Animale in casa sau apartament
Raspunsuri - Pagina 3
liliana csaki spune:
Noi avem doi copii si doi caini, doua Labradorite.Si reguli clare.in primul rand ele sunt deparazitate periodic si cu vaccinurile la zi.Nu intra in camera copiilor si aspiram si spalam in toata casa in fiecare zi.David are doar 7 luni, l-au mirosit la inceput, il stiu dar deocamdata n-au nici o treaba cu el.In curand insa o sa aiba el cu ele.Pentru noi sunt ceilalti doi copii ai nostri si cui nu-i place nu vine la noi, simplu.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
allya spune:
mai! eu nu m-as supara pe nici un prieten, iar daca nu le place sa nu ma viziteze! eu am avut pisici si erau care strambau din nas, dar nu-i obliga nimeni sa vina la mine... acuma ca nu ne mangaie cainele sau pisica nu mi se pare ceva rau, asta e punctul lor de vedere si daca considera ca e murdarie nu au decat!
adevarul e ca animalele fac totusi un pic de mizerie, ca doar si noi oamenii facem! si in plus la caini si pisici le cade parul si au un miros caracteristic cu care noi stapanii ne obisnuim...oricat i-am spala... acuma asta nu inseamna ca cei care tin animale in casa is needucati, ci sunt mai toleranti si deci educati altfel.
eu nu am riscat sa tin pisoii cu bebelusul, parul acela oricat curatam tot era peste tot....
si nici nu vroiam sa fac experimente sa vad cum interactioneaza petul cu bebelusul...asa ca
i-am dat...uffff si acum imi e dor de ei
dar eu asa am vazut lucrurile ca e vorba de sanatatea bebelusului. Cand va fi copilul mai mare cu siguranta o sa ne luam un catel, e cel mai bun lucru pt un copil, dar acum ca si bebelus linge tot, baga tot in gura, eu nu vreau sa am rpobleme de nici un fel.
Eu admir pe cine se descurca cu bebelusul si cu cainii sau pisicile. Si nici nu-i condamn pe cei care nu concep sa tii in casa un animal, ii inteleg si pe unii si pe altii...
, deci CIP draga nu cred ca era cazul sa te superi.
Unele chestii legate de dragostea de animale eu nu le inteleg (si eu iubesc animalele, intotdeauna am avut o vietate in casa, pesti, pasari, hamsteri, ce am putut si m-a lasat si maica-mea...
), uite sa va povestesc ceva: m-am plimbat intr-o seara cu caruciorul cu copilul si cu sotul meu si a venit spre mine o batranica cu un catelus mic in lesa si ne-a intrebat f fericita: lasati-ma sa vad cainele! la care noi ne-am uitat ciudat si a zis, da! cainele din carucior! i-am raspuns: dar noi avem un copil nu un caine in carucior! a fost atat de dezamagita! a venit si i-a aratat cainele la Alex si a zis Pacat! credeam ca erati cu catelul la plimbare! adica se astepta sa plimbam un caine cu caruciorul? si e normal sa ai caini in carucior si nu bebelusi?!
pai eu abia mi-am permis sa-i cumpar la copilul meu carucior si altii plimba canii cu el? nu sunt de acord totusi ca oamenii sa fie pusi dupa caini si pisici si alte animale...adica sunt oameni care mor de foame, copii sarmani si caini mofturosi? animalele trebuie iubite ca si ele ne iubesc neconditionat si nu au rautatea oamenilor, dar sunt animale! noi oamenii incercam sa le umanizam prea mult, le tinem numai in casa, le castram, le tundem, le dam sa manace te miri ce minunatie... bineinteles ca nici sa legam un animal in curte nu e bine fata de acel animal si sunt total si eu impotriva acestei practici....
dodo spune:
Tot respectul pt. cei care detin animale dar eu una nu mi-as tria prietenii functie de acceptul/neacceptul animalului pe care eu il detin. La urma-urmei omul nu se bune in balanta cu animalul, oricit ati zice voi ca unii oameni sint mai rai decit animalele! Eu as face asa: daca as avea animal in casa si-mi vin prieteni care sint alergici sau nu le plac animalele, as incerca sa tin animalul preocupat-de ex l-as tine afara in timp ce prietenii sint in casa, dindu-i ceva jucarii sa se joace, eventual i-as pune si botnita daca animalul este din categorie cu risc si sint si copii(poate au chef sa se joace cu el si nu stii ce reactie poate avea animalul)iar in vizita, normal ca l-as lasa acasa, ce atunci cind pleci la serviciu iei si animalul cu tine? Citeva ore cit tine vizita n-o sa fie foc. Nu trebuie sa impunem prietenilor/familiei sa ne iubeasca animalele daca vor sa continue relatia cu noi, eu asa consider de bun simt. Iar ceilalti, daca sint deranjati de prezenta animalului cind sint la voi acasa, pot foarte bine sa va invite la ei, pt. ca si unii si altii sa va simtiti confortabil.
Lia spune:
Mei,io am avut intotdeauna animaluri in copilarie si am fost un copil bine-merci sanatos.Eu le-am carat acasa si pen' ca ai mei mi-au facut mereu toate mofturile,natiurel ca si animalutele au fost adoptate fara probleme.Am mai povestit si la alte topicuri ca acum in casa alor mei sunt 4 caini si..3 pisici(mai nou,ca pisica a facut trei puisori,din care doar unul a fost dat,doi motanei au ramas acasa).
Ai mei au casa si curte,doi dintre catei si toate pisicile au acces si in casa si in curte,ceilalti doi catei(catele dealtfel) au acces doar in curte,au curti separate si casute de caramida.:)))Asta pentru ca n-am vrut sa le castram,sunt ultimele adoptate si nu vrem sa marim septelul.Am petrecut cate doua luni/an cu Andy in casa parintilor mei si a fost OK.Toti sunt deparazitati,spalati,au zgarditze de purici...
De doua zile avem acasa, in Japonia un puisor de pisica neagra,dulce foc(incrucisare intre persana si pisica japoneza,Andy a botezat-o deja "Miky")care are doua luni... daca niste prieteni de-ai nostri care au casa intr-o zona linistita si doua fetite marisoare,de 7 si 10 ani n-o vor,o voi pastra,desi cumva am mustrari de constiinta,ca n-o vom putea lasa afara decat plimbata cu lesa.I-am cumparat un tarc special de 1 m/75cm,unde are patutz,toaleta cu granule speciale,vasul cu papici si pe moment toate par a fi OK.Cand n-am timp sa ma ocup de ea,le soileste la ea in tarc.
Am fost azi cu ea la veterinar si a primit preventiv o pastiluta pentru viermisori(n-are viermisori,a spus doctorul dupa ce i-a luat temperatura si a studiat termometrul la microscop:))))..
Tot la veterinar am intrebat despre eventuale boli pe care i le-ar putea transmite lui Andrew si ne-am linistit si pe tema aceasta,pen' ca ni s-a spus ca atata vreme cat nu se pupa,pisica nu mananca peste/carne cruda(mananca papica pentru bebelusi de pisica si bea laptic special pentru bebe de pisica-habar n-aveam pana acum ca exista si formula speciala pentru animale...),va fi vaccinata saptamana viitoare si nu se va plimba singura pe afara(nici nu se poate,ca o va calca masina daca o lasam afara,astea-s conditiile:((((),nu trebuie sa ne facem griji de nici o culoare pe tema sanatatii copilului.
Aici sunt si o gramada de jucarii si obiecte care sa le tina ocupate pe pisici(kestii pe care se pot catara,ascuti gherutele fara sa distruga perdele,pereti,etc.,soricei electronici care fug si chitzcaie cand sunt prinsi,etc.),poate fi periata zilnic si atunci va lasa mai putin par,de aspirat oricum aspir macar la doua zile daca nu zilnic,ca iepu' mananca "pia"(painea lu' Iepu' tot pia a ramas) si biscuiti prin toata casa,n-o voi lasa sa mearga la etaj,in camerele in care se doarme,lucru pe care-l gasesc perfect firesc dealtfel...
Sincer nu-mi trebuia o responsabilitate noua,ca am deja destule si instinctiv imi displace asumarea de responsabilitati
,da' daca n-o adoptam,ar fi fost moarta acum.![]()
gramada de pupici de la noi pentru toti prietenii animalutzelor,
Lia&Andrew
monicutza3 spune:
Simona_B si noi avem o catelusa pe care o cheama Cookie, si suna exact ca al tau. E o dragalasa si o iubim la nebunie, e foarte curata si nu lasa par, doarme cu noi in pat si cind ne punem capul linga blanita ei si ea se cuibareste bine in bratele noastre sau peste picioare deasupra paturii ne simtim in al noualea cer si ne incalzeste sufletul cu dragostea ei. E jucausa si foarte desteapta si ne e dor de ea de nu mai putem cind plecam in vacanta si o lasam cu niste prieteni care o iubesc la fel de mult! Nu-mi vine sa cred ca cineva ar putea spune ca nu e "igienic" sa o avem! Are acces la toata curtea in afara de straturi peste care stie sa nu calce, si la toata casa.
Am pus citeva poze cu ea si sotul meu in albumul Kuki la http://community.webshots.com/user/monicutza3
chatonel spune:
quote:
Originally posted by dodo
Nu trebuie sa impunem prietenilor/familiei sa ne iubeasca animalele daca vor sa continue relatia cu noi, eu asa consider de bun simt.
Cine a vorbit de dragoste? Era vorba de acei prieteni care-ti vin in casa cu pretentii de genul "da-l incolo pe ciinele asta, nu vezi ce urit miroase?" si asta tine tot de bun simt, cred!!! Data viitoare pot spune la fel si de copil, pretextind ca urla prea tare cind plinge sau ride prea tare cind se joaca? E vorba de respectul fata de gazda, cind musafirul incepe sa o critice/birfeasca, atunci educatia lui e lipsa- parerea mea, bineintels
Toulouse, la ville rose
preda_vicky spune:
.Sunt o mândră posesoare de 2 cățelușe. Blackie, metisa de 10 ani și Cookie, caniche pitic de 3 luni. Am crescut cu o teckeliță de la vârsta de 5 ani, ea a trăit din păcate doar 12 ani și mi-a murit în brațe. Cățelușele mele sunt spălate, vaccinate, deparazitate, și ambii copii sunt sănătoși. Și locuiesc la bloc. Îmi pare rău pentru cei care nu au animale în casă, ei nu cunosc dragostea lor necondiționată, tandrețea lor.Nu judec pe nimeni, dar nici nu sunt de acord să dea alții cu pietre că suntem iubitori și posesori de animale.
la toți iubitorii de animăluțe.
Vicky
ocebine spune:
Noi avem acum un weimaraner (Blue Eyes) de 3 luni si inainte am avut un dachsund (Bubu). Si la noi soacra mea strimba din nas ca avem catei in casa si ca-i face rau la alergii (curios ca la blanuri, 3kg de parfum si angore nu face, doar la catei mei) dar am invatat sa tin capul sus si sa trec peste.
Noi nu dormim cu Blue Eyes in pat si nici nu are voie la etajul 2 (unde avem dormitoarele) dar are liber la parter si in curte. Are fotoliul lui in camera de joaca a copiilor si o casuta numai a lui afara. Nici mincare de la masa nu-i dam ca sa nu il invatam sa ne sara tot timpul in cap cind ne asezam sa mincam.
Este adevarat, unii oameni nu le place sa fie inspectati si mirositi si atunci trimit ciinele afara sa nu deranjeze. Trebuie un pic de respect si pentru musafir si pentru gazda. Asa ca vino la mine in vizita si promit ca Blue nu te va inspecta dar nici nu face comentarii la alegerea mea de a avea in viata noastra bucuria si privilegiul lui Blue Eyes.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
Irimell spune:
Draga Cipcipcip, eu cred ca nu trebuie sa iti faci griji. Unii oameni iubesc animalele si asta se vede de la o posta, iar altii nu si ca motiv invoca "neigiena".
Catelul, pisica sau orice animal avem pe care-l iubim si ingrijim ne ofera de mii de ori mai mult decat oricare din prietenii nostri. Iubirea lor e neconditionata si nu cere dovezi. Asa ca merita sa fie tratati ca un adevarat membru al familiei.
Mi-e dor 

de pisicuta mea de acasa....de blanita ei moale si torsul ca de tractor
....
Simona_B spune:
monicutza draga, sa va traiasca mandretea de fetita! E frumoaaaasaaaa foc!
Cand vom reusi sa scanam si noi pozicile mai mici decat 3-4 Mb, vom pune si noi!
tuturor!