Cartile care v-au placut cel mai mult
Raspunsuri - Pagina 5
cica spune:
Imi place mult Dostoievski. Am citit Fratii Karamazov, Crima si Pedeapsa. Lev Tolstoi imi place iara, si Garcia Marquez : Dragostea in vremea holerei mi-a plcut..nu am reusit sa citesc Un veac de singuratate.Acum citesc Arta conversatiei de Ileana Vulpescu. E foarte faina. O alta carte care mi-a placut a fost Calugarita de Diderot.
acinorev spune:
cand eram pustoaica citeam pe nerasuflate cartile din colectia romanului de dragoste, cartile obligatorii de la scoala, sf, orice imi pica in mana.
acum recunosc cinstit ca n-am mai pus mana pe vreo carte de muuuult! nu ca n-as avea timp ci rabdare. probabil sunt intr-o alta etapa a vietii care va trece si va veni din nou o vreme cand voi citi cu nesat.
daca ma intrebati ce carti mi-au ramas la suflet, imi amintesc cu drag de cele de dragoste din perioada primelor mele iubiri in care cautam raspunsuri: Adela, Invitatie la vals...
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by danais
Cu Pascal Bruckner am o relatie de tipul iubire-ura (ma rog, nu cu el, ci cu cartile lui, intelegeti voi). Am momente in care ma infurie cruzimea scrierilor lui si imi vine sa arunc cartea cat colo si momente in care sunt pur si simplu fascinata. Am citit Copilul divin, Luni de fiere, Hotii de frumusete, Capcaunii anonimi.
Daniela si Denisa
Eu, realmente, il iubesc pe Pascal Bruckner. Este unul dintre autorii mei preferati.
Este imposibil, citindu-l, sa nu ai trairi contradictorii. Oricum, este unul din putinii scriitori contemporani profunzi. Iar faptul ca are o licenta in filosofie si un doctorat in Litere, asta spune mult...
Angi&Andrei&Andreea
elena_ltd spune:
Ce imi vine acum in cap, probabil dintre multe:
- "Intre Dumnezeu si neamul meu" - Petre Tutea;
- "Balanta" - Ion Baiesu;
- "Shogun" - James Clavell;
- "Iona" - Marin Sorescu (ma rog, tot ce e Marin Sorescu)
- chestii gen "Egiptul faraonilor", "China antica", "Civilizatia megalitilor" etc.
Nu stiu daca fix astea sunt de capatai, dar mi-au placut mult.
A, si inca ceva. "Cel mai iubit dintre pamanteni" - Marin Preda, pe care le-as recomanda-o copiilor mei prin adolescenta pe undeva, ca punct dereferinta.
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
Irimell spune:
quote:
Originally posted by Anina_n
"Mandrie si prejudecata" - Jane Austen
"Torente" - ?
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
Da, da...Isi aduce aminte cineva care e autorul lui "Torente"? Va rooog....Imi sta pe creier de ceva timp si nu reusesc sa imi aduc aminte...Ufff...Exista si o urmare la roman? Eu asa auzisem...
Multumesc!
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by mihiasiro
IN copilarie :
Cuore (inima de copil)- Edmondo de Amicis
Ciopirtila - parca Gellu Naum era autorul
CIOPIRTILA a fost si una din cartile mele preferate pentru acea varsta. Imi amintesc ca erau 3 volume, erau versuri tare haioase, iar pe cele din prima carte(de culoare roz!!!) le stiam pe dinafara!
Tiberiu Utan este autorul...
Angi&Andrei&Andreea
angi_gemeni spune:
Anul acesta am descoperit-o pe Amelie Nothomb, scriitoare belgianca. Am citit IGIENA ASASINULUI, UIMIRE SI CUTREMUR si METAFIZICA TUBURILOR.
S-a mai discutat pe forum despre UIMIRE SI CUTREMUR. Ar fi interesant sa vedem ce zic si fetele care stau, acum, in Japonia... Cei care au citit cartea stiu despre ce vorbesc...
Angi&Andrei&Andreea
buli spune:
quote:
Originally posted by Irimellquote:
Originally posted by Anina_n
"Mandrie si prejudecata" - Jane Austen
"Torente" - ?
Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
Da, da...Isi aduce aminte cineva care e autorul lui "Torente"? Va rooog....Imi sta pe creier de ceva timp si nu reusesc sa imi aduc aminte...Ufff...Exista si o urmare la roman? Eu asa auzisem...
Multumesc!
Anne Marie Desmarest
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO