Animale in casa sau apartament

Animale in casa sau apartament | Autor: cipcipcip

Link direct la acest mesaj

Fetelor, pe mine ma oftica o chestie. Sa va povestesc.
Eu iubesc la nebunie animalele si am un ciine pe care, chiar daca am curte, il tin in casa. In nici un caz nu sint adepta la a tine un ciine in lant in fundul curtii si a-i arunca o bucata de piine o data pe zi. Deci am un ciine mare, il tin in casa, dau cu aspiratorul in fiecare zi si spal pe jos cam la 2-3 zile. Spal ciinele in fiecare saptamina. Am niste chestii (role) cu care poti scoate parul de pe haine si pe care le ofer si musafirilor sa se curete ca sa nu cumva sa plece cu par pe ei. Ciinele meu primeste de asemenea regulat pastile importiva viermilor intestinali si are toate vaccinurile la zi.

In schimb, in jurul meu, asa zisi prieteni, de fapt nu toti ci unii dintre ei, am observat ca strimba din nas ca tinem ciine in casa, cind vin la mine nici nu il ating (nu ca as avea pretentia sa-mi mingiie ciinele, dar asa, ca fapt divers), in casa lor ciinele nu a calcat niciodata (daca m-am nimerit pe linga casa lor, m-au tinut la usa cu ciinele, dar nici la asta nu aveam pretentie sa ma invite cu ciinele inauntru).
Mai nou, o asa zisa prietena mi-a zis ca ea nu concepe sa tii animale in casa, ca ea n-a fost educata asa si ca nu e igienic.(ca si cum eu n-as fi educata cum trebuie...?) Eu nu i-am raspuns nimic desi imi stateau multe pe limba, dar am niste nervi de nu mai pot. M-am hotarit ca toti astia cu atitudinea sa nu mai calce la mine-n casa. Daca tot li se pare neigienic si murdar de ce mai vin la mine in casa? Ca se pot contamina de cine stie ce...
Eu inteleg ca nu esti de acord cu o idee, dar ca sa faci oamenii sa se simta prost mi se pare prea de tot. Eu n-am impus ciinele meu la nimeni, de ce trebuie ei sa vina cu comentarii inutile?
Mai are cineva problema asta, sau dau eu numai peste simandicosi? Sau mai stii, poate sint eu exagerata si ma supar degeaba?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

puiu, primesti raspunsuri de la simandicosi? :)) ce voiam sa spun este ca, oricat mi-am dorit eu un caine, nu mi-am luat pana acum pentru ca am buba la cap, nu concep sa tin un caine numai in casa. ma rog, plus plimbarile pentru pipi pe-afara. daca vrei, sunt impotriva domesticirii extreme. macar curte sa am pentru saracul animal, sa zburde si el nitel. nu l-as tine in lant, clar. i-as da drumul in casa daca are chef, dar nu l-as forta sa locuiasca inauntru permanent. nu m-au deranjat amicii cu animale in casa, i-am vizitat fara probleme. nu-mi amintesc insa sa fi venit vreunul in vizita cu animalul dupa el, dar n-ar fi fost nici o treaba din partea mea. am iesit sa plimbam catelul unei prietene de multe ori, imi dadea un bip pe telefon cand ajungea in fata blocului, n-a urcat cu cainele la mine. acuma ca spui ce spui imi amintesc fazele cu prietenii care aveau animale, nu am constientizat niciodata ca ar putea avea probleme de genul asta...

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by conchita

puiu, primesti raspunsuri de la simandicosi? :)) ce voiam sa spun este ca, oricat mi-am dorit eu un caine, nu mi-am luat pana acum pentru ca am buba la cap, nu concep sa tin un caine numai in casa. ma rog, plus plimbarile pentru pipi pe-afara. daca vrei, sunt impotriva domesticirii extreme. macar curte sa am pentru saracul animal, sa zburde si el nitel. nu l-as tine in lant, clar. i-as da drumul in casa daca are chef, dar nu l-as forta sa locuiasca inauntru permanent. nu m-au deranjat amicii cu animale in casa, i-am vizitat fara probleme. nu-mi amintesc insa sa fi venit vreunul in vizita cu animalul dupa el, dar n-ar fi fost nici o treaba din partea mea. am iesit sa plimbam catelul unei prietene de multe ori, imi dadea un bip pe telefon cand ajungea in fata blocului, n-a urcat cu cainele la mine. acuma ca spui ce spui imi amintesc fazele cu prietenii care aveau animale, nu am constientizat niciodata ca ar putea avea probleme de genul asta...

Authority Zero

Multumesc pentru raspuns.
"Prietena" mea se referea nu la faptul ca chinui un ciine in casa, ci la faptul ca am fi murdari ca putem trai cu un ciine in casa. Eu nu consider ca-l chinui, mai ales ca nu lucrez si il plimb toata ziua, plus ca sta in curte cit vrea, nu despre asta era vorba.
PS. Eu nu m-am invitat la ei acasa, ci m-am nimerit cu ciinele, plimbindu-l pe strada lor. S-a nimerit sa fie in curte respectivul si sa ajung la usa lor sa vorbim nu stiu ce, dar n-am putu sa nu remarc ca-i era frica ca de riie, nu cumva sa-i treaca ciinele meu pragul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Servus,
Nu-ti mai face probleme cu cainele, ia lumea asa cum este, eu am "vechime" cu probleme de genul acesta!
Da, sa nu te miri, cei care nu stiu au impresia ca avem mizerie in casa, asta am constatat pe pielea mea cand o vecina s-a mirat tare mult ca o spal pe picioruse de cate ori vin de afara cu ea ( catelusa mea). Si in Ro e tare greu sa ti un caine, acolo unde praful si noroaiele curg garla la fiecare strop de ploaie!
Oamenii au fel si fel de idei, nu poti cere intelegere de la cei care nu iubesc animalele sau cei care le iubesc "la Televizor".
Asa ca nu te mai framanta atata, nu o sa-i poti convinge niciodata ca traiesti "normal".
Eu am observat ca in strainatate gasesc mai multa dragoste pt. animalul meu la straini decat la romanii de aici. Probabil ca asta denota gradul de civilatie, educatie, intelegere pt. mama natura etc.
Asa ca nu te mai framanta, fi fericita ca ai pe linga tine o fiinta care iti ofera dragoste neconditionata, iti bucura clipele triste si poate iti alunga singuratatea uneori.
Cu intelegere
Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu mai pune la suflet, asta este, nu toata lumea iubeste animalele.
E greu sa inteleaga cat de mult te imbogateste sufleteste prezenta unui animal.Desi cum ai spus si tu , trebuie sa ai grija de el ca de un copil , sa-l speli, sa-l plimbi, sa-l duci la doctor, sa speli dupa el, cine isi iubeste animalul ca pe ochii din cap nu percepe asta ca pe o corvoada. Eu nu am caine, am pisica si la fel fac :o deparazitez, o spal,am grija de locul unde face si nici nu se cunoaste ca am animal in casa.
Deocamdata locuiesc in casa parintilor mei, dar cand voi avea casa mea, o sa-mi iau si caine.Si cui nu-i place sa vina in casa mea cu caine cu tot, sa nu vina si gata, daca are impresia ca se contamineaza sau ceva de genul asta.
Pupici, Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Initial creeata de cipcipcip

Eu iubesc la nebunie animalele si am un ciine pe care, chiar daca am curte, il tin in casa. In nici un caz nu sint adepta la a tine un ciine in lant in fundul curtii si a-i arunca o bucata de piine o data pe zi.

Daca imi dai voie...de ce nu-l lasi in curte?? nu trebuie sa-l legi cu lant in fundul curtii ci sa-l lasi sa zburde si el putin, sa mai latre la trecatori, sa mai prinda o musca...nu se plictiseste in casa tot timpul?

quote:
In schimb, in jurul meu, asa zisi prieteni, de fapt nu toti ci unii dintre ei, am observat ca strimba din nas ca tinem ciine in casa

nu stiu daca realizezi dar cainele miroase, cu atat mai mult cu cat esti musafir in casa respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:
Initial creeata de cipcipcip

Eu iubesc la nebunie animalele si am un ciine pe care, chiar daca am curte, il tin in casa. In nici un caz nu sint adepta la a tine un ciine in lant in fundul curtii si a-i arunca o bucata de piine o data pe zi.

Daca imi dai voie...de ce nu-l lasi in curte?? nu trebuie sa-l legi cu lant in fundul curtii ci sa-l lasi sa zburde si el putin, sa mai latre la trecatori, sa mai prinda o musca...nu se plictiseste in casa tot timpul?

quote:
In schimb, in jurul meu, asa zisi prieteni, de fapt nu toti ci unii dintre ei, am observat ca strimba din nas ca tinem ciine in casa

nu stiu daca realizezi dar cainele miroase, cu atat mai mult cu cat esti musafir in casa respectiva.

Cind am zis ca il tin in casa nu m-am referit ca nu-l las in curte, ci ca sta mai mult in casa si doarme in casa. II dau voie in curte cind vrea, dar vine singur in casa ca ii place mai mult.

Cit despre miros, la asta n-am ce sa-i fac, daca asta e motivul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

eu nu am observat pe nimeni, aici, in Olanda, care sa isi tina cainele afara. Toti si-i tin in casa, iar daca au si curte, ii lasa si acolo, dar cainii mananca si dorm in casa. Si acum am chiar 2 vecini cu caini.
Nu te mai supara, ca te superi degeaba. N-ai ce sa le faci.
Si eu vreau acum un catelus, dar nu pot inca, pt ca bebele meu are 7 luni, si vreau sa astept pana merge bine, ca sa nu mearga de-a busilea prin par de caine.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EdeL spune:

Cat am stat in Romania am avut in casa (in apartament) si caine si pisicuta....Au fost prietenii mei de joaca. Acum animalutele le-am mutat cu parintii mei la tara. Stau mai mult in curte si nu in casa. Mai intra din cand in cand pe la parter , si in special la bucatarie pentru a manca. Dar sincera sa fiu in apartament nu as mai tine nici un animal avand in vedere mirosul si periatul pe care trebuie sa-l faci zilnic. Iar cand intri in casa cuiva care are animal de la usa se simte prin miros in special. Nu am nimic cu cei care tin animale, dar in timp am ajuns la concluzia ca animalul este sa-l ti in curte si nu in casa.
Intr-o zi am fost pe la o prietena care tine in casa un caine. Frmos cainele si ffff prietenos. In timp ce eram la ea si-a pus vasele la spalat, iar in masina de spalat vase a pus si "blidele" animalului....am simtit ca mi se intoarce stomacul pe dos .
Mai merg pe la ea in vizita. Fumez una- doua tigari. Nu mai beau si nu mai mananc nimic la ea. Poate sunt deplasata, dar cand stiu ca ea spala vasele ei impreuna cu ale cainelui......scuze. Cum am mai spus la inceputul mesajului am avut animale in casa. Dar nu spalam vasele impreuna, nu-i pupam pe botic asa cum am vazut ca se mai procedeaza....
Acum fiecare face cum il taie capul....
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Cip cip noi daca vreodata vom reusi sa avem o curte vrem trei caini lupi, nu unul si sigur nu ii vom tine sa doarma afara, dar cred ca nici nu le-as permite sa-mi molfaie asternuturile copilului

Daca-s vaccinati si pusi la punct de ce ar trebui sa ii tin afara? Daca stiu ca in urma lor curat tot, de ca sa-mi fie sila?

In schimb, acum o saptamana a venit la noi un prieten cu cainele lui mare si cum spatiu nu am, mi-a facut vraisteeeeeeeeeeeeee de am curatat si spalat 2 zile dupa. Mi-a rupt priza de la antena tv, a ros prosoapele de bucatarie si mie sa spunem ca nu imi cadea bine, totul are o limita la care stapanul imi spune ca asta e pasiunea lui, fete de perna, etc. Eu sunt de acord dar mai e si o limita unde catelul nu trebuie sa ajunga. Noi am decis ca deocamdata nu mai vrem animale in casa, asa dezastru nu as mai accepta. Dar daca intr-o zi va fi spatiu, de ce nu? Cu catei mici deja am doi prieteni care vin la mine si e ok, dar mare nici gand.

Acum eu am o intrebare care ma macina de mult timp. Cu toate ca nu cred ca e adevarat, eu nu cred ca as reusi sa cresc intr-o buna zi copilul meu cu oricare animal de casa in casa. Voi ce spuneti? Mie mi-e frica de par, mai ales cand e coca. Dupa, dai batai la joaca, dar cat e mic mic as gresi daca nu as accepta animale in preajma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

eu am un dog german cu care imi permit sa dorm in cearceafuri, inainte de a le pune la spalat .
El a fost cel care nu m-a lasat sa intru in depresie dupa divort, el ma iubeste mai mult decit oricine (poate chiar mai mult decit parintii mei, prntru ca e gelos si posesiv ) si are multe drepturi in casa. Prietenii mei ma accepta cu el, daca nu, nu-s prieteni si usa o pot trage dupa ei. Cind am chef si stiu ca este posibil (adica e loc, oamenii nu-s alergici, ciinele nu e bolnav) il car si dupa mine pe unde merg.
Asa ca, Cipcip, nu te mai supara degeaba... :) Alege-ti prietenii in functie de respectul pe care il au pentru tine si pentru animalul care traieste linga tine.
ps
cind am avut o noua relatie era evident ca unul dintre teste era si comportarea lui fata de ciine.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput