Cartile care v-au placut cel mai mult
Raspunsuri - Pagina 7
tigresa spune:
Ultimele carti pe care le-am citit au fost "Dragostea in vremea holerei" si "Ghepardul"....nu stiu ce au aceste carti asa zis deosebit, caci eu nu am reusit sa le "simt" se pare la adevarata lor valoare ...apreciez stilul literar, dar nu asta ma intereseaza cel mai mult la o carte, ci mai degraba actiunea, sau mai ales mesajul cartii( care nu prea am reusit sa-l descopar in nici una dintre cele 2).
Imi place Citadela (St-Exupery), de fapt toate cartile lui Exupery imi plac. Si cele ale lui Paulo Coelho, dar cu rezerve ptr. : La raul Piedra bla bla bla...enervanta carte, Al cincilea munte, si Unsprezece minute. In rest celelalte mi se par bune, de fapt aceeasi idee este comuna mai la toate cartile
Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro
dadi_t spune:
Doamne, ce greu este sa-mi aleg ce mi-a placut cel mai mult din ce-am citit pana acum!
Orice am devorat......, povesti nemuritoare( chiar si-n liceu),politiste, sf-uri,...tot ce-mi cadea pe mana sau era la moda.
Biblioteca personala am citit-o si recitit-o de cel putin 2-3 ori!
Cand ma gandesc ca in ultimii ani numai ...maculatura am citit mi-e rusine de mine. Dar parca nu mai am rabdare si starea potrivita.
Oricum de-alungul timpului m-au impresionat:
-Magicianul-Fowles
-toata colectia Dumas
-La Medeleni-Ionel Teodoreanu
-Tess D'urberwill - Thomas Hardy??
-Ciuma alba-??
-Numai cu fiica mea -scrisa si traita de autoare Betty Mahmoody-cutremuratoare!!!
-Papillon-Henri Charriere- socanta!
si enumerarea ar continua...
Se spune ca cititul e exercitiul mintii......mult adevar
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...albumul fam.Bugy
amuleta spune:
"Dimineata pierduta" de Gabriela Adamesteanu, o povestire nostalgica a ratarii istoriei.
tigresa spune:
A si : Mihail Drumes: Cazul Magheru
Ionel Teodoreanu: Craciunul de la Silvestri.Le-am citit mai demult, dar sunt deosebite zic eu.
Tigresa si tigrisorul Horia
http://horia.photoart.ro
iuly_met spune:
Cartile mari, cu valoare, raman peste veacuri si oricand sunt de actualitate.
preferata mea este "Jurnalul fericirii" de Steinhard. este o lectie de viata, de cum trebuie traita, privita, abordata si simtita viata. este o carte ce te transfigureaza, ce nu se uita. pentru mine a ramas ca un reper in viata.
mai imi place Oscar Wilde cu metaforele lui subtile, ce te fac, te stimuleaza sa gandesti, sa-ti pui un semn de intrebare.
Apoi Stendal (prefer Manastirea din Parma fata de Rosu si Negru), Dostoievski cu puterea lui de a pune pe hartie atat de bine starile sufletesti, de a te face sa vezi intr-un suflet, o intrega viata cu trairi, cu sentimente, cu dorinte sau pasiuni.
Si mai sunt multi altii: St Exupery, Papini, Eliade, Rebreanu (Padurea spanzuratilor),M. Preda etc.
orice carte are ceva frumos in ea, si din oricare poti invata ceva.
pe curand,
iulia
Rayuela spune:
Rayuela de Jose Cortosar:uluitor roman!
Cam toti latino-americanii consacrati..Ernesto Sabato,Garcia Marques,etc
Crima si pedeapsa- Dostoievski
Baudelaire TOT!!
Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie
descintec spune:
Io scriu numa de ultima dragoste: Philip Roth - Pata umana, M-am maritat cu un comunist si nu in cele din urma savurosul Complex al lui Portnoy :))))
D.
pedrosro spune:
As recomanda tuturor "Casa tunetului" de Dean R. Kooontz. Asa de mult mi-a placut ca o imprumutam tuturor, ajungand sa o pierd printre "prieteni". E asa cautata, ca nici pe la anticariate nu o mai gasesc.