a da vina pe un loc nu este o solutie. O solutie ar fi, de exemplu, sa intelegi ca tu nu te poti adapta la acel loc si sa cauti altul mai bun.
Imi pare sincer rau de problemele pe care le au cei care scriu aici pe forum ca nu s-au adaptat, si sper ca nu am jignit sau suparat pe nimeni. Cred insa ca trebuie sa ne gindim foarte bine inainte de a "decreta" care sunt cauzele nefericirii noastre. Daca suntem de nu stiu citi ani intr-o tara straina si ne merge prost, nu avem nici o garantie ca in tara de origine ne-ar fi mers mai bine, pentru ca nu putem sti ce s-ar fi intimplat in intervalul cu pricina acolo - nimeni nu ne garanteaza ca destinul nostru nu ar fi cunoscut o schimbare pe care nu ne-o putem imagina si care poate ne-ar fi facut si mai nefericiti decit suntem.
Ideea este ca trebuie privit inainte si nu in urma.
Numai bine, oriunde v-ati afla,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Idora spune:
Am fost plecati azi dimineata pana aproape de granita cu Norvegia, a fost timp frumos si mi s-a parut mai deosebit fata de zona unde locuiesc eu.Casele erau mai diferite, foarte putine din lemn si cu o constructie frumoasa, parca eram in statiunile din Romania.Erau si oameni pe strazi, destul de multi, am vazut chiar copii jucandu-se.Mi-a placut, m-am mai relaxat dar pacat ca nu am stat mai mult din cauza ca el trebuie sa plece din nou la lucru.As fi vrut sa vizitez putin si Norvegia, ca inca nu am fost niciodata acolo si eram curioasa.Totusi a fost bine si atat decat deloc!!
Adela99 spune:
Ma bucur ca ati avut o inainte de masa placuta. Daca vreodata aveti drum prin Borås sunteti bineveniti. Iti trimit un PM cu nr meu de telefon daca vrei. O zi placuta in continuare.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
si faptul ca aveam un sentiment de inferioritate-
cred ca lorelei a pus punctul pe i si, as mai zice eu, amestecat cu un sentiment de superioritate cateodata, care, in loc sa ne ajute sa mergem inainte, ne tine in loc, pentru ca suntem prea ocupati sa criticam ce gasim rau aici in loc sa ne bucuram de viata.
asta nu inseamna ca problema celor care sufera de dor(sau, ma rog, de altele) e simpla, ii inteleg si le doresc numai bine, nu cred sa fie careva sa nu fi trecut prin aceeasi situatie.
idora, iti doresc sa gasesti ceea ce cauti, fie in suedia, fie in alta tara, poate mai apropiata inimii tale, oricum ar fi iti doresc liniste sufleteasca.
Rayuela spune:
Vreau si io la gratar!Famelie mare,renumeratie dupa buget ..mica,da cupilu il pun la pept Adela...deci am fi numa doo guri..romanesti,adevarat,ca ne place atit cit si
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
gabitza_ro spune:
ma inscriu si eu printre randurile ''invandrare'', sunt la stockholm doar de 3 ani insa ma simt excelent, ca acasa..ce-i drept primul an mi-au lipsit multe dar cu timpul m-am obisnuit si sincer nu mai fac diferentza..aici, e acasa...
deci amatoare de gratarel, daca stati prin stockholm da-ti un bip.....
Gabitza cu bebe dennis din burtika
amuleta spune:
Exista si americani neadaptati in propria lor tara, nu numai romani. Mi-aduc aminte ca pe vremea URSS-ului au fost americani care s-au insurat cu rusoaice si au emigrat in URSS. Cind s-au lamurit ei cum sta treaba, n-au stiut cum sa se-ntoarca mai repede.
Cred ca este mai degraba problema diferentei intre filozofia personala de viata si realitatea pe teren. Stiu romani care sint nefericiti si sufocati in Romania si stiu si romani fericiti. Daca-i intreb pe parintii mei, de exemplu, ei se considera fericiti in Romania. Dar mama are 68 de ani si inca mai lucreaza, in casa nu este niciodata destul de cald iarna, ca sa-si rezolve orice problema micuta stau pe la ghisee de-i apuca ameteala si mai sint si umiliti de functionarii publici iar pe mama, cind a fost bolnava de cancer au diagnosticat-o gresit si a trebuit sa o aduc aici la tratament. Numai unul dintre medicamentele pe care le ia, Fosamax, costa peste 600.000 de lei, asta la o pensie de 4 mil. Si totusi, ea este fericita. Eu n-as putea, daca as trai ca ea. asta doar inseamna ca fiecare ne-am ales tara potrivita filozofiei noastre de viata.
ralucami spune:
quote:Exact! Foarte bine punctat! Eu ma simt minunat aici, de fapt consider ca aici sunt acasa si in Ro ma duc doar in vizita, imi petrec doar vacantza. E ceva de genul: stau impreuna cu parintzii si fratzii, dar in vacantza ma duc la bunici! Cam acelasi sentiment il am si eu. Nu as pleca de aici in rupul capului. Ar trebui sa ma arunce in ocean si sa inchida si "usa". Dar chiar si atunci mi-as lasa bunul simt la o parte si as intra ...pe geam
Originally posted by amuleta
asta doar inseamna ca fiecare ne-am ales tara potrivita filozofiei noastre de viata.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Adela99 spune:
Pai, hai s-o punem de-un gratar atunci cu berile aferente, si Elena daca renumeratia dupa buget e mica, facem in cel mai rau caz "knyttkalas". Si nici nu stam asa departe una de alta. Gabitza tu poti lua X 2000, opreste in Borås. Grabiti-va pana mai am ceva tuica de acasa (foarte apreciata de altfel si de suedezi).
Si acum pe bune, poate reusim sa ne intalnim ... vreodata