Cartile care v-au placut cel mai mult
Raspunsuri - Pagina 6
cristina73 spune:
Ma ajutati si pe mine?
Am citit demuuuult, demult o carte ce mi-a placut foarte mult, poate fiindca eram si la o virsta impresionabila .Se numea "Acolo padurea cinta"(sau "Acolo cinta padurea"??) dar nu-mi amintesc nicidecum autorul si as vrea sa caut cartea pe undeva, tare as vrea sa o recitesc.Actiunea se petrece undeva in Suedia parca.
trisha spune:
Herman Hesse - Jocul cu margelele de sticla
Giovanni Papinni - Gog, precum si Viata lui Isus
M.V.Llosa- Conversatie la catedrala
J.Steinbeck- Soareci si Oameni
Marquez - Un veac de singuratate
Dostoievski - Demonii
H. Papadat-Bengescu - Concert din muzica de Bach
si cate altele.......
adimercedes spune:
Fetele, cochetele, tare multe idei mi-ati dat si simt ca intru in panica, deoarece nu pot sa citesc totul in 2 saptamani, desi eu asa as vrea .
Am iubit intotdeauna povestile romanesti si cele din literatura universala. M-am incantat cu Agarbiceanu, Creanga si Jules Verne. Apoi, in vremea adolescentei ma incantau romanele lui Alexandre Dumas, Michel Zevaco si Paul Feval. Dintre autorii romani citeam cu placere la acea vreme Ionel Teodoreanu si Mihail Drumes. Apoi au urmat Sadoveanu, Rebreanu, Slavici, Caragiale, Mircea Eliade (in special nuvelele fantastice), Marin Preda (mai ales "Cel mai iubit dintre pamanteni"), Cartarescu, Balzac, Stendhal, Henry James, surorile Bronte, Jane Austin, Thomas Hardy, Charles Dickens, Nathaniel Hawthorne, Samuel Taylor Coleridge (in special "The Rime of the Ancient Mariner"), James Fenimore Cooper, Poe, Lawrence si muuuulti, muuuulti altii.
Recent am citit "The Da Vinci Code" de Dan Brown si dintre ultimele romane ale lui Bill Bryson. Si am inainte o lista luuunga.
Dar cel mai mult mi-au ramas la suflet Eliade, Cartarescu si Hawthorne.
Si daca vreti sa mai cititi in romaneste, cautati aici: http://www.coper.3x.ro/Carti/DownLoad.htm Si gasiti in multe locuri texte in limba romana. Spor la citit!!!
Adi
"Where there's a will, there's a way!!!"
clauditza spune:
cartea mea preferata este si cred ca va ramane Agonie si extaz
e clasica, dar n-o dau nici pe Alchimistul, nici pe Anna Karennina!
Poate tocmai pentru ca e oglinda unei vieti si pentru ca povestea vietii unui artist de geniu il umanizeaza si il face mai accesibil pentru profani ca mine....
Calatoresc in fiecare zi minim 2 ore cu transportul in comun prin Bucuresti, asa ca daca vedeti vreodata o fata cu parul lungut, cu suvite blonde, ochelari si nasul intr-o carte- eu sunt aia!
va pup si cititi mai departe, ca rau nu face!
clauditza spune:
Cartea copilariei: Aventurile lui Habar-N-am, nu stiu autorul. A mai citit cineva Habar N-am?
Da, am citit Aventurile lui Habar N-m si pot sa spun ca la vremea respectiva am ras in hohote, asa cum rad copiii! multumesc celei care mi-a adus aminte de cartea asta minunata!
pupici
clauditza spune:
era sa uit! ca o mare tradatoare! Harry Potter si Lord of the Rings- citite toate si placute la nebunie!!!!!!- anul trecut.... nu in copilarie...
clauditza spune:
Elena ltd, draga mea, iti pot oferi o carte cu autograf... a regretatrului Marin Sorescu... ce zici? Ca si cadou, evident. nu e frumos sa vorbesti mortii de rau, dar eu chiar nu l-am inteles pe Sorescu, asa ca, daca te intereseaza... cu mare bucurie
lilanda spune:
quote:
Originally posted by adimercedes
Si daca vreti sa mai cititi in romaneste, cautati aici: http://www.coper.3x.ro/Carti/DownLoad.htm Si gasiti in multe locuri texte in limba romana. Spor la citit!!!
Nici nu stii ce bucurie mi-ai fact cu link-ul asta!!! Daca mi-e dor de ceva din Romania, atunci acel ceva sint cartile mele pe care le-am daruit, la plecare, prietenilor mei!!!
pozulici